- 16 Nisan 2013
- 2.973
- 1.380
- 248
Katılıyorum buna :)Bu ülkede kadın olmak zorBunu önemseyen erkekle de birlikte olmazsın zaten,sorun olmaz o zaman.
Bir çok erkek de yazmış olduğunuz gibi düşünüyor zaten ama şöyle bir tezat durum da söz konusu: bunu diyen erkekler babalığa kendilerini nasıl layık görüyorlar acaba? Evlenmeden her haltı yemek erkeğe mübah mıymış?ben erkek olsam başka biriyle birlikte olmuş bir kadınla evlenmem açıkçası. karar elbette sizin ama erkekler bu konuda genelde benim gibi düşünüyorlar. bence haklılar. hatta bir akrabam(erkek) başka bir erkekle yatmış kadın benim çocuğumun annesi olamaz demişti. bana mantıklı geliyor bu düşünce. dar ya da geniş düşünmekle alakası yok.. ama böyle düşünmeyen de bir çok insan var. yani bunu dert etme.
Bir çok erkek de yazmış olduğunuz gibi düşünüyor zaten ama şöyle bir tezat durum da söz konusu: bunu diyen erkekler babalığa kendilerini nasıl layık görüyorlar acaba? Evlenmeden her haltı yemek erkeğe mübah mıymış?
Bunu polemik amaçlı demiyorum sadece haksa iki tarafa da hak, yanlışsa iki taraf için de yanlış olduğunu düşünüyorum. Alıntılamadan yazmak istemedim çünkü lafımı sizin yazınıza istinaden yazıyorum.
Şunu öncelikle belirtmeliyim ki ben size karşı ne olumluyum nede olumsuzum. Bu hayat sizin ve neyi nasıl yaşayacağınızı en iyi siz bilirsiniz doğruları ve yanlışlarıyla. Ama biraz maneviyat açısından tasavvufi kitaplar okumanızı öneririm. :)
' Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır."NÛR suresi, 3. ayeti" '
Şunu öncelikle belirtmeliyim ki ben size karşı ne olumluyum nede olumsuzum. Bu hayat sizin ve neyi nasıl yaşayacağınızı en iyi siz bilirsiniz doğruları ve yanlışlarıyla. Ama biraz maneviyat açısından tasavvufi kitaplar okumanızı öneririm. :)
' Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır."NÛR suresi, 3. ayeti" '
erkeklerin bu konuda en kolay kaçış yolu da ben kimsenin kzılığını bozmadım, bakire olmayan kadınlarla birlikte oldum oluyor. katılıyorum tabi size. bakire isteyen erkek bence de bakir olmalıdır. doğrusu bu işi helalinle yapmaktır diye düşünüyorum ben. her iki cins için.Bir çok erkek de yazmış olduğunuz gibi düşünüyor zaten ama şöyle bir tezat durum da söz konusu: bunu diyen erkekler babalığa kendilerini nasıl layık görüyorlar acaba? Evlenmeden her haltı yemek erkeğe mübah mıymış?
Bunu polemik amaçlı demiyorum sadece haksa iki tarafa da hak, yanlışsa iki taraf için de yanlış olduğunu düşünüyorum. Alıntılamadan yazmak istemedim çünkü lafımı sizin yazınıza istinaden yazıyorum.
Pardon arkadaşım, ben kötü veya suçlayıcı bir niyetle yazmadım.konuyu dini boyuta taşımayalım diye kaç kere uyardı yöneticiler.
ayrıca kız işin dini boyutu nedir ne değildir diye sormamış öyle bir derdi olsa diyanete başvururdu.
Peki. Kusura bakmayın, yanlış anlaşıldım.KKda din konuları yasaktır!
yöneticiler uyardı arkadaşım, konu dine dönerse kapatılır diye o yüzden uyarma gereği duydum. belki ara mesajları okumamışsındır. forumda içinden çıkılmaz tartışmalara yol açıyor dini mevzular bu yüzden hassaslar bu konuda ki haklılar. yasak. bende kötü niyetle uyarmadım seni.Pardon arkadaşım, ben kötü veya suçlayıcı bir niyetle yazmadım.
Erkekleri bu denli tanımadığım için yorum yapamayacağım N Nihali , ben eşitlikten yanayımdır. Evlilik dışı ilişkileri kendi adıma doğru bulmam ama aksi düşünenlere de saygı duyarım herkes kendinden mesuldur, yargılama hakkına sahip olduğumu düşünmüyorum.Günü birlik yaşayan erkekler bence bu durumu daha çok dert ediyor sevgilileri ile yaşayanlar değil çünki günü birlik öylesine yaşayan tanışdığı gün birlikte olan erkekler o aynı mantıkdaki kadınlar ile bir tutuyor her bakire olmayanı benim de böyle bi düşüncem var ya da tezim nasıl yorumlarsınız fikrimi
Genelde bu ayetin erkekler kısmı es geçiliyor gibi sankiAllah şaşırtmasın da ayet hoş ama bunun öyle olmadığını da gördüm ben
Eşitlik kısaca...erkeklerin bu konuda en kolay kaçış yolu da ben kimsenin kzılığını bozmadım, bakire olmayan kadınlarla birlikte oldum oluyor. katılıyorum tabi size. bakire isteyen erkek bence de bakir olmalıdır. doğrusu bu işi helalinle yapmaktır diye düşünüyorum ben. her iki cins için.
Erkekleri bu denli tanımadığım için yorum yapamayacağım N Nihali , ben eşitlikten yanayımdır. Evlilik dışı ilişkileri kendi adıma doğru bulmam ama aksi düşünenlere de saygı duyarım herkes kendinden mesuldur, yargılama hakkına sahip olduğumu düşünmüyorum.
Genelde bu ayetin erkekler kısmı es geçiliyor gibi sanki
Eşitlik kısaca...
Ben yine her yerde dedigim gibi arkasinda durulacak bir konu degil. Gogsunu gere gere anlatacagin bir durum degil. Esitlik olsun diye yapilacak birsey degil. Isin ahlaki boyutunu göz ardi etmemek lazim.
Boyle dusunenlerin kiz/erkek çocukları böyle bir taleple karsilarina dikilse anlayisla mi karsilarlar merak ediyorum.
"Seviyorsam guveniyorsam" boyke birsey yasarim arkasinda da dururum diyen kisilerin birlikte olduklari erkek (ler) ne düşünüyor, onlarda sizin gibi yaptiginin arkasinda duruyor mu? Saygi duyuyor mu sizinle olan ilsikinize?
Sağol arkadaşım. Bende arada ki uyarıları görmediğim için yazdım bilmeden.yöneticiler uyardı arkadaşım, konu dine dönerse kapatılır diye o yüzden uyarma gereği duydum. belki ara mesajları okumamışsındır. forumda içinden çıkılmaz tartışmalara yol açıyor dini mevzular bu yüzden hassaslar bu konuda ki haklılar. yasak. bende kötü niyetle uyarmadım seni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?