bakımlı ve çekici olmak

donatella

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
62
22
29
Bu konu daha once de açılmıştır büyük ihtimalle ama bir de ben sormak fikirlerinizi almak istedim. Bakımlı bi insan olmak istiyorum. Zaten oyle cok bakımsız paspal bi insan degilimdir ama yine de daha hoş gozukmek istiyorum. 4 5 kilo kadar fazlam var balık etliyim yani. Saçlarım fazlaca elektrikli ve kuru. Yuzumde özellikle burnumda siyah noktalar var ve zaman zaman da sivilce çıkıyo. Simdi bana onerileriniz nelerdir daha alımlı ve hos görünmek için? Siz günlük bakımınızı nasıl yapıyorsunuz? Bir de kıyafet onerileriniz var mı sizce her dolapta olması gereken en cok ise yarayan temel parcalar nelerdir. Kıyafet kombinlerine her türlü önerilere açığım. Bu arada universite ogrencisiyim ve daha cok spor giyinirim ama hafiften klasik yada suslu seylerde giyerim. Yardımlarınızı bekliyorum

Makyajda maxfactor ürünlerinden şaşma , saçına keratin bakımı yaptır ve spora başla

konunuzu ilgili bölüme taşıyorum.

uyarısı alacaksın demedi deme....

Öncelikle bir güzellik salonuna cilt bakımına gidip siyah noktalardan kurtulmalısınız. Daha sonra cildinizin temiz kalmasını sağlayacak tonik, vs. gibi ürünler kullanmaya başlarsınız. Bu tip şeyler kullanan arkadaşlar daha kolay bilgilendirecektir. Cilt bakımınızı aksatmayın.

Onun haricinde, ağdanızı ve manikürünüzü de aksatmayın. Manikür gibi küçük bir ayrıntı kendinizi çok daha iyi hissetmenizi sağlar. Ağda da hakeza; kimseye göstermediğiniz zamanlarda bile temiz olmak duruşunuzu değiştirecektir

Giyim olarak kendi tarzınızı oluşturmak önemli ama kilo fazlanız varsa tayt ve tayt formlu pantolonlardan uzak durmalısınız bence. Tabii bu benim fikrim, yakışmadığını düşünüyorum. Siz yakıştırıyorsanız sorun yok :)

Kendinizi daha iyi hissetmek için dolabınıza kilit parçalar ekleyebilirsiniz. Benim mesela giyimim ceket üzerine kuruludur. Dolabımda farklı form ve renklerde birkaç ceketim var; hem kurtarıcı oluyor, hem de çok salaş bir kot pantolona bile güzel bir hava katıyor :)

Neyse, çok yazdım Özetle: Cilt bakımı önemli :)

kendi yaptıklarımdan roman gibi bahsedeyim
saçlarım için: mediobiocomplex vitamin hapı, bepanthene ampul, sarımssak yağı-karanfil- ısırgan yağı maskesi
cildim için : haftada 2-3 kil maskesi, hyolinoik asitli bir krem+ kolajenli maske,yaşmaya maskesi, mecitefendi kayısı çekirdeği kredi(içinde kayısı çekirdeği yağı,buğday yağı, at kestanesi yağı,kantaron yağı ilave edilmiş,pirinç unu maskesi, bazen beyazlaşması için limon suyunu yüzüme ve ellerime sürerim.
dudaklarım için: dolgun gözükmesi için diş fırçasıyla fırçalayıp varsa clajenli krem yoksa hyolinoik asitli krem sürüyorum
makyaj malzemesi , eyeliner kullanıyorum henüz araştırıyorum son aldığımdan memnun kalmadım ama mutlaka iyi birşey almalısın, allık markası pek önemli değil zaten gün içinde uçup gidiyor, yüzünde çok önemli bir sorun yoksa fondoten kullanma maske gibi duruyor gereksiz, cilt renginle uyumlu far, pudra ben beyu marka kullanıyorum ama innova mozaik olanı da beğenmiştim. dudak kalemi ve ruj dudak rengi rujun mutlaka olmalı

gardrop için mutlaka lması gerekenler, siyah,buz mavisi koy pantolon, siyah ve beyaz uzun kollu body.
aklıma bunlar geldi. bende çok bakımlı değilimdir ama bunları düzenli yapmaya çalışıyorum .
birde spor yapmayı ihmal etme kilo vermesen bile önemli değil unutma spor yapanlar hep 1 adım önde olurlar.

