Bakımlı kadın olma derdi..

Burada fiyat belirtmem pek uygun olmaz sanırım, ama ortalamanın biraz üzerinde seyreden fiyat aralığına sahip. Fakat kesinlikle buna değiyor.Ben yurtdışından sipariş ediyorum.yurtdışına çıkma şansınız varsa ya da arkadaşlarınız vs. bir bakın derim. Türkiye'de de satışını yapan yetkili eczaneler var sanırım

O markayi biliyorum. Nesinden memnunsun cildin yagli mi?

Ben de liste yapmadığımda yapamiyorum :)

Yasin kucuk daha 35 + olunca gorurum seni. :KK70:

Bir senedir kina yakicam. Sacima yahu. :KK45:

Pisman olur muyum, sac boyalarindan daha mi iyi? Sac dokulmesine etkisi var mi? Yoksa ne diye yorulayim. Siyah ve turuncu(kina rengi aklima gelmedi) disinda baska bir renk elde edebilir miyim?
Kınanın rengini açamayız ama kına taşı,demli çay suyu ve kaynamış ceviz kabuğu suyu ile değişik renkler elde edilebilir. Tabi bu renkler zemin rengi ile de alakalı. Saç dibindeki bakterileri öldürür, saçı yumuşatır, besler ve dökülmesini azaltır :) kına varken kimyasal boya yapmak zor olur, özellikle açık tonlarda dönüş olacaksa onun dışında koyu tonlarda geçiş yapılabilir. İstiyorsanız yakın kınayı saçınıza :KK16:

Kızlar merhaba iyi sabahlar :KK36:

Benim derdim artık gercekten kız gibi kız olmaz. Bakımlı çiçek gibi bi kız olabilmek...:KK28:

Ben pek bakım yapan biri değilim iste 1-2 haftada 1 kil baskesi o kadar. Ama bu artik bana yetmiyor. Saçları, elleri, ayakları yumusacık cildi kadife gibi biri olmak istiyorum.

Nerden başlamak gerek, siz ne yapıyorsunuz?

1) el ve ayak bakımı nasıl yapilmalı? Belirgin bir problemim yok ama yumuşak ve beyaz gözükmelerini istiyprum. Beyaz tenliyim zaten, ışıl ışıl olsun yani.
manikür pedikür :) topuk için özel kremler oluyor Neutrogena nın topuk kremi on nuamra bence. ellerim için loccitane shea butter krem kullanıyorum miss gibi. ama daha ekonomik bir şey istersen nivea softta iş görür :)
2) saçlarımda sertlik dışında bir problemim yok. Ama yumuşak da degiller. Ne kullanmam ne sürmem lazım?
yine loccitane ın saç maskesi 10 nuamradır. benim sabah yıkanınca akşamına yağlanan saçlarımı adam etti yağlı saçalr için olan şampuanı :)

3) vücut bakımı nasıl olmalı? Neler kullanılmalı? Krem, losyon, peeling...
bebe yağı bacım bebe yağı. ama yağ oalyı zor geliyorsa niveanın duşta kullanılan vucüt kremide iyi.

4) cilt bakım, saç bakımve vücut bakım rutinleri kac günde bir olmalı?
her akşam yüzünü temizle mutlaka :) gül suyu ile tonikle. ben yine loccitane ın shea lı nemlendiricisini ve göz altı kremini kullanıyorum.

5) bu konularda bakım yapmaktan başka dikkat etmem gereken neler var?
o kişiye göre değişir :) kıyafetler düzgün ve temiz olmalı. saçlar temiz olmalı vs vs..

Internetten baktım ama o kadar cok bilgi kirliliği var ki hangisi dogrudur bilmiyorum. Ben de sizden fikir almak istedim.

Bu arada cildim yağlı-karma gibi bir sey.

Ben bunları halletmedikce mutlu olamıyorum kendime baktığımda. Çünkü beni rahatsız ediyor. Başkasıyla kendimi kıyaslamıyorum ama kendimi görmek istedigim profil de bu...:KK61:

alıntı içinde ki kırmızılar cevabımdır :)

Cahilligime verin lütfen, bal sirke karışımında ölçü nedir? Bir de bazı yerlerde ısıtmaktan falan bahsediyolar. Bu karşımda ısı yok di mi?
Isıtma falan yok bir çay bardağı sirke bir yemek kaşığı bal :KK66: ısıtma işlemi zeytinyağında olur... Ha bakın unuttum bal yumurta sarısı karışımına ısınmış yarım çay bardağı da zeytinyağı eklenecekti unutmuşum kusura bakmayın. Çok sıvı olursa karışım biraz daha bal ekleyebilirsiniz

Kınanın rengini açamayız ama kına taşı,demli çay suyu ve kaynamış ceviz kabuğu suyu ile değişik renkler elde edilebilir. Tabi bu renkler zemin rengi ile de alakalı. Saç dibindeki bakterileri öldürür, saçı yumuşatır, besler ve dökülmesini azaltır :) kına varken kimyasal boya yapmak zor olur, özellikle açık tonlarda dönüş olacaksa onun dışında koyu tonlarda geçiş yapılabilir. İstiyorsanız yakın kınayı saçınıza :KK16:

