Tatlı Tarifi Baklava (Resimli)

myflowers

biroyana birbuyana salla
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
2.366
14
643
Antep
muhtesem ve pratik

sımdı resımlerı eklıycemmm

bır baklavalık paket yufka
1.5 paket marbgarın ve 100 gram tereyagı
ve fıstık içi
5 su bardagı seker 4 su bardagı su
ve bır ıkı lımon tuuzu

hafı yaglanmıs tefsıye tek tek yufkaları dızıyoruz her 17 katta bırr fıstık ıcı serpiyoruz toplam 55 yufka zaten her yufka katınadaa erıtıgımız yagdan serpişstiriyorzz ve yufkalarımzı bıtıkten sonra keskın bızcakla kesıyoruz ve kalan yagı ustune dolastırıyoruzz cıktıktan sonraaa baklava ılık serbet sıcak dokulecekk ustune arz edılene gree fıstık veye hınds cevızı serpılınebılırnızz

image076ei4.jpg

w640.png

image066ab3.jpg

w640.png
image071eg9.jpg

w640.png

Son düzenleme:
canım hazır baklava hamurlarında sıcak olunca hamur çöküyor denmişti bir arkadaş sende olmamış snaırımm..çok güzel görünüyo r ellerine sağlık canımm..

BU HAZIR baklavalık yyufka değilmi
tadı nasıl
göründüğü kadar güzelmii
uğraşmaya değmezmi diyorsun açmaya yani .)

Ben bu hazir hamurlarla hiç yapmadim bilmiyorumda yapmasini..Bunun goruntusu guzel olmus canim cekti vallaha...1 paket az gibi geldi bana ya? Kac gramki bu hazir baklavalik hamurlar?

canım hazır baklava hamurlarında sıcak olunca hamur çöküyor denmişti bir arkadaş sende olmamış snaırımm..çok güzel görünüyo r ellerine sağlık canımm..
aslında daha cok kabarırdıda ben bastırarak yaptıgım ıcın fazla kabarmamıs halı canumm ben ıkıncı kez yapıoyrum hıc anlatıgın durumla karsılasmadım

nasıl olmuşta sorumu yanii görüntüden ben tadını hissettim muhteşemmmmmmmmmmmmmmmm!!!!!!! ben baklava yapamıyorum malesefff ellerine sağlıkk hamarat!!:=)
hayatım bu hazırını yapmak cok basıt sadece bırazcık urastırıyor amam mukemmel eoluyooo
Ben bu hazir hamurlarla hiç yapmadim bilmiyorumda yapmasini..Bunun goruntusu guzel olmus canim cekti vallaha...1 paket az gibi geldi bana ya? Kac gramki bu hazir baklavalik hamurlar?

tam 1 kılo canımmm

bisey daha sorcam guzelim,paket yufka diyosun ama kac tane yufka var icinde.......her yerde farkli olabiliyoda...........bende yapcam canim cekti......gerci bu kadar guzel olacagini hic san:roflol:miyorum ama,,,,,,bi deniyim,,,,

Evet kızlar artık baklavalık yufkalar çıktı, baklava zor bir tatlı olmaktan çıktı..Ben de yapıcam birara, yufka açma derdi yok, arasına istediğin malzemeyi koy ver fırına..

Ellerine sağlık şekerim..

55 yufka yaziyo zaten,ay benim kafama ne diyim:mymeka:eee bi pakette kac tane varki,bi kac paket aldin heralde....

sabah sabah naptin sen bacim yaaa,oldumu simdi
goster ,verme...........baklavayi cok severim,ama oyle herkesin yaptigini yiyemem.......
fakat bunun gorunusu gel beni ye diyo........
afiyet bal seker olsun canim,benim yerimede gotur anacimcokacimcoooka.s.

ayy canım canım benımde baklavayı denemm ıkıncı canım zaten yasım kackı daha yenı 21 ye 22 gırecemmm bende bılmıyomkı ss zaten maharet bende deıl yufkadaaaa :)) gel kısss beraber yıyelımmmm

Evet kızlar artık baklavalık yufkalar çıktı, baklava zor bir tatlı olmaktan çıktı..Ben de yapıcam birara, yufka açma derdi yok, arasına istediğin malzemeyi koy ver fırına..

Ellerine sağlık şekerim..

evttttt mılette artık baklavayı farklı skeıdle yapnalar bıle cıktı bazıları cevız fıstık vs seylerın yerınee borek corek gbı syeleede donusturebılıyoo artıkk cok kolay deniz?gunescım tavsıye dene derımmm hos oluyoo canımmmm

Son düzenleme:
55 yufka yaziyo zaten,ay benim kafama ne diyim:mymeka:eee bi pakette kac tane varki,bi kac paket aldin heralde....

canım bır paket aldım zaten bır paketın ıcınde ya 45oluyo ya 55 oluyo ben 55lik paketten aldımmmmmm fıyattada sadece 50 ykr degsııyo

her yufka arasınaa tek tek suruceksınız canımmm yagıı yoksa ayrı ayrı kabarmazz yapısık sunuk olurr te tek yagla bak ne gusel oluyo

Back
X