Bebek Beslenmesi Balkabağı püresi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zehrakca

DERENİM BAL KIZIM
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
64
0
36
İstanbul
KIZIMIN BAYILA BAYILA YEDİĞİ BİR PÜRE.

Malzemeler
1 su bardağı balkabağı rendesi
6 adet kuru kayısı
1/2 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı su
1 adet ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez
Yapılışı
Balkabağının kabuğunu iyice temizledikten sonra rendeleyip veya küp küp kesip bir tencereye koyun. Kuru kayısıları ortadan ikiye ayırarak tencereye ilave edin. Kuru üzümlerin çöplerini ayıkladıktan sonra su ile birlikte tencereye koyup kapağını kapatarak orta ateşte kayısılar yumuşayana kadar pişirin. piştikten sonra ceviz ve 1 tatlı kaşığı pekmez ekleyin.Blender ile pürüzsüz püre kıvamına getirerek bebeğinize ılık olarak yedirebilirsiniz.

lezzetli bir tarife benziyor,benim bile canim cekti dogrusu :) zamani gelince deniycem tarifini

aslında 6. aydan sonra başlanabilir ama ben cesaret edemedim 7. aydan sonra başladım,biraz ağır gelebilir.

balkabağı güzel barsak çalıştırır ama iyide gaz yapar.ama omega3 açısından çok zenginmiş..

hepsini bitiriyor mu acaba? ya da kalanı saklanıyor mu? hepsi çok gibi geldi bana. bizimki daha bir yemek kaşığını anca yediği için sanırım :))))

balkabağını dondurucudan çıkartıp yapsak olurmu? besin değeri azalırmı?

balkabağı kavun-karpuzun yapısına sahip bir sebze o nedenle buzlukta saklanmıyor,saklandığında da suyu çekiliyor diye biliyorum.

bugun senin tarifine ozenip doktoruma ne zaman kuruyemis verebilecegimizi sordum,3 yasindan sonra dedi ogutulmush dedim,fark etmez 3 yasindan once bebeklere kuruyemis verilmez dedi,senin tarif baska bahara kaldi arkadasim.

bu arada pekmezi de sordum(yaygin olarak kahvaltida veriliyor),saskinlikla bakti suratima.Diyabeti tetikleme riskinden dolayi ozellikle sabahlari degil pekmez,tatli hic bir sey bebege verilmez dedi.(bal,pekmez 3 yasindan sonra yine).

bu arada pekmezi de sordum(yaygin olarak kahvaltida veriliyor),saskinlikla bakti suratima.Diyabeti tetikleme riskinden dolayi ozellikle sabahlari degil pekmez,tatli hic bir sey bebege verilmez dedi.(bal,pekmez 3 yasindan sonra yine)

cidden çok şaşırdım ceviz ve pekmez benim ve tanıdığım tüm annelerin bebeklerine verdiği besinler ve hiç bir zararını da duymadım.sadece ceviz omega 6 içerdiğinden bebeklere çok sık verilmemelidir.pekmez ise demir eksiğinin tamamlanması açısından çok önemli.ayrıca ben kahvaltılarda reçel de veriyorum.çok ilginç ama bu durumlarda doktorlar arası yorumlar çok farklı.her doktor farklı birşey söylüyor.

evet bende bu forumda pekmez ve kuruyemis verildigini cok okudum ve ondan sordum,her doktorun yorumu farkli oluyor haklisin.Bazen benim de cok kafam karisiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…