Bakımlı kadın olma derdi..

Felix_Felicis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
4.514
7.490
Kızlar merhaba iyi sabahlar :KK36:

Benim derdim artık gercekten kız gibi kız olmaz. Bakımlı çiçek gibi bi kız olabilmek...:KK28:

Ben pek bakım yapan biri değilim iste 1-2 haftada 1 kil baskesi o kadar. Ama bu artik bana yetmiyor. Saçları, elleri, ayakları yumusacık cildi kadife gibi biri olmak istiyorum.

Nerden başlamak gerek, siz ne yapıyorsunuz?

1) el ve ayak bakımı nasıl yapilmalı? Belirgin bir problemim yok ama yumuşak ve beyaz gözükmelerini istiyprum. Beyaz tenliyim zaten, ışıl ışıl olsun yani.

2) saçlarımda sertlik dışında bir problemim yok. Ama yumuşak da degiller. Ne kullanmam ne sürmem lazım?

3) vücut bakımı nasıl olmalı? Neler kullanılmalı? Krem, losyon, peeling...

4) cilt bakım, saç bakımve vücut bakım rutinleri kac günde bir olmalı?

5) bu konularda bakım yapmaktan başka dikkat etmem gereken neler var?

Internetten baktım ama o kadar cok bilgi kirliliği var ki hangisi dogrudur bilmiyorum. Ben de sizden fikir almak istedim.

Bu arada cildim yağlı-karma gibi bir sey.

Ben bunları halletmedikce mutlu olamıyorum kendime baktığımda. Çünkü beni rahatsız ediyor. Başkasıyla kendimi kıyaslamıyorum ama kendimi görmek istedigim profil de bu...:KK61:

Düzenli olarak el,ayak ve cilt bakımı yaptırmalısın. Saç için keratin bakım yaptırıyorum ben. Hem saçlarım yumuşacık hemde fön derdim olmuyor. Ellerin,ayakların ve cildin düZenli bakımla parlayacaktır zaten. Düzenli olarak kıl,tüy operasyonunu sakın ihmal etme:) hafif makyaj,bol gülücük işte bukadar :)

Çok kastırmamışsın ? Bu bakımların hepsini düzenli götürebilen az insan vardır bence,özellikle de çalışıyorsa :)
Saçına maske yapabilirsin duştan sonra.Tırnaklarına özen göster,manikürünü kendin yap.Vücuduna duştan sonra losyon kullan,benim kendime uyguladıklarım bunlar.

Ellerinize haftada bir parafin maskesi uygulayın manikürü ihmal etmeyin ... Duşta kuru kese yapabilirsiniz çıkınca da bebe yağı (aleoverali olanlar güzel) ya da losyon ile nemlendirebilirsiniz... Saçlarınıza; 1 tane yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı bal karışımı ile bakım yapabilirsiniz. (45 dakika bekletin, haftada 2 defa yapabilirsniz) ayaklarınıza düzenli olarak yatmadan önce nemlendirici sürüp uyuyabilirsiniz sabah yumuşacık olur. Pedikürü de ihmal etmeyin

Düzenli olarak el,ayak ve cilt bakımı yaptırmalısın. Saç için keratin bakım yaptırıyorum ben. Hem saçlarım yumuşacık hemde fön derdim olmuyor. Ellerin,ayakların ve cildin düZenli bakımla parlayacaktır zaten. Düzenli olarak kıl,tüy operasyonunu sakın ihmal etme:) hafif makyaj,bol gülücük işte bukadar :)

Burada güvenebileceğim bir kuaför yok malesef. Yani iyi kuaförlere de öğrenci bütçesi yetmiyor :)
Evde kendim yapabilecegim bakımlar neler? Ya da gratis gibi mağazalardan alıp da kullanabileceğim ürünler?

Kıl tüy operasyonunda problem yok aslınd, gülmekten de bol bisey yok bende :KK70: ama ev halimle bile bakımlı gözükmek istiyorum kendime. Bunun derdindeyim

Çok kastırmamışsın ? Bu bakımların hepsini düzenli götürebilen az insan vardır bence,özellikle de çalışıyorsa :)
Saçına maske yapabilirsin duştan sonra.Tırnaklarına özen göster,manikürünü kendin yap.Vücuduna duştan sonra losyon kullan,benim kendime uyguladıklarım bunlar.

Ya vakit yettirebilirim gibi geliyor bana düşündüğümde en azından denemek istiyorum :)

Manikürü kendim yapıyorum ama tırnak kenarındakı sert derilere çözüm bulamıyorum ne yazıkki. Üstelik böyle pamuk gibi yumusak da olmuyor ellerim sanki.

