- 15 Nisan 2016
- 304
- 337
- 103
- 29
- Konu Sahibi Papatyam1176
-
Çoçuğunuzu ne kadar geç bırakırsanız o kadar daha dertlenirsiniz. Zor olacaktır sizin için illaki ama işinizede dönmeniz gerekiyor bence bakıcı ile bir adım atın derim.Kızım eylül ayında 17 aylık olacak, ücretsiz izindeyim eylülde işe başlamak istiyorum ama ayrılma kaygısı yaşıyorum, bebeğimi birisine bırakıp gitme fikri çok zor geliyor. Öğretmenim 9'dan 2'ye kadar çalışıyorum gurbette olduğumuz için bakacak akraba anneanne babaanne yok maalesef ya bakıcıya bırakağım ya da iznimi uzatacağım
Evet 1 -2 hafta alışma süresinden sonra sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum zaten seneye mecburen kreş ya bakıcıya vermem gerekecek erken alışması daha iyi olurÇoçuğunuzu ne kadar geç bırakırsanız o kadar daha dertlenirsiniz. Zor olacaktır sizin için illaki ama işinizede dönmeniz gerekiyor bence bakıcı ile bir adım atın derim.
Çocuğunuz sizinle ne kadar çok kalırsa o kadar iyi bence izninizi uzatın :)Kızım eylül ayında 17 aylık olacak, ücretsiz izindeyim eylülde işe başlamak istiyorum ama ayrılma kaygısı yaşıyorum, bebeğimi birisine bırakıp gitme fikri çok zor geliyor. Öğretmenim 9'dan 2'ye kadar çalışıyorum gurbette olduğumuz için bakacak akraba anneanne babaanne yok maalesef ya bakıcıya bırakağım ya da iznimi uzatacağım
En güzel yanı çalışma saatleri zaten. İşten sonra da zaman geçirmek içın vaktimiz bol bol vaktimiz olacakÇocuk büyüdükçe ayrılmak daha zor oluyor . Bende öğretmenim 8-13.00 arası ayrı kalıyoruz üstelik işe başladığında 6 aylikti oğlum . Hiç sorun yaşamadık . Çünkü saat dilimi azdı . Sabah kalkti kahvaltı yaptı oyalandi derken ben geliyordum zaten .
Geçim sıkıntımız yok çok şükür ama birikim de yapamıyoruz. Bulunduğumuz yerde kiralar ve bakıcı ücretleri çok yüksek değil, ben çalışırsam birikim yapacağız ileride ev alabilmek için.Ayni durumdayım.Ogretmenim ve ise başladığımda kızım 21 aylık olacak.Evet dışardan garip göründüğünun farkındayım ama ben de birakmk istemiyorum.Gecen gün biriyle tanıştım.O da öğretmen.Kizi 3 yaşını geçmişti.kendi bakmış.Ama ben yapamam.Maddi durumum bu kadarına el veriyor.Siz de bence maddi durumunuza bakın.Eger iyiyse bakın evde bir sene daha
Ben de öğretmenim. Branşınız ne bilmiyorum. Eger ortaokulda branş ogretmeniyseniz okul müdüründen öncesinde rica edip çalışma saatlerinizi azaltmasini rica edebilirsiniz. Ben göreve ilk başladığımda haftanin 3 gunu 16 saat derse gidiyordum. Yine öyle olur sanmistim ama 20 saat üstü derse girdim hep. Her hafta ders programı da değişiyordu. Bazen 20 bazen 24-25 bazen 30 saat... Raporu olan arkadaslar olurdu 33 saat derse girdiğim de oldu. Program sürekli değiştiği için bazen boş gün olurdu, bazen haftanın 5 günü giderdim. O yüzden öncesinde mutlaka konuşup bir yola koyun. Gerci 9-14 arası cok da ideal bana göre. 8.30-15.05 arasiydi benim ders saatim. Biraz da uzak olunca gidiş geliş sorun oluyordu.Kızım eylül ayında 17 aylık olacak, ücretsiz izindeyim eylülde işe başlamak istiyorum ama ayrılma kaygısı yaşıyorum, bebeğimi birisine bırakıp gitme fikri çok zor geliyor. Öğretmenim 9'dan 2'ye kadar çalışıyorum gurbette olduğumuz için bakacak akraba anneanne babaanne yok maalesef ya bakıcıya bırakağım ya da iznimi uzatacağım
