Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları
Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
yaa bunları okuduktan sonra benimde deneyesim geldi bende karbonat yoğurt limon karışımını uyguluyodum onu bırakıp buna mı gecsem acep benim burnumun üstünde ve kenarlarında çok fazlar gözenek var ve sadece çenemde sivilce izi var ne yapsam ki
bide balın gerçek olduğunu nerden anlayacağız ki her aldığımız gerçek diyo ama hemde özel ağlıyoruz ama bilmiyorum ki
yaa arkadaşlar benim bu soruma kimse cvp vermedi uygulamak istiyorum ama ilk önce cvbı merak ediyorum.lütfen kullanan arkadaşların önerilerin bekliyorum.kaydirigubbakcemile3
karma cilde yogurt mu SAKIN HA derim aynı maskeyi yogurdu çıkartarak uygulayabilirsin bal antiseptiktir sivilve oluşumunu da engellersin yoksa zaten olan gözeneklerin genişler na da koCCaman olur
arkadaslar yazdiklarinizi okudum ve hic tereddütsüz kullanmanizi öneriyorum.cünkü yogurtta cok fazla cinko ve magnezyum degeri var,balda ise arkadasin dedigi gibi antiseptik oldugundan sivilcelere karsi iyilestirme ve tekrar cikmama özelligi var,bi kac damla limon suyuda dezenfekte etmek icin bence ideal.zaten ikinci sayfada yazdigim gibi ünlü bilginlerden biri uyguluyormus bu karisimi.isterseniz bu tarif üzerine internetten arastira bilirsiniz.kesinlikle dogru söylüyoru.benim artik cildimle ilgili allaha sükür bir sorunum kalmadi.
sadece bilgilerimi ve deneyimimi paylastim sizlerle.yinede söylüyorum,faydalanip faydalanmamak size kalmis.ama hic birsey kaybetmeyip kazanacaginizdan eminim.dört aydir anamdan yeni dogmus gibiyim.merak edip soruyor arkadaslarim,bu degisimin nedenini ve bu tarifi veriyorum.insallah bana dua ederler.saglicakla kalin.
bal gercekten mucizevidir.tabı balı dondurulmuş şerbet ile karıstırmamak lazım.balın hafif acımsı bir tadı vardır.onu gecelim öncelikle yzünde yağ olan ciltlere uygundur,tek basına kullansanız bile yeterlidir,yapıs yapıs halınden rahatsız olanlar az mıktarda yogurt veya lımon kullanabılırler.hangı maske olursa olsun hergun yapılmaz bu cıldınızın dogal denegsını bozar ugrasır durursunuz.balı dudagınıza surmenız bıle catlakları onarır.cok faydalı birseydır arılara tesekkur etmek lazımyerimseniben
canım benim siyah noktalar ilk önce sivilce çıktı daha sonra sivilce izi kaldı şimdi ise siyah noktaya dönüştüler
bide burnun üstündeki ve kenarlarındaki gözenekleri geçirmek için ne yapmak gerekir
anladım sımdı.sivilceyi cıkınca iz kaldı ve cukurlara yag kir girip sıyah noktayı olusturuyor.kendi yontemlerım var deneyebılırsın.
.Bu yöntem gözenekleri aç-noktaları al-gözenekleri kapat yöntemi.
yüzünüzü kaplayacak kadar büyük bir tencerenın yarısından fazlasını su ile doldurun.dilerseniz içine limon,portakal,kivi gibi meyve kabuklarından az mıktarda katabilirsiniz.10 dakka kaynattıktan sonra yüzünüzü tencereye tutun ve bir havlu ile başınızı kapatın,böylece sıcak buhar sadece yüzünüze gelsin.Yüzünüz gerildiğini hissedeceksiniz.10 dk dilerseniz daha fazla bekledikten sonra bir peçete ile siyah noktaları alın,inatçı olanlar için sıkarak alın.daha sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayın.böylece gözenekleriniz kapanacaktır.Ardından kantaron yağı veya gülsuyu sürebilirsiniz.Bu işlemi haftada 1 kez yapmanız yeterlidir.İlle de maske istiyorsanız;
Yulaf Maskesi
Yulaf ezmesi, cildin derinlemesine temizlenmesi ve siyah noktaların yok edilmesini sağlayan bir maskedir. Bu maske ayrıca cildin içinde dolaşan pislikleri temizleyip, cildin fazla yağlanmasını da engeller. Bu nedenle kuru ciltli kişiler tarafından pek fazla kullanılmamalıdır. Yulaf ezmesi maskesinin yapımı son derece basittir. Pişirdiğiniz yulafları süzdükten sonra, bunları geniş bir kabın içinde birkaç dakika ezin. Hazırladığınız bu yulaf ezmesini yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla temizleyin.
3 Asprine 1 damla limon ve yarım çay bardağı suyu karıştırın 20 dk bekletin.yüzünüze sürdükten sonra yarım saat bekletin ve temizleyin.Asprinin içinde ASA(asetil salisilik asit) vardır.Cilde iyi gelmesinin sebebi budur.
Unutmamanız gereken cilt tipinizi bilmeniz.Eğer yüzünüz yağlı veya karma ise bu oranlar size uygundur.eger kuru ise limon katmayın ve asprin adeti 1 olsun.
