- 28 Mart 2013
- 10.472
- 13.651
- 498
bakıcı eğer benim evimde çalışıyorsa, benim tuvaletimi kullanıyor, benim yemeklerimi yiyor,benim halılarımda geziyor, benim koltuklarımda oturuyorsa, kimse kusura bakmasın kardeşim, benim evimi de kendi evi belleyecek, günlük temzlik bakımını yapacak. ne demek ' siz hizmetçi mi arıyorsunuz bakıcı mı?' o arkadaş çok merak ediyorsa söyliyim hem hizmetçi arıyorum hem bakıcı. parasını da gönlüne göre veririm, hizmetimi alırım, beğenmeyen gider, kimse silah zoruyla çalıştırılmıyor.
biri de demiş bakıcı akşam kendi evine gidince orada da temizlik,çamaşır uğraşacak işveren rahat tv izleyecek.bakıcı akşam evine gidince ne yapacak orası beni ilgilendirmez.
bana ilk görüşmeye gelen kabus gibi bir kadındı. ' şimdiye kadar bir bardak bile yıkamadım' dedi pişkinlikle, hemen kapıyı gösterdim. iş yapmam diyen kadın emin olun, çocuğunuza da bakmaz. bir kreşte gördüm, kreşin müdürü mutfakta aşçıya yardım için yaprak dolması sarıyordu. bu bakıcı ne büyük adammış, fakülte mezunu okul öncesi öğretmeninin yaptığı işe burun kıvıracak?!..
ben de hizmet sektöründeyim. dolayısıyla hizmetçi'yim. gece bir telefonla yatağımdan kalkar,ağlayan bebeğimi ardımda bırakır, hastaneye giderim, hiç de rahatsız olmam. hastalar da benim bebeğimdir çünkü..bazen doğuma giderim, bazen kanamalı hastaya giderim..giderken de hiç demem benim mesai saatim değil, nöbetçi kimse o baksın..hani o iş veren kadın gelince hemen evine gitmek için hazırlanan bakıcılara bu lafım...ne büyük sorumluluk duygunuz , ne yüce vicdanınız varmış!..
ilkel kadıncık 3-5 kuruşu görünce iş kadını moduna girip ' bre temizlige hıç garışmem' der. varsın garişmasın. biri gider, biri gelir, vakit gelince de velet kreşe gider..tüm ilkel bakımlardan sıyrılarak............
sizin gibi mukemmel modern kadının temizliğini ilkel bır kadın yapmamalı zaten yapamazda ne anlarkı
artık işten gelince kendınız yaparsınız