Mesleği bırakmayacaksanız Eğer, bunu eninde sonunda yaşayacaksınız. Çalışınca zor olacak başlarda ama evde durmakta kendimden biliyorum delirmeye ramak kaldıKızım eylül ayında 17 aylık olacak, ücretsiz izindeyim eylülde işe başlamak istiyorum ama ayrılma kaygısı yaşıyorum, bebeğimi birisine bırakıp gitme fikri çok zor geliyor. Öğretmenim 9'dan 2'ye kadar çalışıyorum gurbette olduğumuz için bakacak akraba anneanne babaanne yok maalesef ya bakıcıya bırakağım ya da iznimi uzatacağım
Evet çalışırken evdeki zamanlarımda kızımla daha kaliteli vakit geçirebilirim diye düşünüyorum. Yıllar sonra ilk kez 1 buçuk yıldır evdeyim özellikle kışın çok bunaldığım zamanlar olduMesleği bırakmayacaksanız Eğer, bunu eninde sonunda yaşayacaksınız. Çalışınca zor olacak başlarda ama evde durmakta kendimden biliyorum delirmeye ramak kaldı
Sözleşmeli miydiniz hocam ben de ücretsiz alacam daBen de öğretmenim. Branşınız ne bilmiyorum. Eger ortaokulda branş ogretmeniyseniz okul müdüründen öncesinde rica edip çalışma saatlerinizi azaltmasini rica edebilirsiniz. Ben göreve ilk başladığımda haftanin 3 gunu 16 saat derse gidiyordum. Yine öyle olur sanmistim ama 20 saat üstü derse girdim hep. Her hafta ders programı da değişiyordu. Bazen 20 bazen 24-25 bazen 30 saat... Raporu olan arkadaslar olurdu 33 saat derse girdiğim de oldu. Program sürekli değiştiği için bazen boş gün olurdu, bazen haftanın 5 günü giderdim. O yüzden öncesinde mutlaka konuşup bir yola koyun. Gerci 9-14 arası cok da ideal bana göre. 8.30-15.05 arasiydi benim ders saatim. Biraz da uzak olunca gidiş geliş sorun oluyordu.
Bir de şunları eklemek istiyorum. Kızım 16 aylıkken başladım ben..gunduz bakim evleri oluyor 2 yaş altı için. Oraya gönderecekken kayinvalidemler habersiz şekilde geldiler. Onlar baktı. Avantaji dezavantajı oldu tabi bu durumun. Evde durunca cok hastalanmaz diye teselli ediyordum kendimi ama ben hastalandikca kızım da cok hastalaniyordu.
Bu sene (28 aylikken) kreşe gitti. ben hastalanmadim oyle ama bu kez de kreşten kaynaklı cok hastalandi. Hangisi daha avantajlı bilemiyorum. Bakıcıya bırakmayı düşünmedik. Çünkü çevremizde öyle güvenebilecegimiz bir tanıdık yoktu. Eğer burdan bir an önce gitmek istemeseydik ucretsiz iznimin hepsini kullanmayı göze almistim. Ama su da var, yorumlara yazmış bazı arkadaslar. Büyüdükçe ayrilmalari gerçekten daha da zorlaşıyor. 16 aylikken basladim ama onda bile ben evden çıkarken aglama krizlerine giriyordu. Gizli saklı cikmak zorunda kaliyordum. Kreste de başlangıçta cok ağladı. Benim de gelmemi istedi. Ama sonradan çok alıştı, cok sevdi o ortamı.
Ben tecrubelerimi yazdım. Hangisi daha mantıklıdır bilemiyorum. Keşke anneler çalışmak zorunda kalmasa, ama işte hayat...
Evet ücretsiz izin aldığım dönemde sozlesmeliydimSözleşmeli miydiniz hocam ben de ücretsiz alacam
Kızım eylül ayında 17 aylık olacak, ücretsiz izindeyim eylülde işe başlamak istiyorum ama ayrılma kaygısı yaşıyorum, bebeğimi birisine bırakıp gitme fikri çok zor geliyor. Öğretmenim 9'dan 2'ye kadar çalışıyorum gurbette olduğumuz için bakacak akraba anneanne babaanne yok maalesef ya bakıcıya bırakağım ya da iznimi uzatacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?