Sivilceler için kullanacaksanız hergün geçene kadar,genel bakım için ise haftada 1 kez tekrarlayın.
cilt tipin nedır bılmıyorum ama yaglı cıltler ıcın onerırım balı.mesela benım cıldım karma burnumda yag tabakası varken yanak tarafları kuru.bu nedenle sadece yaglı bolgeye uyguladım yeterlı oldu.
cıld maskelerınde unutulmaması gereken; bal,yumurta beyazı,limon ve kivi gibi asitliler yaglı cıltlere uygundur.cılt yumusaklıgı,temızlenmesı gıbı uygulamalarda kullanacagınız maskelerde hemen sonuc almanız mumkun fakat daha buyuk sorunlar ıcın kullandıgınız maskelerı bellı bır sıklıkta uygulamanız gerekır.ben bıraz konu dısına cıktım sanırım :) kısaca ben bal maskesını yaglı cıltlere onerıyorum.
cilt tipin nedır bılmıyorum ama yaglı cıltler ıcın onerırım balı.mesela benım cıldım karma burnumda yag tabakası varken yanak tarafları kuru.bu nedenle sadece yaglı bolgeye uyguladım yeterlı oldu.
cıld maskelerınde unutulmaması gereken; bal,yumurta beyazı,limon ve kivi gibi asitliler yaglı cıltlere uygundur.cılt yumusaklıgı,temızlenmesı gıbı uygulamalarda kullanacagınız maskelerde hemen sonuc almanız mumkun fakat daha buyuk sorunlar ıcın kullandıgınız maskelerı bellı bır sıklıkta uygulamanız gerekır.ben bıraz konu dısına cıktım sanırım :) kısaca ben bal maskesını yaglı cıltlere onerıyorum.
canım benimde cildim karma te bölgesi yağlı yanak bölgesi kuru bilmiyorum ki herkes bişey diyo bende şaşırdım ben yoğurt karbonat limonu karıştırıp yüzüme sürüyordum sivilce izlerini baya hafifletti siyah nokta gibi dediklerimi ama en son yaptığımda yüzümü çok yaktı o yüzden kullanmıyorum. bi ark bebak acı badem sütünü tavsiye etti biberiye sabunuyla sabunla sonra bebakı sür dedi sen ne önerirsin
sen o hazırladıgın maskeyı sık kullanmıs olmalısın bu ıyı bırsey degıl , senın de soyledıgın gıbı cıldını yakmıssın.once bırak cıldın bıraz dınlensın kendıne gelsın.cildindeki problem için iki farklı maske kullanmalısın.portakal yağı ve kayısı yagını karıstırarak kendıne canlandırıcı bır tonık hazırlayabılrısın.boylece hem sivilceler kurur hem de sıvılce nedenıyle acılmıs gozenekler sıkılasır.ben maskelern sık yapılmasına karısyım bu nedenle bu maskeyı yaptıktan 2 hafta sonra sıyah noktaların ıcın peeling kremi sıyah yeterlı olur.eger cıldın tahrıs olmasaydı sana buz kalıbında dondurulmus soda onerırıdım.maskeler guzeldır ama cok sık ve cesıt uygulamamak gerekır.sımdılık bu kadar.
unutmadan acıbadem yagı e vıtamınıne sahıptır boylece yıpranmıs catlak kuru cıltler ıcındır.bebek yagı nemlendırıcıdır ama sarı sıvılceler cıkartabılır.
arkadaşlar ben önce yüzüme buhar banyosu daha sonra gözenekler açılınca kil maskesi uyguluyorum ve dahab ilk denemede siyah noktaların gitiğini görüyorum hem cillteki fazla yağıda emiyor ama kuru cilttler için önermiyorun çok fazla kurutur bu maskeyi haftada 2 veya 3 kez yapılabilir
sen o hazırladıgın maskeyı sık kullanmıs olmalısın bu ıyı bırsey degıl , senın de soyledıgın gıbı cıldını yakmıssın.once bırak cıldın bıraz dınlensın kendıne gelsın.cildindeki problem için iki farklı maske kullanmalısın.portakal yağı ve kayısı yagını karıstırarak kendıne canlandırıcı bır tonık hazırlayabılrısın.boylece hem sivilceler kurur hem de sıvılce nedenıyle acılmıs gozenekler sıkılasır.ben maskelern sık yapılmasına karısyım bu nedenle bu maskeyı yaptıktan 2 hafta sonra sıyah noktaların ıcın peeling kremi sıyah yeterlı olur.eger cıldın tahrıs olmasaydı sana buz kalıbında dondurulmus soda onerırıdım.maskeler guzeldır ama cok sık ve cesıt uygulamamak gerekır.sımdılık bu kadar.
unutmadan acıbadem yagı e vıtamınıne sahıptır boylece yıpranmıs catlak kuru cıltler ıcındır.bebek yagı nemlendırıcıdır ama sarı sıvılceler cıkartabılır.
canim benim,televizyon dahil her güzellik kitaplarinda yaziyorki,kayisi yagi cilde sürülmez.cünkü ucucu bir yag oldugu icin ciltte kisa bir sürede kirisiklik olusturuyor.cilt icin kullanilan kayis cekirdegi yagidir.yasakkelime