Muhtemelen kararınızı vermişsinizdir ama ben de oyumu bakıcıdan yana kullanıyorum. ınsanların bakıcıya karşı genelde önyargısı var haklı olarak ama çok iyi bakıcılar var. Beni de bir bakıcı büyüttü. Annemden sonra onun hakkını ödeyemem hala sık sık arar sorarım. Teyzem halam...annemden sonra tüm aile bireylerimden kıymetlidir benim gözümde. Benim oğluma da bakıcı bakıyor, ne kadar canı gönülden severek baktığına ben de şahidim. Biz de eve kamera koyduk ama gizli değil. Gizli kamerayı savunmuyorum sonuçta kadın üstünü de değiştirebilir, haksızlık olur. Zaten kamera olduğunu bilirse ona göre dikkatli davranacaktır böylesi daha iyi. Hem işe başladığımda oğlumu internetten izleyebileceğim.
Gelelim babaanne olayına. Zaten iyi anlaşamıyormuşsunuz aynı evde sorunlar daha da artacak ve çocuk bakımıyla ilgili sorunlar da eklenecek. Bebeğin üzerindeki hakimiyet sende olmayacak. Kayınvalidenin yaptığını onaylamasan bile bir şey diyemeyeceksin dersen de "ben X çocuk büyüttüm sen ne bilirsin" gibi şeylerle karşılaşacaksın. Ama bakıcı olursa, sen ne dersen onu yapmak zorunda. Mesela "dondurma verme" desen bakıcı veremez ama babaanne "ne var canım bunda" deyip verebilir.
Gelelim babaanne olayına. Zaten iyi anlaşamıyormuşsunuz aynı evde sorunlar daha da artacak ve çocuk bakımıyla ilgili sorunlar da eklenecek. Bebeğin üzerindeki hakimiyet sende olmayacak. Kayınvalidenin yaptığını onaylamasan bile bir şey diyemeyeceksin dersen de "ben X çocuk büyüttüm sen ne bilirsin" gibi şeylerle karşılaşacaksın. Ama bakıcı olursa, sen ne dersen onu yapmak zorunda. Mesela "dondurma verme" desen bakıcı veremez ama babaanne "ne var canım bunda" deyip verebilir.