Önerebileceginiz maske ve losyonlar nelerdir?

Ellerinize haftada bir parafin maskesi uygulayın manikürü ihmal etmeyin ... Duşta kuru kese yapabilirsiniz çıkınca da bebe yağı (aleoverali olanlar güzel) ya da losyon ile nemlendirebilirsiniz... Saçlarınıza; 1 tane yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı bal karışımı ile bakım yapabilirsiniz. (45 dakika bekletin, haftada 2 defa yapabilirsniz) ayaklarınıza düzenli olarak yatmadan önce nemlendirici sürüp uyuyabilirsiniz savak yumuşacık olur. Pedikürü de ihmal etmeyin

Teşekkür ederim:KK200: siz kullandınız mı bunları :)

Yumurta kötü koku bırakmıyor mu? Ve bal ile de bitlenmiyim? Pek bilgili degilim de maske konularinda :KK53:

Burada güvenebileceğim bir kuaför yok malesef. Yani iyi kuaförlere de öğrenci bütçesi yetmiyor :)
Evde kendim yapabilecegim bakımlar neler? Ya da gratis gibi mağazalardan alıp da kullanabileceğim ürünler?

Kıl tüy operasyonunda problem yok aslınd, gülmekten de bol bisey yok bende :KK70: ama ev halimle bile bakımlı gözükmek istiyorum kendime. Bunun derdindeyim

Ya vakit yettirebilirim gibi geliyor bana düşündüğümde en azından denemek istiyorum :)

Manikürü kendim yapıyorum ama tırnak kenarındakı sert derilere çözüm bulamıyorum ne yazıkki. Üstelik böyle pamuk gibi yumusak da olmuyor ellerim sanki.

Önerebileceginiz maske ve losyonlar nelerdir?
Maskemi kuaförümden aldım,adını hatırlamıyorum,bilindik bir marka değil ama benim saçlarım kuru çatır çatır elektrikli,benim saçlarımı sakinleştiriyor.Akşam yazabilirim ancak ismini.Losyonumu da watsonsdan almıştım deniz tuzlu,onunda ismini hatırlamıyorum iyi mi :KK53:

Teşekkür ederim:KK200: siz kullandınız mı bunları :)

Yumurta kötü koku bırakmıyor mu? Ve bal ile de bitlenmiyim? Pek bilgili degilim de maske konularinda :KK53:
Hepsini kendim yapıyorum. Ayrıca korkmayın ne koku ne de bitlenme... Gelen müşterilerimden olumlu dönüşler alıyorum rahatça kullanabilirsiniz

Piril piril parlayan bi cilt çok onemli maddi durumun elveriyorsa duzenli cilt bakimi yaptir.disarida yaptiramiyorsan aylik ve haftalik olarak kendin yap istersen sana siralamasini yazabilirim.
Ellerine arada bir turk kahvesi ve zeytinyagi ile peelin yap pamuk gibi okurlar.

Bence ne kadar bütçe ayırabildiğimiz önemli tüm bunlar için.
Mesela ben dr.murad ürünlerin kullanmaya başladım. Oldukça memnunum şimdilik

Dediginiz markanın ürünleri ne kadar acaba?

Maskemi kuaförümden aldım,adını hatırlamıyorum,bilindik bir marka değil ama benim saçlarım kuru çatır çatır elektrikli,benim saçlarımı sakinleştiriyor.Akşam yazabilirim ancak ismini.Losyonumu da watsonsdan almıştım deniz tuzlu,onunda ismini hatırlamıyorum iyi mi :KK53:

O zaman akşam bekliyorum :KK48:

Hepsini kendim yapıyorum. Ayrıca korkmayın ne koku ne de bitlenme... Gelen müşterilerimden olumlu dönüşler alıyorum rahatça kullanabilirsiniz

Ayy bi de siz profesyonel misiniiiiiiizzz:KK73:
Size zahmet olmazsa tam olarak uygulamayı ve nelere dikkat etmem gerektiğini de yazabilir misiniz? Elbette sizin yaptığınızdaki gibi bir sonuç elde edemem ama en azından hata yapmıyım:KK22:

Piril piril parlayan bi cilt çok onemli maddi durumun elveriyorsa duzenli cilt bakimi yaptir.disarida yaptiramiyorsan aylik ve haftalik olarak kendin yap istersen sana siralamasini yazabilirim.
Ellerine arada bir turk kahvesi ve zeytinyagi ile peelin yap pamuk gibi okurlar.