Daha yeni boyadim. Sacim kisa iken yakayim diyorum. Bal rengi bir kahverengi istiyorum . Bakalim .:KK45:

Daha yeni boyadim. Sacim kisa iken yakayim diyorum. Bal rengi bir kahverengi istiyorum . Bakalim .:KK45:
Bal rengi kahve biraz zor gibi... Hint kınası var onlara bakabilirsiniz daha önceden siyah olanını kullanmıştım. Hint kınası hakkında tek tecrübem çok yoğun renkler elde ediliyor :)

Keratin nedir ne ise yarar kabarmamasina yardimci olur mu
Keratin saçın ana maddesi diye başlayıp devamını getirmiycem korkma :) yıkayıp kurutunca saç böyle kabarıyor falan hani,tam olarak onu engelliyor işte. Keratin bakımı sürdükten sonra düzleştirici yapıyorlar saçıma. Sonra yıka,kurut ve bi bakmışsın hem ışıl ışıl hemde dümdüz düzleştirilmiş saçlar.. etkisi 3 ay kadar. Yaklaşık 3 ayda bir yaptırıyorum.. inanılmaz rahat ve vakit kazandırıyor bana. Ben saçını fönlemeden,maşa yapmadan yada en azından dÜzleştirmeden evde bile gezmeyen tiplerdenim.. benim için süper bişey saçımın her daim bakımlı durması.

Kızlar merhaba iyi sabahlar :KK36:

Benim derdim artık gercekten kız gibi kız olmaz. Bakımlı çiçek gibi bi kız olabilmek...:KK28:

Ben pek bakım yapan biri değilim iste 1-2 haftada 1 kil baskesi o kadar. Ama bu artik bana yetmiyor. Saçları, elleri, ayakları yumusacık cildi kadife gibi biri olmak istiyorum.

Nerden başlamak gerek, siz ne yapıyorsunuz?

1) el ve ayak bakımı nasıl yapilmalı? Belirgin bir problemim yok ama yumuşak ve beyaz gözükmelerini istiyprum. Beyaz tenliyim zaten, ışıl ışıl olsun yani.

2) saçlarımda sertlik dışında bir problemim yok. Ama yumuşak da degiller. Ne kullanmam ne sürmem lazım?

3) vücut bakımı nasıl olmalı? Neler kullanılmalı? Krem, losyon, peeling...

4) cilt bakım, saç bakımve vücut bakım rutinleri kac günde bir olmalı?

5) bu konularda bakım yapmaktan başka dikkat etmem gereken neler var?

Internetten baktım ama o kadar cok bilgi kirliliği var ki hangisi dogrudur bilmiyorum. Ben de sizden fikir almak istedim.

Bu arada cildim yağlı-karma gibi bir sey.

Ben bunları halletmedikce mutlu olamıyorum kendime baktığımda. Çünkü beni rahatsız ediyor. Başkasıyla kendimi kıyaslamıyorum ama kendimi görmek istedigim profil de bu...:KK61:

Her duşa girdiğimde yüzüm de dahil tüm vücudu mu keselerim

Ayaklarıma da ponza taşı uygularim

Duştan çıkar çıkmaz tüm vücudumu Hindistan cevizi yağı ile nemlendiririm saçımı fonleyerek kurutur en son Hindistan cevizi yağından saçıma da sürerim

Kese tüm ölü deriyi attigindan cildimde sivilce siyah nokta ölü tabaka yok peeling yapma ihtiyacım olmuyor
Haftada 1 beyaz kil ile kil maskesi yaparım
İhtiyaca göre saçıma badem yağı e vitamini zeytinyağı karışımı surerim

Hepsi bu

Kız ? Kadın olmasın o?

Kadın ve kız aynı sey diye düşündüm ben o an ağzıma nasil gelirse oyle söylüyorum :) "bayan" olmasın da hepsi olur :KK66:

O markayi biliyorum. Nesinden memnunsun cildin yagli mi?

Yasin kucuk daha 35 + olunca gorurum seni. :KK70:

Olabilir henüz bıkkınlık olusmadı ya bende ondandır. :KK70: ama 35 de bir kadının en güzel yaslari ya, inşallah görürüm o zamanları :)

alıntı içinde ki kırmızılar cevabımdır :)

Cok tatlısınız gerçekten, bu dediklerinizi not alıyorum <3

Isıtma falan yok bir çay bardağı sirke bir yemek kaşığı bal :KK66: ısıtma işlemi zeytinyağında olur... Ha bakın unuttum bal yumurta sarısı karışımına ısınmış yarım çay bardağı da zeytinyağı eklenecekti unutmuşum kusura bakmayın. Çok sıvı olursa karışım biraz daha bal ekleyebilirsiniz

Ya sizi yerim cok tatlısınız. :KK200:Aradığım saç maskesi icin en ince ayrıntısına kadar bilgi verdiniz, insallah müşteriniz bol ve mutlu, kazancınız bereketli olur :):KK49:

Peki bir sey daha sorabilir miyim dustan sonra sac uçlarına yağ sürmek doğru mudur?

