• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bal kabağı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sena_nur1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
393
5
96
40
Samsun
merhaba arkadaşlar geçenlerde oğluma cevizli balkabak yaptım.6 aylık.akşam üzeri bayağı kustu.tarifleri burda almıştım.bugün doktorum da izledim.bebklere 1 yaşından önce verilmesi doğru değilmiş.enzimleri gelişmemiş olduğu için.sizlere de söylemek istedim bebklerimize çok yüklenmeyelim.

balkabağını bazen çorbalarına küçük bir parça atıyorum.çok faydalı olduğunu duydum.ama ceviz,fındık vs.
1 yaşından önce bebeklere verilmemeli diye biliyorum.alerji yapıyormuş

sağol cnm bende merak ediyordum benim bebeğimde 7 aylık bende vermiştim balkabağı 2 tatlı kaşığı kadar kusma falan olmadı versek bile az verilmeli sanırım

6 aylık çorbalarına baktım verenler vardı bende verdim.aslında bebeklere yüklenmemek gerekiyor küçücük yavrucakların midesi ne kadarki.anne olarak ne verecğimizi şaşırıyoruz her şeyi yesin istiyoruz.şuan kendime o kadar kızıyorumki acile götürdük o akşam.ağzının kenarları kırmızı hep kırmızı oldu.herhalde alrjiden olsa gerek.
doktor balkabağı faydalı ama çokta masum değil.çok lifli bir gıdaymış vermeyelim bence.
size diğer sorum tarhana çorbası hakkında onuda çok sevmiyor.6 aylık bebeklere hangi çorbaları versek.bizim orda şehriyeye benzer elde çorba keserler.neyle pişirsem salça yasak domates yasak.suyla tatsız olur.mercimek yasak.

kesme hamurlardan benden yapıyorum.yeşil mercimek, hamur,kıyma,içine azda domates sos atıyorum
şöyle yapabilirsin.hamur,kıyma tahıllara geçtiniz mi bilmiyorum ama ben tat katsın diye içine bulgurla 6-7 tane bezelye katıyorum
ilk başlarda hep sebze çorbası verdim değiştirip değiştirip,pırasalı,brokoli,ıspanaklı
seninde çok seçeneğin yok doktorlar tarhana ve sebze çorbası öneriyorlar.
sonra tahıllara geçiyorsun ama 6 aylık bir bebek için ceviz çok erken bence
ben bile daha hiç vermedim

hay Allah şaşırdım şimdi. benim oğlum da 5 aylık ben de dünle bugün balkabağı verdim azıcık. kusma falan olmadı ama bende bi püre tarifleri kitabı var onda görmüştüm.

Çok geçmiş olsun bebeğinize.bazenyarasın diye abartıyoruz yedirme işini,yazık oluyor bebeklerimize.herşeyin fazlası zarar,verecekseniz de çorbasına 1kibrit kutusu kadar katın yeter.
Tarhana çorbası ile ilgili soru için de bir tarifim var,"umutumun tarhana çorbası" diye konu açtım,ek besin öneri ve tarifleri bölümünde.isteyen bakabilir.kesme erişteyi de yayla çorbasında pirinç yerine kullanabilirsiniz.erişteyi güzelce haşlayıp üzerine çırpılmış,sulandırılmış yoğurt yumurta sarısı un karışımı ekler kaynatıp tereyağı katarsınız sonra blendırla çekersiniz
ben hep oğlum için balkabağı almak istemişimdir ama o kabağı kesmek için kullandıkları paslı kirli testereyi görünce tiksinir vazgeçerim.hem o kabak ne zaman kesilmiş ne kadar beklemiş bilemem içime sinmez

benim oğlum 8 aylık ve ben ek gıdaya geçtiğimizden beri sürekli balkabağı veriyorum şuana kadarda hiç sorun olmadı belki cevizle karıştırıldıgı için bebeğe ağır gelmiş olabilir?
ceviz içinse her kahvaltısında mulaka veriyorum beyin gelişimi için gerekli...balkabagıda hafızasını güçlendirdiğinden veriyorum

ona bakarsan yumurtanın beyazına ver bişey olmaz.sütüde ver bişey olmaz.kuru fasülye de ver bişey olmaz.sorun bişey olması değil.kabuklu gıdalar ve bal kabağı ağır olduğu için erken vermemek gerekirmiş.beyin gelişimi istiyorsan doğduğunda balık verelim.her şeyi zamnında vermek lazım.

ona bakarsan yumurtanın beyazına ver bişey olmaz.sütüde ver bişey olmaz.kuru fasülye de ver bişey olmaz.sorun bişey olması değil.kabuklu gıdalar ve bal kabağı ağır olduğu için erken vermemek gerekirmiş.beyin gelişimi istiyorsan doğduğunda balık verelim.her şeyi zamnında vermek lazım.

yazdıklarını okuduktan sonra bu ne şiddet bu ne celal demekten kendimi alamadım

ben bu doktorlarada şaşıyorum.hepsi ayrı telden çalıyor.
kiminin doktoru ceviz verme bir yaştan önce diyor.(şekil a-doktorumuz..)
kimiside beyin gelişimi için vermek lazım diyor.kimi balık verme diğeri ver diyor.
balkabağı,yumurta beyazıda aynı şekilde..hele sağlık ocağına gittim geçen yani aile hekimine
doktor 1 yaşından önce pekmez verme dedi.dumura uğradım.neden dedim.şekerli ya dedi.
bu liste uzarda uzar...

ben bu doktorlarada şaşıyorum.hepsi ayrı telden çalıyor.
kiminin doktoru ceviz verme bir yaştan önce diyor.(şekil a-doktorumuz..)
kimiside beyin gelişimi için vermek lazım diyor.kimi balık verme diğeri ver diyor.
balkabağı,yumurta beyazıda aynı şekilde..hele sağlık ocağına gittim geçen yani aile hekimine
doktor 1 yaşından önce pekmez verme dedi.dumura uğradım.neden dedim.şekerli ya dedi.
bu liste uzarda uzar...

aynennnnnnnnnnnn
bizimkide yemek suyu ver dedi:)

Back