Ben de öğretmenim. Branşınız ne bilmiyorum. Eger ortaokulda branş ogretmeniyseniz okul müdüründen öncesinde rica edip çalışma saatlerinizi azaltmasini rica edebilirsiniz. Ben göreve ilk başladığımda haftanin 3 gunu 16 saat derse gidiyordum. Yine öyle olur sanmistim ama 20 saat üstü derse girdim hep. Her hafta ders programı da değişiyordu. Bazen 20 bazen 24-25 bazen 30 saat... Raporu olan arkadaslar olurdu 33 saat derse girdiğim de oldu. Program sürekli değiştiği için bazen boş gün olurdu, bazen haftanın 5 günü giderdim. O yüzden öncesinde mutlaka konuşup bir yola koyun. Gerci 9-14 arası cok da ideal bana göre. 8.30-15.05 arasiydi benim ders saatim. Biraz da uzak olunca gidiş geliş sorun oluyordu.
Bir de şunları eklemek istiyorum. Kızım 16 aylıkken başladım ben..gunduz bakim evleri oluyor 2 yaş altı için. Oraya gönderecekken kayinvalidemler habersiz şekilde geldiler. Onlar baktı. Avantaji dezavantajı oldu tabi bu durumun. Evde durunca cok hastalanmaz diye teselli ediyordum kendimi ama ben hastalandikca kızım da cok hastalaniyordu.
Bu sene (28 aylikken) kreşe gitti. ben hastalanmadim oyle ama bu kez de kreşten kaynaklı cok hastalandi. Hangisi daha avantajlı bilemiyorum. Bakıcıya bırakmayı düşünmedik. Çünkü çevremizde öyle güvenebilecegimiz bir tanıdık yoktu. Eğer burdan bir an önce gitmek istemeseydik ucretsiz iznimin hepsini kullanmayı göze almistim. Ama su da var, yorumlara yazmış bazı arkadaslar. Büyüdükçe ayrilmalari gerçekten daha da zorlaşıyor. 16 aylikken basladim ama onda bile ben evden çıkarken aglama krizlerine giriyordu. Gizli saklı cikmak zorunda kaliyordum. Kreste de başlangıçta cok ağladı. Benim de gelmemi istedi. Ama sonradan çok alıştı, cok sevdi o ortamı.
Ben tecrubelerimi yazdım. Hangisi daha mantıklıdır bilemiyorum. Keşke anneler çalışmak zorunda kalmasa, ama işte hayat...