- 4 Şubat 2019
- 3.854
- 8.599
-
- Konu Sahibi socialscientist
Benim mesaim 17.30da bitiyor. Ofiste kalıp 2 saat daha ders çalışıyorum. Sabah da servis mesaiden 1 saat evvel varıyor. O arada da ders çalışıyorum. Haftasonu 1 gün temizlik ve etkinlik diğer gün ders çalışıyorum. Serviste kitap okuyup ders çalışıyorum... Ve az uyuyorum 4 saat falan işte.ben yakında işe başlayacağım.sizin gibi 3 saatim yolda geçecek merak ettiğim bir konu var siz ne ara uyuyup,ders çalışıyorsunuz?benim saçımda çabul yağlanıyor bende çözebilmiş değilim bu problemi.
Kuru şampuan saçıma iyi gelmiyor. Gözenekleri falan tıkıyor sanırım. Her marka şampuanı denedim. En pahalı markalar, en doğal markalar vs vs ama çözüm olmadı.Saciniz yagliysa hergun yikamak yerine gün asiri yikaminizi tavsiye ederim sadece vucudunuzu yikayin hergun gormeden yapamiyorsaniz.Kuru sampuan denemedim ama deneyenler tavsiye ediyor en azindan bir gun yikayip 2.gun kuru sampuanla.idare etseniz uada eczaneden yagli saclar icin uygun bir sampuan temin edebilirsiniz.Yuzunuzu yikadiktan sonra nemlendirici surup bb krem surebilirsiniz en azindan daha duru gozukur cildiniz.birde hafif ruj bitti gitti bence.
Saç kremi kullanıyorum ama o da iyice yağlandırıyor.Saclariniz yaglanmiyor bile olsa her gun duş almanizi tavsiye ederim banyo olmasa da duş dedigimiz 10 dakika, sac kurutmak zaman alabilir uzunsa viraz kisaltabilirsiniz. Saclarinizin asiri dolaşmasi kuruluktan olabilir gibi geldi bana kullanmiyorsaniz saç kremi kullanin ve yipranmissa saclariniz uclarindan biraz aldirin.
Ben sabah acelem olacaksa gece yatmadan maşa yapiyorum, sabah bir saç kopugu veya spreyiyle buklelere hafif şekil veriyorum saç hazir oluyor.
2 günde 1 banyoyu en kötü ihtimalle söyledim. Her gün yapsam da aynı şeyi hissediyorumYağlanan saçın tek çözümü hergün yıkamak. Kuaförler vs hergün yıkamak zararlı, daha çok yağlandırır, 3 günyıkama alışsın desede hergün düzenli duş almak en güzeli. Güne duş ve temiz kıyafetlerle başlayın mutlaka. Temiz olmak ve temiz kokmak sabah enerji veriyor peşine nemlendirici ve hafif günlük makyaj, yani göz kalemi, rimel, biraz allık ve ruj tamam. Bunlar kesinlikle şart. Ben birde vakit bulursam fön çektirmeyi severim. Bana kendimi iyi hissetirir.
2 günde 1 banyo olmaz, tabiki pis hissedersiniz zaten cıldınız yağlıymış. Kokarsınız bile. Ben çok süslü sayılmam, öyle kıyafete göre takı değiştirmem mesela.
Ama temiz ve şık giyinmek benim için çok önemli.
Saç kremi kullanıyorum ama o da iyice yağlandırıyor.
2 günde 1 banyoyu en kötü ihtimalle söyledim. Her gün yapsam da aynı şeyi hissediyorum
Benimde cok yagli üni giderken sonra is hayatı hergun yikiyordum yikadikca daha cok yaglaniyor gün aşırıya gectim suan alisti artik daha rahatimKuru şampuan saçıma iyi gelmiyor. Gözenekleri falan tıkıyor sanırım. Her marka şampuanı denedim. En pahalı markalar, en doğal markalar vs vs ama çözüm olmadı.
Psikolojiktir belki bilemiyorum. Gece duş alıp yatıyorum sabah kalkıyorum ve yeterince temiz hissetmiyorumTemiz olduğunuz halde pis nasıl hissediyorsunuz anlamadım.
Günlük duş alıp hergün temiz kıyafet giyince, deodrant, parfüm vs. kullanınca nasıl öyle hissedebiliyorsunuz.
Denedim denedim neler denedim. Aynen dediğiniz gibi dipler yağlı uçlar kuru. Yoook anacım fayda etmiyor.Diplere uygulanmayan, sadece uçlara surulen saç kremleri, serumlari vs denediniz mi? Dipler yagli uclari kurudur belki
Psikolojiktir belki bilemiyorum. Gece duş alıp yatıyorum sabah kalkıyorum ve yeterince temiz hissetmiyorum