• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

balıkesir mi karabük mü?

nubum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2020
11
9
36
32
kızlar selam,
çok acil fikrinize ihtiyacım var!!
önümde iki tane seçenek var iş teklifi aldım bu illerden: karabük ve balıkesir. fakat ben çook kararsızım. orada yaşayanlar lütfen yardımcı olur musunuz sizce hangi ili seçmeliyim? avantaj ve dezavantajları, hangisinde yaşam daha güzeldir yardımcı olur musunuz? teşekkürler

kuzular sadece tatil beldesi olarak demiyorsunuz di mi bunu? o yüzden mi balıkesir yani :D

Bence bi anket yapın sizin için daha kolay olur

iş imkanları nasıl, yaşam standartları nasıl? memnun musunuz orda yaşamaktan
Kiralar pahalıdır. Yani yeni ev olsun derseniz 1300 tl civarı gözden çıkarmalısınız.
Şehir merkezi olarak çok cezbedici bir ortamı yok etkinlik açısından ama coronadan zaten bişey de yapılmıyor. 2 tane avm ve şehrin içinde avlu isimli bir açık alan var yapay gölet, cafeler vs var içinde. Starbucks vb yerler var.
Denize 1 saatte varırsınız
Ayvalık 1.5 saat
Yeşilliktir, deprem bölgesi olduğundan çok yüksek katlı bina da yoktur.
Geçim durumunuz kazancınıza bağlı olarak değişir tabi. Ama pazarı ucuzdur. Süt ürünleri ve etler gayet güzeldir.
Şehir içi trafiği kötü.
Havası ege gibi değil, kar yağar ama çok yağmaz, haziran ortalarına kadar kapalı hava ve yağmur oluyor baharda.
Bir de kışın öğlene kadar sis olur :)

Bi de üniversite öğrencileri gelince biraz üzülüyolar nedense öyle sanan çok ama merkezde deniz yok arkadaşlar :)

Tabii ki Balıkesir.
Haftasonlari küçük bir araba yolculuguyla kendinizi eşsiz güzellikte koylarda bulabilirsiniz . Ruhunuz sıkılınca küçük bir araba yolculuguyla aksaminizi neselendirebilirsiniz. Doğası desen,misss gibi her yer orman, güzel dağlar. Komşusu desen harika tatil beldeleri, büyük şehirler..insanları desen Ege insanı :) iklimi güzel,denizi var...
Sırf hava kirliliği için bile Karabük'ü seçmezdim ben. Hadi bartın,Zonguldak falan desen neyse ama Karabük'ü düşünme bile

Balıkesirin havası ve meyve sebze süt ürünleri et herşeyi iyi. Ayrıca İzmir’e yakın ayvalığa yakın haftasonu gezme alternatifi var kaz dağları yakın. Her bakımdan Balıkesir. İstanbula da yakın osmangaziden 2,5 saat.

Kiralar pahalıdır. Yani yeni ev olsun derseniz 1300 tl civarı gözden çıkarmalısınız.
Şehir merkezi olarak çok cezbedici bir ortamı yok etkinlik açısından ama coronadan zaten bişey de yapılmıyor. 2 tane avm ve şehrin içinde avlu isimli bir açık alan var yapay gölet, cafeler vs var içinde. Starbucks vb yerler var.
Denize 1 saatte varırsınız
Ayvalık 1.5 saat
Yeşilliktir, deprem bölgesi olduğundan çok yüksek katlı bina da yoktur.
Geçim durumunuz kazancınıza bağlı olarak değişir tabi. Ama pazarı ucuzdur. Süt ürünleri ve etler gayet güzeldir.
Şehir içi trafiği kötü.
Havası ege gibi değil, kar yağar ama çok yağmaz, haziran ortalarına kadar kapalı hava ve yağmur oluyor baharda.
Bir de kışın öğlene kadar sis olur :)
çook teşekkür ederim çok güzel açıklayıcı yazmışsınız. peki fabrika falan var mı orada iş imkanları nasıl? bi mühendis kolay iş bulur mu

Tabii ki Balıkesir.
Haftasonlari küçük bir araba yolculuguyla kendinizi eşsiz güzellikte koylarda bulabilirsiniz . Ruhunuz sıkılınca küçük bir araba yolculuguyla aksaminizi neselendirebilirsiniz. Doğası desen,misss gibi her yer orman, güzel dağlar. Komşusu desen harika tatil beldeleri, büyük şehirler..insanları desen Ege insanı :) iklimi güzel,denizi var...
Sırf hava kirliliği için bile Karabük'ü seçmezdim ben. Hadi bartın,Zonguldak falan desen neyse ama Karabük'ü düşünme bile
Kız bura marmara :D insanı da ege insanı değil pek, körfez ilçeleri dışındaki ilçelerdeki halk biraz nasıl diyim: tutucu biraz
Ama kimseden bi kötülük görmedim. Küçük olduğundan muhitte hemen tanınıyosun. Eve taşındık esnaf tarafından hemen öğrenilmişiz mesela

Karabük'te hava kirliliği çok. Maaşlar ve koşullar benzerse ben Balıkesir'i tercih ederdim.

çook teşekkür ederim çok güzel açıklayıcı yazmışsınız. peki fabrika falan var mı orada iş imkanları nasıl? bi mühendis kolay iş bulur mu
Mühendis arkadaşlar genelde büyük şehirleri tercih ediyor buradaki maaşlar tatmin etmediği için.

Kız bura marmara :KK70: insanı da ege insanı değil pek, körfez ilçeleri dışındaki ilçelerdeki halk biraz nasıl diyim: tutucu biraz
Ama kimseden bi kötülük görmedim. Küçük olduğundan muhitte hemen tanınıyosun. Eve taşındık esnaf tarafından hemen öğrenilmişiz mesela
Ahahahah kız nasıl marmara? Çanakkale'nin altında İzmir'in üstünde olan yere Marmara derken insan nasıl utanmaz😅😅

Balikesirliyim. Hic yasamadim ama cok sik gidip geliriz.
Karabuke 2 kere gittim, neden sehir oldugunu anlayamadığım bir yer. Ilce bile olamayacak kadar küçük.
Balikesir istanbula, izmire yakin. Merkezde deniz yok ama tatil yeri olan ilceleri oldukca gelişmiş. Sıkılırsanız haftasonu değişik yerlere gidip gelmek mümkün yani. Karabukte mumkun degil bence, safranbolunun hic bir esprisi yok

Mühendis arkadaşlar genelde büyük şehirleri tercih ediyor buradaki maaşlar tatmin etmediği için.
biz mecburuz işte, benim işim iyi fakat eşim bulabilir mi diye endişeliyiz. kendi mesleğini yapması açısından sordum mühendisler iş bulabiliyor mu diye

Back
X