Bakirelik Konusu Ve Tepki

Dertden çıkmış bazı kanallarda yayınlanan spor tartışma programı gibi olmuş burası :)
İsteyen istediğini yapsın kim ne karışır kimne diyebilir :)

Bu ülkede kadın olmak zor Bunu önemseyen erkekle de birlikte olmazsın zaten,sorun olmaz o zaman.
Katılıyorum buna :)

Bi bayan olarak bedenim ozeldir diye dusunuyorum.... ve ben evlilik haricindeki birliktelige hos bakmiyorumm..
Amasize gelince ozgur iradeniz ile biseyler yasamissiniz... ama bunu her sevgili oldugunuz kisiyle yasamak adet haline getirmek basitlesiyo durumm.

Bir çok erkek de yazmış olduğunuz gibi düşünüyor zaten ama şöyle bir tezat durum da söz konusu: bunu diyen erkekler babalığa kendilerini nasıl layık görüyorlar acaba? Evlenmeden her haltı yemek erkeğe mübah mıymış?
Bunu polemik amaçlı demiyorum sadece haksa iki tarafa da hak, yanlışsa iki taraf için de yanlış olduğunu düşünüyorum. Alıntılamadan yazmak istemedim çünkü lafımı sizin yazınıza istinaden yazıyorum.

Şunu öncelikle belirtmeliyim ki ben size karşı ne olumluyum nede olumsuzum. Bu hayat sizin ve neyi nasıl yaşayacağınızı en iyi siz bilirsiniz doğruları ve yanlışlarıyla. Ama biraz maneviyat açısından tasavvufi kitaplar okumanızı öneririm. :)

' Zina eden erkek, zina eden veya müşrik olan bir kadından başkası ile evlenmez; zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik olan erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır."NÛR suresi, 3. ayeti" '

Günü birlik yaşayan erkekler bence bu durumu daha çok dert ediyor sevgilileri ile yaşayanlar değil çünki günü birlik öylesine yaşayan tanışdığı gün birlikte olan erkekler o aynı mantıkdaki kadınlar ile bir tutuyor her bakire olmayanı benim de böyle bi düşüncem var ya da tezim nasıl yorumlarsınız fikrimi

Allah şaşırtmasın da ayet hoş ama bunun öyle olmadığını da gördüm ben

konuyu dini boyuta taşımayalım diye kaç kere uyardı yöneticiler.
ayrıca kız işin dini boyutu nedir ne değildir diye sormamış öyle bir derdi olsa diyanete başvururdu.

erkeklerin bu konuda en kolay kaçış yolu da ben kimsenin kzılığını bozmadım, bakire olmayan kadınlarla birlikte oldum oluyor. katılıyorum tabi size. bakire isteyen erkek bence de bakir olmalıdır. doğrusu bu işi helalinle yapmaktır diye düşünüyorum ben. her iki cins için.

konuyu dini boyuta taşımayalım diye kaç kere uyardı yöneticiler.
ayrıca kız işin dini boyutu nedir ne değildir diye sormamış öyle bir derdi olsa diyanete başvururdu.
Pardon arkadaşım, ben kötü veya suçlayıcı bir niyetle yazmadım.

Pardon arkadaşım, ben kötü veya suçlayıcı bir niyetle yazmadım.
yöneticiler uyardı arkadaşım, konu dine dönerse kapatılır diye o yüzden uyarma gereği duydum. belki ara mesajları okumamışsındır. forumda içinden çıkılmaz tartışmalara yol açıyor dini mevzular bu yüzden hassaslar bu konuda ki haklılar. yasak. bende kötü niyetle uyarmadım seni.

Erkekleri bu denli tanımadığım için yorum yapamayacağım N Nihali , ben eşitlikten yanayımdır. Evlilik dışı ilişkileri kendi adıma doğru bulmam ama aksi düşünenlere de saygı duyarım herkes kendinden mesuldur, yargılama hakkına sahip olduğumu düşünmüyorum.
Allah şaşırtmasın da ayet hoş ama bunun öyle olmadığını da gördüm ben
Genelde bu ayetin erkekler kısmı es geçiliyor gibi sanki

Eşitlik kısaca...

tüm sayfaları okuyamadım ama bende kendi adıma evlilikten önce cinselliğe karşı biriyim yapanada saygı duyarım beni ilgendrmez asala.arkadaşınızın verdiği örnekte namus iki bacak arasında değildir lafını anımsatttı bana herşeyi yap o reddeyi yapma kızlığın dursun ne farkı kalıyorki he asla onlarıda yadırgamıyorm herkesin kendi hayatı.kişi ne istiyorsa onu yaşısın.

