Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası bakıcımızla problemimizi çözmek için nasıl konuşmalıyım?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

anneoldummutluyum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
239
7
46
Kayseri
slm arkadaşlar, benim temmuz 2010 doğumlu bir kızım var. bakıcımızdan çok memnunuz çok güleryüzlü doğal kızımıda seviyor severek bakıyor yani. ama sorunum kızımın beslenmesi. bakıcımızın kendi kızıda olduğu için (10 yaşında) o bizim evimize gelemiyor. kızımı babası hergün onlara bırakıyor. bende alışveriş olarak 2 haftada bir sütünü yumurtasını yoğurdunu peynirini alıyorum birde bazen tavuk yada kıyma alıyorum. kızım sebzeleri çok sever ama kadın sebze yemediğini söylüyor. birde onların evinde sebze yenmezmiş e onlar yemeyince kızıma özellikle yemek yapmıyor. kızıma sordugumda sık sık makarna diyor yani benim anladıgım sık sık makarna ve patates yediriyor. bazen tavuk yada kıyma diyor. bazen yaprak sarması mantı falan yani hamur ağırlıklı... ama telefonda makarna dedikçe üzülmeye başladım ben işyerinde yemeğimi rahatça yiyemez oldum. tamam çok mutlu orda hemde kızıyla oynuyorlar ama gerçekten kızımın kilosuda fazla. sebze alayım yap diyorum yok bizim evde yenmez boşuna zahmet etme diyor. şimdi ciddi anlamda eşimde çok sinirlendi kreşe verelim diyor kreştende korkuyorum daha çok küçük yapabilirmi bilmiyorum. ama en azından beslenmesi düzenli olur. ama bunların evi çok sıcak bu sıcaklığı bulabilirmi acaba? sonra pişman olmaktan korkuyorum. kadınla konuşsam hergün yemeğini yapıp göndersem zormu olur yada yemek soğuyunca tekrar ısıtılınca değer kaybetmezmi :( nasıl konuşayım ne deyim akıl verin lütfen kızım sağlığından olursa ilerde geç kalmaktan korkuyorum :(((
şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle bakıcısıyla son kez ve ciddi bir biçimde konuşun, eğer orta yolu bulamazsanız çocuğu kreşe vereceğinizden bahsedin. Çocuğunuz orada mutlu olabilir ama sağlıklı beslenmesi de gayet önemli. Ayrıca kreşe gitmek için gerçekten çok da küçük değil. Hem kreşin birçok olumlu katkısı da olur. Bakıcının verdiği birebir ilgiyi göremeyebilir belki ama 10 yaşında bir çocuk yerine kendi yaşıtlarıyla paylaşımı olması daha iyidir,çeşitli aktiviteleri de olur kreşte. Yemek de sadece makarna,sadece et ya da sadece sebze değil, onun beslenmesine uygun bir biçimde birkaç çeşit olur.

Bakıcınızla konuşmadan önce verebileceğiniz kreşlere bakın aklınıza yatan olursa bakıcınızla son kez konuşup devam etmeye yada kreşe vermeye karar verirsiniz. Sonuçta önemli bir karar bu.

bazen hep bunu yapıyoruz.. ince düşünmekten kırılan bizler oluyoruz... yormayın '' nasıl konuşurum '' diye kendinizi.. direk konuşun.. bunları bunları yapmanızı istiyorum demelisiniz... siz haklıyken boşu boşuna germeyin kendinizi.. bakalım siz direk taleplarinizi dile getirdikten sonra o ne diyecek??? sonra ona göre bir rota çizersiniz meleğinizle beraber... direk konuşmanızdan yanayım açıkçası.. bol şans........

Tek sıkıntınız bu ise bakıcı ile ilgili,bence evinizden haftada 3 gün örneğin sebze pişirip tek porsiyonluk gönderin sabahları.
Hatta haftalık meyva, yemek listesi bile yapabilirsiniz.
Doktoru mutlaka yemesi gerekiyor, böyle uygun gördü deyin.
Bunu sık sık vurgulayın kararlılıkla.
Belki ciddiyetinizi anlar.

arkadaşlar şimdi eşim bizim orda bir kolej var orayı aramış (tek gönderebileceğimiz yer orası çünkü eşimin işyerine ve evimize yakın) kızınızı alırız tuvalet alışkanlıgıda varmış ama sene başı alabiliriz şimdi alamayız demiş yani 4-5 ay daha bakıcıya devam etmek durumundayız. aslında birazda sevindim açıkçası ihtiyaç sahibi biri biraz daha nasiplensin istiyorum aslında diyorumya çok memnunum iyi insanlar ama kızımın sağlığından endişe ediyorum :( daha önce konuda açmıştım kızım daha 34 aylık tejmmmuzda 3 yaşını dolduracak ve 23 kilo aslında şişman durmuyor ama üzülüyorum, kilo fazla diyor doktor.

