Bakire bayanlar tampon kullanabilir mi ?

oRacLe

Guru
Kayıtlı Üye
10 Mart 2009
108
18
298
İstanbul
Vajinal Tamponlar, Tampon kullanımı ?

Vajinal tamponlar silindir şeklinde pamuktan yapılan ve adet kanını emmesi için vajina içerisine yerleştirilen ürünlerdir. Hijyenik pedlerden farklı olarak dışarıdan belli olmazlar çünkü tamamen vajina içerisine yerleştirilir. Sadece adet kanması için kullanılırlar, kötü kokulu akıntıyı emsin diye kullanılmamalıdır. Tampon kullanırken adet kanı dışarıya akmadığı için adet kanına bağlı koku oluşmaz. Ayakta veya oturur pozisyonda vajinaya yerleştirilebilir, çıkarırken de ipinden çekilerek çıkarılır. Uygulaması kolaydır ancak ilk seferler de biraz zorluk olabilir. Özellikle spor yapanlar veya yüzenler, adet zamanı denize girmek isteyenler tercih ederler. Tampon spor yaparken veya yüzerken kendiliğinden düşmez. İçeride tampon olması kadının idrar yapmasını engellemez. Tamponların küçük, orta, büyük boyları vardır; adet kanamasının yoğunluğuna göre uygun boy uygulanmalıdır.

Toksik Şok Sendromu

Tampon kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta 6-8 saatten fazla kullanmamaktır, bu süre dolmadan değiştirmek gerekir. Aksi taktirde enfeksiyon riski artar. Toksik şok sendromu denen enfeksiyon uzun süreli tampon kullanımı ile ilgili ciddi vir enfeksiyondur. Bu nedenle hijyenik pedler herzaman tamponlardan daha çok önerilir, tamponların sadece zorunlu durumlarda kullanılması daha uygundur. Uyku uzun sürebileceği için gece tampon kullanılması önerilmez.

Toksik şok sendromu vajinadaki enfeksiyonun bütün vücudu etkileyecek şekilde sistematik ciddi etkiler oluşturması ile karakterizedir. Ateş, bulantı, kusma, halsizlik, baş dönemsi gibi şikayetler olur.

bence bakireler kullnamamalı. ben tampon +ped kullanarak anca rahat ediyorum. sadece haftaiçi iş yerinde kullanıyorum. evde ped kullanıyorum. en önemlisi zaman. toksik şok sendromunda bazı kadınlar tamponu 2 hafta falan unutabiliyorlarmış o şekilde ortaya çıkıyor. kaç senedir kullanıyorum hayat kurtarıcı.

Vajinal tampon kullanımı ve toksik şok sendromu

Vajinal tamponlar, yanlış kullanımda hayati tehlike taşıyan hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilmektedirler.

Toksik şok sendromu vajinal tampon kullanan kadınlarda görülen ve ciddi seyreden bir enfeksiyon hastalığıdır. Usulüne uygun olarak kullanıldıklarında vajinal tamponlar adet görülen dönemlerde hem kadınlar hem de bakireler için hayatı oldukça kolaylaştırmalarına ve bir risk taşımamalarına karşın yanlış kullanımda hayati tehlike yaratabilen hastalık tabloları ortaya çıkabilmektedir.

En basit anlatımla toksik şok, bakteriler için oldukça iyi bir besiyeri oluşturan kanın vajinada uzun süre beklemesi sonucunda genital bölgede normal şartlarda bir soruna yol açmadan bulunan bakterilerin hızla çoğalarak yaydıkları toksinlerin kadının kanına geçmesi sonucu oluşmaktadır. Bu cümleden hastalığın nasıl önlenebileceği de anlaşılabilir: Vajinal tamponun uzun süre vajinada bekletilmeden sık sık yenisiyle değiştirilmesi.

Toksik şok sendromunun belirtileri

Adet dönemindeyseniz ve vajinal tampon kullanıyorsanız şu belirtilere karşı dikkatli olmalı ve doktora başvurmalısınız:

- Aniden yükselen ve 38 dereceyi geçen ateş
- Baş ağrısı
- Bulantı ve kusma
- İshal
- Bilinç değişiklikleri
- Vücutta yaygın kaşıntı
- Yaygın eklem ağrıları

Toksik şok sendromunun belirtileri yukarıdakilerle sınırlı değildir. Kendinizde normaldışı bir şeyler olduğunu düşündüğünüz her durumda doktora başvurmalısınız.

Son düzenleme:
ANGELS SECRET PED VAR ÇOK EMİCİ VE BAKTERİ ÜRETMİYOR BİR ARAŞTIRIN DERİM. TAMPON ÇOK TEHLİKELİ.

Bir yazıda kullanmamali diye okumustum bakireler
Cok hijyenik degil. Gerci pedler de oyle. Bol bol degistirmekgerekiyor

ilk yorumu yapan arkadaş sürekli kullanıyormuş adet olduğunda hiç sağlık gelmedi bana. gerekmedikçe niye tıkıyorsun biyerlerini tbırak rahat rahat aksın

Bakirelerde kullanabilir yani vat iz problem?
balayımda kullandım içimde kaldı çıkmadı dr cıkarırken hem bekarsın hemde ne diye tıkarsın kendımı bilmemki zedeleniyor hatta zarı yırtan bile olmuştu kaç kişi geldi böyle dedi

balayımda kullandım içimde kaldı çıkmadı dr cıkarırken hem bekarsın hemde ne diye tıkarsın kendımı bilmemki zedeleniyor hatta zarı yırtan bile olmuştu kaç kişi geldi böyle dedi

Tampon kullanmayi bilmek onemli. Zar oyle hemen zedelencek bir sey degil. Hangi doktormus merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…