Yanlış anlama amacım polemik değil fikrimi beyan edip sizin diğer arkadaşların görüşünü almaktı niyetim.

Erkekleri evet iyi tanırım keza hemcinslerimide çok tartışmışımdır diğer arkadaşlarım ile kadın erkek toplanıp bazen öyle bi laf ediyorlar ki kalıyorsun ne diyecem diye onlara bu hakkıda biz veriyoruz

Offfffff cidden of yani.
Yine herkes sıvamış kolları, parmaklar tuşlara hakaret üzerine hakaret yagdırmak icin basıyo. Müftüler, ahlak bekçileri bi de "ben modernim sen yobazsın" cılar toplanmış sonrası gelsin kavga kıyamet.

Tek tek alıntı yapayım dedim ama hangi birine yapacaksın. Sonu "dert etme"yle "saygı duyarım"la biten yorumların bile başı kücük görmeyle, asagılamayla baslıyo cogu yerde.

BI KADIN CANI KİMİNLE, NEYİ, NE ZAMAN, NASIL YAŞAMAK İSTIYORSA ÖYLE YASAYABILIR.
Kimse kimseyi de bunun icin kınayamaz ya da tek bi hareketinden bütün karakteri icin "GENİS" gibi cirkince bi yakıstırma yapamaz. Kadının degerini de bakire olup olmaması belirlemez. Biri digerinden üstün degildir yani. Bu kadar zor mu bunu kabullenmek ya? Kisilere hakaret etmeden sadece durumu degerlendirmek bu kadar zor mu yani?

Konu sahibesi kisisel görüsüm aşk tutkusuz olmaz. Sevmeden sevişmeye de sevdigi halde sevişmemeye de sıcak bakmıyorum. İnsan hem ruhunu hem bedenini doyurmalı, biri icin digerinden vazgecmemeli.

Yalnız yeni tanıstıgınız insanlarla bu konuları konusmayın bence. Hatta bu konuları kendinizden örnekleyerek hic konusmayın. Genel üzerinden fikir yürütün.

Son olarak ben de size katılıyorum evlilik konusunda. Cinsellik konusunda bi yaşanmışlık olmadan evlenmeyi de yılbaşında piyango bileti almaya benzetiyorum ben. Resmen ne cıkarsa bahtına demek gibi. Yani amorti de olabilir büyük ikramiye de. Belki de baska bi kadına cok uygun olacak, onu cinsel hayatında cok mutlu edecek o adam size hic uygun degil. Belki de siz ona uygun degilsiniz. Ya da perfect match durumu var aranızda. Ama siz bunların hicbirini bilmeden bozması zor bi yasal, toplumsal, duygusal bag kurmaya cesaret edebiliyosunuz.

Ben yine her yerde dedigim gibi arkasinda durulacak bir konu degil. Gogsunu gere gere anlatacagin bir durum degil. Esitlik olsun diye yapilacak birsey degil. Isin ahlaki boyutunu göz ardi etmemek lazim.
Boyle dusunenlerin kiz/erkek çocukları böyle bir taleple karsilarina dikilse anlayisla mi karsilarlar merak ediyorum.

"Seviyorsam guveniyorsam" boyke birsey yasarim arkasinda da dururum diyen kisilerin birlikte olduklari erkek (ler) ne düşünüyor, onlarda sizin gibi yaptiginin arkasinda duruyor mu? Saygi duyuyor mu sizinle olan ilsikinize?

Karakter denen bir olgu var zardan daha önemli kişiyi de karakteri belirler evet nişanlım saygı da duyuyor sevgi de zar beyinli değil ki diktiripde kandırabilirdim ya da bi kişi oldu zorla oldu kandırıldım ühü ühü de yapabilirdim kendim oldum etrafımı da kendi gibi olanlar ile doldurdum. Kendi açımdan cevap verdim size

Sağol arkadaşım. Bende arada ki uyarıları görmediğim için yazdım bilmeden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…