buzdevri evet pekte durumun ciddiyetini anlatamadık bişey ollmaz çırpar annesi kilosunu sorun etme ugraşmayın yavrumla diyor :)

: ) annaneler, babanneler de öyle yapar bazen ya " karışma yesin yavrucak."
Benimsedi demek ki çocuğunuzu.
Doktor üzerinden konuşulursa birazda yemek göndermeyle ikna edilebilir belki .

BENİM 17 AYLIK İKİZLERİM VAR VE ÇALIŞIYORUM ÇOCUKLARA BABANNEMİZ BAKIYOR 2 ÇOCUKLA ZOR OLUR DİYE (BU ARAda BABANNEMİZ BİRAZ DUYARSIZ BU KONUDA ) HER AKŞAM BİR ÇEŞİT SEBZE BİR ÇEŞİTDE ÇORBA YAPIP BIRAKIYORUM HATTA KENDİ SEVMEDDİĞİMİZ SEBZELERİ BİLE ALIŞSINLAR DİYE YAPIYORUM ONLAR İÇİN BENCE SİZDE BAKICINIZA SEBZE ALIP GÖTÜRÜN VE YAPMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEYİN ONLARIN EVDE SEBZE YENSİN DİYE ALMIYOSUNUZKİ SİZ ONLARI SONUÇTA ÇOCUGUNUZ İÇİN YEMESİ GEREKEN EN ÖNEMLİ ŞEY BENCE SEBZE O YÜZDENBİRAZ BASKI KURUN BAKICI ÜZERİNDE ORTA GEÇİRDİĞİ DÖNEM GEÇİÇİ BELKİ AMA ÇOCUĞUN İLERKİ ZAMANDAKİ BESLENME DÜZENİDE BOZULABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM BEN

ben de kızıma gunluk yemek yapıp bırakırım..tupper aldım ıkı tane ıkı cesıt yaparım bır corba bı de sebze yemegı .. o da yedırır kendı yemegınden ne varsa ama benım bıraktıklarımı da mutlaka yedırırı

bence sız yemek yapıp bırakın bır de oyle deneyın ..

çocuğunuzu hergün siz götürüyorsunuz, hergün siz alıyorsunuz, beslenmesi konusunda içiniz rahat değil,
söyleyemiyorsunuz. sizi çok iyi anlıyorum bazen karşıdaki kırılmasın diye
kendimizi geriyoruz, ama karşıdaki öyle mi? bence bakıcınız sizi gayet iyi anlamış
ama kendi yemek kültürlerine uymadığı için,
sizin çocuğuınuza özel bişeyler yapmak istemiyor, bunuda açık açık dile getirmiş.
siz onun maaşını aksatsanız ne olur? çocuğunuzu kapıya koyar.
Benimde bakıcım var ilk zamanlar gayet memnundum, ama
ben ne kadar mütavazi oldumsa o okadar suistimal ediyor. Birkaç hatası oldu
göz yumdum, evde ben yokken kendi komşularını filan ağırlamış, dolaylı yoldan hoşnut olmadığımı
ima ettim, artık kimseyi getirmiyor. Kızıma güzel bakıyorun hatrına bazı şeylerini görmezden geldim ama zor bu işler
Yaz sonu gibi yarım gün kreşe vermeyi planlıyorum

evet minetti beni çok iyi anlamışsın şu anda karar verdim yemek menü listesi hazırlıyorum birde bakıcımız allah var dayanamıyor siz gelene kadar diye akşam yemeğinide yediriyordu artık akşam yemeklerini yedirme ben yedireyim diyeceğim öğlen ve ikindi içinde haftalık liste yaptım hergün pişirip göndereceğim eşimle. doktor verdi bu listeyi diyeceğim. yapamayacağım zamanlardada malzemeyi gönderirim arada birde kendisi yapsın. kırmadan senin yaptıgın yemekleride çok seviyor ama artık doktor makarna ve şehriye çorbasını yasakladı bol bol sebze ve et ağırlıklı beslenmesi gerekiyor diyeceğim bu defa ciddiye alır bence. birde yemeklerin yanına hep bulgur pilavı koydum sadece 1 gün pirinç pilavı var. her ikindi sırasıyla birgün meyve birgün yoğurt var.

Back