E
EcinniliBarones
Ziyaretçi
- Konu Sahibi EcinniliBarones
nefis bir börek kızlar ananem yapar bunu deneyin bayılıcaksınız. hamur açamam demeyin çünkü hamur yamuk bile olsa sonuç değişmiyor.sıcakken ayrı bir lezzet soğukken daha ayrı bir lezzet.3 gün bozulmadan lezzetini korur.bayramda evimizden eksik olmaz.
ıspanakları yıkayıp doğruyorum tuzla ovup suyunu sıkıyorum.kısık ateşte kavurduğum soganın içine bu ıspanakları ekliyorum.ıspanak pişmiyor.karabiber ekliyorum dinlenmeye bırakıyorum.
750 gr ıspanak
5 adet soğan
tuz karabiber
2 yumurta (sarısının biri üstüne ayrılcak
1 çay bardağı süt
1 çay b.yoğurt
1 çay b.sıvıyağ
1çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
aldığı kadar un
açmak için nişasta
hamurun malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bie hamur elde edip bunu 20 dk dinlendiriyorum.cevizden biraz büyük 3 tam sayı elde edeceğim şekilde bezelere ayırıyorum.bunları tabak büyüklüğünde açıp aralarına bolca nişasta serpip 3 kat olunca üstüste açabildiğim kadar büyütüp yufkayı ikiye bölüyorum. aralarına sıvıyağ sürüp bolca iç harcından koyuyor gül böreği gibi sarıyorum.arzuya göre rulo yapıp 4 parmak eninde kesip tepsiye dizilebilir.üstlerine yumurta sarısı sürüp 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyorum.
ıspanakları yıkayıp doğruyorum tuzla ovup suyunu sıkıyorum.kısık ateşte kavurduğum soganın içine bu ıspanakları ekliyorum.ıspanak pişmiyor.karabiber ekliyorum dinlenmeye bırakıyorum.
750 gr ıspanak
5 adet soğan
tuz karabiber
2 yumurta (sarısının biri üstüne ayrılcak
1 çay bardağı süt
1 çay b.yoğurt
1 çay b.sıvıyağ
1çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı sirke
aldığı kadar un
açmak için nişasta
hamurun malzemeleriyle kulak memesi yumuşaklığında bie hamur elde edip bunu 20 dk dinlendiriyorum.cevizden biraz büyük 3 tam sayı elde edeceğim şekilde bezelere ayırıyorum.bunları tabak büyüklüğünde açıp aralarına bolca nişasta serpip 3 kat olunca üstüste açabildiğim kadar büyütüp yufkayı ikiye bölüyorum. aralarına sıvıyağ sürüp bolca iç harcından koyuyor gül böreği gibi sarıyorum.arzuya göre rulo yapıp 4 parmak eninde kesip tepsiye dizilebilir.üstlerine yumurta sarısı sürüp 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyorum.