- 5 Mart 2018
- 1.394
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
Nasıl bir konu olsa hoşunuza giderdi? Üzgünüm dertlerim bu kadar sıkıcıAçılacak konu mu şimdi bu?
Doktora sormanız gerekeni bdvye sormak nedir :)Selam herkese,
Cuma günü parça düşmesi sebebiyle sol orta parmağımın üst kısmına 2 dikiş atıldı. Pazartesi pansuman yaptırdım. 2 günde 1 pansuman yaptırmak yeterli olur mu ? Hava alması için evde açmalı mıyım ? Kendim her gün evde pansuman yapmali mıyım? Yaparsam hangi olmadı kullanmalıyım ? Baticon vs gerekli midir ??
okurken bayılacaktım ne cesaret.ben kan görünce betim benzim atıyorDoktora sormanız gerekeni bdvye sormak nedir :)
Yalnız 2 dikiş bişey değil benim elime bardak kırılıp girdi 5 6 dikiş atıldı ve evde kendi kendime baticonla temizledim havalandırıp sardım. günlük olarak kas ağrısı içinde ilacım vardı. 10 gün sonra dikişleri aldırmaya gel demişti ben evde temiz bi makas ile cımbızı ısıtıp daha sonra dikişleri makasla kesip cımbızla çektim kendim yaptım bi sıkıntı olmadı.
Tavsiye etmem herkesin acı eşiği yaraya karşı durumu hem farklıdır hemde mikrop kapılabilir
Nasıl bir konu olsa hoşunuza giderdi? Üzgünüm dertlerim bu kadar sıkıcı
Ama benim durumum farklıydı. Elimde dikişler varken aynı zamanda ayağım ve iki bacağım yanıktı. Kalkıp hastaneye gidecek halim de yoktu. Mecburiyet bazen insana herşeyi yaptırıyor. Gerçi yinede kendi yaram olunca midem kaldırıyor yanıklarım su toplayınca steril şırıga ile suyunu çekip deriyi çektim kopardımokurken bayılacaktım ne cesaret.ben kan görünce betim benzim atıyor
Zaten gideceğim fakat burdaki insanlara da danışmak istedim. Sonuçta kadınlar kulübünde tek olamam parmağına dikiş atılmış olan :)en basit bir eczaneye gösterip sorsan buraya sormandan daha mantıklı değil mi kuzum?
Size cerrahi bir konu sormadım farkındaysanız. Yara bakımı ile ilgili birşey sordum. Fikriniz yok ise yorum yapmak istemiyor iseniz yapmayın. Zorla olduğunu zannetmiyorum.Doktora sorulacak şeyleri burada sormanız ne kadar doğru?
Cevabınız da ne ilginç.
Tamam işte bunu soruyorum bende. Evde kendim pansuman yapabilir miyim diye.Doktora sormanız gerekeni bdvye sormak nedir :)
Yalnız 2 dikiş bişey değil benim elime bardak kırılıp girdi 5 6 dikiş atıldı ve evde kendi kendime baticonla temizledim havalandırıp sardım. günlük olarak kas ağrısı içinde ilacım vardı. 10 gün sonra dikişleri aldırmaya gel demişti ben evde temiz bi makas ile cımbızı ısıtıp daha sonra dikişleri makasla kesip cımbızla çektim kendim yaptım bi sıkıntı olmadı.
Tavsiye etmem herkesin acı eşiği yaraya karşı durumu hem farklıdır hemde mikrop kapılabilir
Teşekkürlerdoktor değiliz, olsak bile görmeden bişey demek imkansız.
Tamam işte bunu soruyorum bende. Evde kendim pansuman yapabilir miyim diye.
Ayrıca artık hastanelerin pansuman yapmadığını duymuştum ben sağlık ocağında yaptırdım onda da hemşirenin hatasından dolayı tekrar kanama oldu.
Ben dikişi kendim alayım da demiyorum. Evde pansuman yapan var mı bunu merak ettim
Evde pansuman yapabilirsin ama nasıl yapman gerektiğini sağlıkocağındaki hemşireye yada eczacıya danışın. Hemşireyi iyi gözlemlediyseniz zaten kendinizde yapabilirsiniz ama dikkat edin steril olmaya eldiven ile yaraya müdehale edin. Temiz pamuk gazlı bez kullanın. Yani bi yerlerde açıkta durmasın. Her dk onun için sağlık ocağı ile uğraşmak zor olur. Ama danışmadan iş yapmayın.Tamam işte bunu soruyorum bende. Evde kendim pansuman yapabilir miyim diye.
Ayrıca artık hastanelerin pansuman yapmadığını duymuştum ben sağlık ocağında yaptırdım onda da hemşirenin hatasından dolayı tekrar kanama oldu.
Ben dikişi kendim alayım da demiyorum. Evde pansuman yapan var mı bunu merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?