Bakıcıya bebeğimi nasıl alıştıra bilirim

1dogasever

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2020
2.755
En iyi cevaplar
1
3.617
83
Bebeğim 5 ağustosta 9. Ayına girecek bugün bakıcımız işe aşladı ben 20 gün ve yahut 1 ay daha izinliyim yani şu anlık öyle görünüyor. Bu süreci çok iyi yürütmek istiyorum. Bana neler önerebilirsiniz deneyimli annelerim bana yardımcı olur musunuz? Bakıcımızı güvenilir diye tuttuk daha önce engelli bir melek bebeğe bakmış bir kaç tane sağlıklı çocuğa bakmış en son baktığı çocuğa 5 yıl boyunca bakmış o da benim arkadaşımın çocuğu. Ona 11 aylıkken bakmaya başlamış. Benim kızıma hep ben baktım aşırı düşkün bana. Bu süreci kızımı ağlatmadan ve yüreğini kırmadan nasıl yönete bilirim görüş ve önerileriniz benim için çok değerlidir teşekkür ederim

Ben de aynı aylarda bakıcı başlatmıştım.ben 1,5 ay beraberdim bakıcıyla. İlk bir hafta bebek bakımının çoğu sizde olsun ama kadına neyi nasıl yaptığınızı gösterin hep ve ona daha çok toplama yemek yapma bs işlerini verin. Ara ara kucağına alıp ilgilensin vb.. sonraki hafta yavaş yavaş alt alma ek gıda verme uyutma vb işlerde ona fırsat verin.. siz yan odaya geçmeye başlayın yarım saat, 1 saat sürelerde ve bu süreyi uzatın yavaş yavaş. kadına bırakın sorumluluğu ama her seferinde bebeğinize “ annenin işi var bitince gelecek “ deyin.. sonraki hafta 2-3 saat dışarı çıkmaya başlayın.. oldu bitti :).. Ya da sabah kadın gelince bebeği ona berin siz odanıza geçin.. Lütfen işe başlamadan kadına kademeli olarak sorumluluğunuzu devredin, yoksa çok zorlanırsınız işe başlayınca. Çok kolay alışıyorlar emin olun

Ya inşallah. Bizim bakıcı da bugün her şeye koşmaya çalıştı. Abla sakin ilerleyelim dedim. Şu an sen ilgisiz kal bir müddet sadece ortamı paylaşalım dedim de öyle durdu yoksa Kadıncağız ne yapacağını şaşırdı. Ben de şaşırırım kızım da şaşırdı. Güzel tavsilerinize uyacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…