Tatlı Tarifi Baklava-Resimli

leylim

Benim Adım Aşk
Kayıtlı Üye
16 Mart 2007
586
1
37
annemin harika baklavası herkesin çok begendigi baklava canım annem

3 çaybardağı sıvıyağ
3 çaybardağı süt
2 çaybardagı yoğurt
3 yumurta
2 tane nişaşta
2 paket bizim katıyağı
yaşmaya küçük paketin yarısı
alabilgi kadar un
balı için
büyük tepsiye 7 şeker 6su

iki çaybadagı sütü yogurma kabına dökün diger bir çaybardagı sütü ısıtn ılık olcak ılık sütün icinde mayayı eritin sonra içine yogurdu,yumurtayı,sıvı yagı bunları güzelce karıştırın elinizle sonra içine unu ilave edin kulak memesi yumuşaklıgında olacak.bu tariften iki tepsilik baklava cıkıyor hamuru yogurduktan sonra ikiye bölün ikitane top yapın sonra bu toplarıbidaha ikiye bölün ve elinizle masanın üstünde uzatın bu uzattıgınız hamurudan 25 tane kücük kücük kesin sonra diger hamuruda aynı şekilde yapın toplam 50 tane küçük kesilmiş olcak sonra bu kestigimiz parçaları top top yaparak nişaştanın içine atıyoruz sonra bunları oklava yardımıyla küçük küçük acıyoruz 10 lu yapıyoruzbeştane onlu yapılacak sonra bu onlu actıklarımızı merdane yardımıyla tepsimizin büyüklügünde yuvarlak acıyoruz isterseniz her katına fındık koyun ister orta katına ama ben her katına koydum bu sekilde diger hamurlarıda acıyoruz 5 kat olacak onlu onlu sonra en sonki kapagını actıktan sonra istediginiz gibi kesin ve kücük bir tavada katı yagını eritin çok yanmasın ve tepsinin üsüne dökün fırında pişirinve balınıda dökün

cokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoookcokacimcoook
baklavamıda yeni şerbetledim hemen resmini cektim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…