Çorbalar Balkabağı Çorbası -Sütaş Süt Sponsorluğunda

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.415
43.901
798
Merhaba arkadaşlar tesadüfen net de keşfettiğim ve bayılarak yediğim bir çorba. Hatta çorbalar benim en sevdiğim şey :KK68:

Malzemeler

1 dilim soyulmuş balkabağı
1 orta boy soğan
1 havuç
3 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
3-4 su bardağı tavuk suyu (kullanmıyorsanız su ve bulyon)
tuz
karabiber

1.webp

Soğanlarımızı yemeklik şekilde doğrayıp kavuruyoruz.

2.webp

Ardından sarımsaklarımızı ve havuçlarımızı da ekleyip soğanlarımız pembeleşene kadar kavuruyoruz.

3.webp

Ufak ufak doğradığımız ve yıkayıp süzdüğümüz kabaklarımızı da ekliyoruz. kabakları bir kere çevirip yumuşayana kadar kapağını kapatıyoruz pişirmeye bırakıyoruz.

4.webp

Ardından tuzunu ekliyoruz.

5.webp

6.webp

Ve arzuya göre tavuk suyunu ekleyip kapağını kapatarak havuçlar yumuşayana kadr pişiriyoruz (kullanmıyorsanız normal su ve bulyon 3-4 bardak su da yeterli)

7.webp

yumuşayınca blendardan geçirip tuzuna bakıyoruz. Kıvamı mercimek çorbası kıvamında olmalı ne çok sulu ne çok koyu.

7.webp

sütünü ekliyoruz. (burada önemli olan pastorize süt ise direk ekleniyor. kesilme ihtimali yok ancak açık süt kullanılacak ise bu haşlama yöntemi denilen sütün ılıtılıp ayrı bir kapta çırpılarak az miktarda çorba ile karıştırılma işlemi yapılarak eklenmeli )

Ve Afiyet Olsun...

8.webp

9.webp

10.webp

11.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Eline sağlık canım balkabagini hep tatlı olarak biliriz çorbasini hiç görmemiştim :) başarılar dilerim :KK68:

Ellerine sağlık canım çok güzel bir çorba oğluma yapmıştım bizde yedik harika Bi tat başarılar dilerim:36:

ellerine sağlık hiç balkabağını çorbası içmedim açıkcası merak ettim tadını başarılar diliyorum

Merhaba arkadaşlar tesadüfen net de keşfettiğim ve bayılarak yediğim bir çorba. Hatta çorbalar benim en sevdiğim şey :KK68:

Malzemeler

1 dilim soyulmuş balkabağı
1 orta boy soğan
1 havuç
3 diş sarımsak
1 çay bardağı süt
3-4 su bardağı tavuk suyu (kullanmıyorsanız su ve bulyon)
tuz
karabiber

Eki Görüntüle 2105727

Soğanlarımızı yemeklik şekilde doğrayıp kavuruyoruz.

Eki Görüntüle 2105728

Ardından sarımsaklarımızı ve havuçlarımızı da ekleyip soğanlarımız pembeleşene kadar kavuruyoruz.

Eki Görüntüle 2105729

Ufak ufak doğradığımız ve yıkayıp süzdüğümüz kabaklarımızı da ekliyoruz. kabakları bir kere çevirip yumuşayana kadar kapağını kapatıyoruz pişirmeye bırakıyoruz.

Eki Görüntüle 2105730

Ardından tuzunu ekliyoruz.

Eki Görüntüle 2105731

Eki Görüntüle 2105732

Ve arzuya göre tavuk suyunu ekleyip kapağını kapatarak havuçlar yumuşayana kadr pişiriyoruz (kullanmıyorsanız normal su ve bulyon 3-4 bardak su da yeterli)

Eki Görüntüle 2105733

yumuşayınca blendardan geçirip tuzuna bakıyoruz. Kıvamı mercimek çorbası kıvamında olmalı ne çok sulu ne çok koyu.

Eki Görüntüle 2105733

sütünü ekliyoruz. (burada önemli olan pastorize süt ise direk ekleniyor. kesilme ihtimali yok ancak açık süt kullanılacak ise bu haşlama yöntemi denilen sütün ılıtılıp ayrı bir kapta çırpılarak az miktarda çorba ile karıştırılma işlemi yapılarak eklenmeli )

Ve Afiyet Olsun...

Eki Görüntüle 2105753

Eki Görüntüle 2105754

Eki Görüntüle 2105755

Eki Görüntüle 2105756
Ellerine emeğine sağlık tadını çokkkk merak ettim yapacağım bunu canim Başarılar

Hiç balkabağı çorbası içmedim, çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım, başarılar dilerim :KK36:

Ellerine sağlık başarılar dilerim :)

ellerine sağlık hiç balkabağını çorbası içmedim açıkcası merak ettim tadını başarılar diliyorum

Elinize saglik basarilar.:KK200:

Ellerine emeğine sağlık tadını çokkkk merak ettim yapacağım bunu canim Başarılar

Hiç balkabağı çorbası içmedim, çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık canım, başarılar dilerim :KK36:

teşekkür ederim kızlar :KK68: tadı çok lezzetli :)

Bu yarışma için aklımdaki tariflerden birisi balkabağı, havuç ve portakal içeren bir çorbaydı. Sonra çok mu tatlımsı olur acaba boşa gitmesin malzemeler diye düşünüp vazgeçmiştim.

Şimdi senin tarifinde de balkabağı olduğunu görünce bir cesaretlendim. Yarışma için yapmam ama yapar bir denerim kesin. Ellerine sağlık :KK68:

Ellerinize sağlık, başarılar bol şans

Back
X