Öğrenci halimle ne yazık ki maddi durumum el vermiyor. Yani babamdan cilt bakımı icin para almak icime sinmiyor pek :)

Ama siz sıralamayı yazarsanız cok sevinirim:KK23:

Keratin nedir ne ise yarar kabarmamasina yardimci olur mu

Ayy bi de siz profesyonel misiniiiiiiizzz:KK73:
Size zahmet olmazsa tam olarak uygulamayı ve nelere dikkat etmem gerektiğini de yazabilir misiniz? Elbette sizin yaptığınızdaki gibi bir sonuç elde edemem ama en azından hata yapmıyım
Bakım kürü için dikkat etmeniz gereken tek şey zamanlama ve saçı iyi temizleme, onun dışında haftada 2-3 defa yaparsanız çok iyi sonuçlar alırsınız dip ve uçlara güzelce yedirin. Saçı besliyor yumuşatıyor ve uzamasına yardımcı oluyor. Parlamasını istiyorsanız bal sirke karışımını saçınıza sikabilirsiniz 30 dk durması yeterli ... Başka soru varsa alabilirim :)

Bakım kürü için dikkat etmeniz gereken tek şey zamanlama ve saçı iyi temizleme, onun dışında haftada 2-3 defa yaparsanız çok iyi sonuçlar alırsınız dip ve uçlara güzelce yedirin. Saçı besliyor yumuşatıyor ve uzamasına yardımcı oluyor. Parlamasını istiyorsanız bal sirke karışımını saçınıza sikabilirsiniz 30 dk durması yeterli ... Başka soru varsa alabilirim :)

Bir senedir kina yakicam. Sacima yahu. :KK45:

Pisman olur muyum, sac boyalarindan daha mi iyi? Sac dokulmesine etkisi var mi? Yoksa ne diye yorulayim. Siyah ve turuncu(kina rengi aklima gelmedi) disinda baska bir renk elde edebilir miyim?

Dediginiz markanın ürünleri ne kadar acaba?

Burada fiyat belirtmem pek uygun olmaz sanırım, ama ortalamanın biraz üzerinde seyreden fiyat aralığına sahip. Fakat kesinlikle buna değiyor.Ben yurtdışından sipariş ediyorum.yurtdışına çıkma şansınız varsa ya da arkadaşlarınız vs. bir bakın derim. Türkiye'de de satışını yapan yetkili eczaneler var sanırım

Boyle liste yapinca insanin yapasi gelmez. Bu aralar yuzumle ugrasiyorum. Saca sonra sira gelecek.

Ben de liste yapmadığımda yapamiyorum :)

Harikasınız :KK19:

Cahilligime verin lütfen, bal sirke karışımında ölçü nedir? Bir de bazı yerlerde ısıtmaktan falan bahsediyolar. Bu karşımda ısı yok di mi?

jasse jasse o zaman ise girince o markayla haşır neşir olayım ben :KK48:

Kızlar merhaba iyi sabahlar :KK36:

Benim derdim artık gercekten kız gibi kız olmaz. Bakımlı çiçek gibi bi kız olabilmek...:KK28:

Ben pek bakım yapan biri değilim iste 1-2 haftada 1 kil baskesi o kadar. Ama bu artik bana yetmiyor. Saçları, elleri, ayakları yumusacık cildi kadife gibi biri olmak istiyorum.

Nerden başlamak gerek, siz ne yapıyorsunuz?

1) el ve ayak bakımı nasıl yapilmalı? Belirgin bir problemim yok ama yumuşak ve beyaz gözükmelerini istiyprum. Beyaz tenliyim zaten, ışıl ışıl olsun yani.

2) saçlarımda sertlik dışında bir problemim yok. Ama yumuşak da degiller. Ne kullanmam ne sürmem lazım?

3) vücut bakımı nasıl olmalı? Neler kullanılmalı? Krem, losyon, peeling...

4) cilt bakım, saç bakımve vücut bakım rutinleri kac günde bir olmalı?

5) bu konularda bakım yapmaktan başka dikkat etmem gereken neler var?

Internetten baktım ama o kadar cok bilgi kirliliği var ki hangisi dogrudur bilmiyorum. Ben de sizden fikir almak istedim.

Bu arada cildim yağlı-karma gibi bir sey.

Ben bunları halletmedikce mutlu olamıyorum kendime baktığımda. Çünkü beni rahatsız ediyor. Başkasıyla kendimi kıyaslamıyorum ama kendimi görmek istedigim profil de bu...:KK61:

Kız ? Kadın olmasın o?

X