Her duşa girdiğimde yüzüm de dahil tüm vücudu mu keselerim

Ayaklarıma da ponza taşı uygularim

Duştan çıkar çıkmaz tüm vücudumu Hindistan cevizi yağı ile nemlendiririm saçımı fonleyerek kurutur en son Hindistan cevizi yağından saçıma da sürerim

Kese tüm ölü deriyi attigindan cildimde sivilce siyah nokta ölü tabaka yok peeling yapma ihtiyacım olmuyor
Haftada 1 beyaz kil ile kil maskesi yaparım
İhtiyaca göre saçıma badem yağı e vitamini zeytinyağı karışımı surerim

Hepsi bu

Keseyi ben de yapıyorum sivilce ve siyah nokta derdim kalmadı :)

Ponza taşı da alayım hemen :)

Hindistan cevizi yagını emiyor mu cildiniz hemen yağlı yağlı olmuyor mu? Ve saçlarınızda da yağlı his olmuyor mu?
Beyaz kili cildinize mi yapıyorsunuz?

Hazır bulmusken kuzenimin de derdini sorayım size ve burdaki bakimli hanımlara :) kuzenim evlenecek yakın zamanda, kalcasında sivilceler çıkıyor. Bundan nasıl kurtulabilir?
Lady Strawberry Lady Strawberry da bakabilir bence :)

Keratin saçın ana maddesi diye başlayıp devamını getirmiycem korkma :) yıkayıp kurutunca saç böyle kabarıyor falan hani,tam olarak onu engelliyor işte. Keratin bakımı sürdükten sonra düzleştirici yapıyorlar saçıma. Sonra yıka,kurut ve bi bakmışsın hem ışıl ışıl hemde dümdüz düzleştirilmiş saçlar.. etkisi 3 ay kadar. Yaklaşık 3 ayda bir yaptırıyorum.. inanılmaz rahat ve vakit kazandırıyor bana. Ben saçını fönlemeden,maşa yapmadan yada en azından dÜzleştirmeden evde bile gezmeyen tiplerdenim.. benim için süper bişey saçımın her daim bakımlı durması.
peki o düzleştirme işlemi saçı kırıp yıpratmıyor mu?

Kadın ve kız aynı sey diye düşündüm ben o an ağzıma nasil gelirse oyle söylüyorum :) "bayan" olmasın da hepsi olur :KK66:

Olabilir henüz bıkkınlık olusmadı ya bende ondandır. :KK70: ama 35 de bir kadının en güzel yaslari ya, inşallah görürüm o zamanları :)

Cok tatlısınız gerçekten, bu dediklerinizi not alıyorum <3

Ya sizi yerim cok tatlısınız. :KK200:Aradığım saç maskesi icin en ince ayrıntısına kadar bilgi verdiniz, insallah müşteriniz bol ve mutlu, kazancınız bereketli olur :):KK49:

Peki bir sey daha sorabilir miyim dustan sonra sac uçlarına yağ sürmek doğru mudur?
Ben içinde yağ olan hiçbir ürünün durulanmadan bırakılmasından yana değilim o yüzden bu bakım maskesi yeteri kadar fayda verir saçlarınıza, duştan sonra saçınıza ısı ile kurutma yapmayın fazla olanını havlu ile alın fırça değil geniş ağız tarak ile tarayın. Hatta çok geniş bir zamanınız olursa saçınızı yıkayın, saç kremini saçınıza sürün havlu ile sarıp 20 dk bekletin. Bu işlem de saçınızın nemli kalmasını sağlar :)

kıvırcık saç için nasıl bir bakım önerirsiniz? tecrübelerinizden faydalanalım:) :KK73:

Canım kerata bakımı için hangi ürünü kullanıyorsun? Yani hangi marka ve nasıl yapıyorsun biraz anlatır mısın? :)

Maxi bio keratin uyguluyorum
Kılıçbalığı in konusunda keratin paylaşımı yapılıyor

1 litrelik ürün benim saçım kalcama kadar uzun 1 çay bardağı kadar keratin artıyor bile alan olursa pet şişede bana yolluyor bende ona hesabına parayı yolluyorum

Keratin gelince önce arındırıcı şampuanla yıkıyorum sonra hafif nemli kalacak şekilde kurutuyorum keratin sürüyorum eldivenli maskeli şekilde ve balkonda vantilatör karşısında
Sonra iyice fonle kurutup duzletiriciyle iyice duzlestiriyorum
1-2 gece saçımda bekliyor sonra sulfatsiz şampuanla yıkıyorum ondan sonra 6 ay düz ve bakımlı saçlar :))

X