Hanımgız , renkler ve zevkler farklıdır . Tarzını kişiliğini bilmiyorum ki

Teşekkür ederim agda yapmaktan cok sıkıldgım ve basedemedigim kalınlıkta tuylerim oldugu icin lazere basladım. Manikur icinde kuafore falan gitmiyorum ama evde kendim yapyorum biseyler

Tebrik ederim valla bana gore yeterince sey yapyorsunuz zaten. Onerilerinizi dikkate alacagım

işe cilt bakımı yaptırarak baslayabilirsin saçlarada bakım kremi ve sonrasında fon vucut şeklinede uygun kıyafetler giyinirsen tamamdır

Gratiste bugunlerde indirim var sanırım bayram icin. Yarın bi bakayım en iyisi ben oraya nude tonlarda bi dudak parlatıcısı ve sac bakım urunleri bakym diyorum

donatella Bence her şeyden önce acilen spor ve diyete başla. Ben diyetteyim, spor da yapıyorum. Cildim daha sağlıklı oldu. Terleyince ciltteki toksinler atılıyor, sivilce ve siyah nokta oluşmuyor. Olmazsa buhar banyosu yap. Su kaynat, başına bez ört, buharı yüzüne tut. Fiziğin düzeldikçe bakım da kendiliğinden gelecek.

Saclarina haftada bir zeytinyagli bakimlari uygulayabilirsin yuzun icinde makyajla uyuma daima temiz tut cildini ki kotu olusumlar olmasin. Makyaj urunlerin ve sac urunlerin paraben vs icermesin bitkisellerden sasma derim. Bunlara dikkat et yeter :) Giyimde zevk isi buradan pek soylenmez bi magazaya girip kendin bakicaksin onu :) tarzin olsun daima

Valla ne yalan soyleyim fizigimden once cildim icin spor yapabilirim eger dediginiz gibiyse. Tabi fizigim de cok onemli dikkat etmeye calısrm ama asıl cildim puruzsuz ısıl ısıl bebek poposu gibi olsun istiyorum

Keratin bakım? Kuaforlerde mi yaplyo yoksa evde kendim de yapabilirmiyim
herkese her sac yakısmaz bence
tenıne uygun rengı bul ona agırlık ver gıyımlerde
sıyah bı topuklu ayakkabın olsun dar bı kot
tenıne yakısan ruj mesela

Ben saçlarım için, macitefendinin şampuan ve saç kremini arada birde çoklu bakım yağını kullanıyorum. Çeşit çeşit market markalarının saç setlerini, çeşitli profesyonel markaları, organik ürünleri denedim. Yıpranmış saç uçlarımı en çok toparlayan bu oldu. Bir de hindistan cevizi yağı iyi geliyor diyorlar onu deneyeceğim birara

Yüz için ziaja fitoaktif temizleme sütü ve toniği ile loreal'in skin perfection serum ve nemlendiricisini kullanıyorum. Kullandığım zamanlarda iyi verim alıyorum. Cildimin kuruluğu geçiyor, bir haftada daha canlı ve pürüzsüz görünmeye başlıyor. Bunları sabah/akşam süt-tonik-serum-nemlendirici sırasıyla uyguluyorum ben verim almak istediğimde işe yarıyor ama bazen haftalarca hiç kullanmadığım oluyor üşengeçlikten bunu da inkar etmeyeceğim. Bunların dışında yüzümü sadece haftada birkez sabun içeren birşeyle yıkıyorum. Fazlası cilde iyi gelmiyor çünkü, yüzümü yıkamak için duşta tuttuğum ürün garnier'in 3'ü biraradası. Siyah noktalarım için ise ayda bir jelatinli maske hazırlıyorum, buhar banyosu sonrası, ardından tonik kullanıyorum. Üşenmesem bunu daha sık yapardım.

Makyaj için herkes max factor'ü beğenmiş ama ben sevmedim. Fondoteni, pudrası, kapatıcısı hiç kullanılmadan duruyor öyle evde. Ben artık kapatıcı içerikli ürünler kullanmıyorum makyajımda lorealin lumi magique aydınlatıcısını kullanıyorum sadece kesinlikle tavsiye ederim. Sağlıklı bir ışıltı veriyor cilde. Allık olarak şeftali tonlu bir allığını kullanıyorum benefit'in ama marka önemli değil aslında sadece kabını beğendiğim için onu tercih ettim. Allık ile ilgili iki önerim var 1.si sedefli allık korkunç birşey, kullanılmamalı 2.si yanaklarında kullandığın allığı içten dışa doğru göz kapağına hafifçe sürersen hoş gözüküyor. Bunun dışında rimel ve allık tonlarında ruj günlük makyajı tamamlamak için yeterli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…