Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı yerine büyükler baksa

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

erintra123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2008
98
0
86
İstanbul
Arkadaşlar bakıcımdan mennun sayılmam.Mesala eve geliyorum hemen kapıda bekleyip çıkıyor gün içindekileri yazıyor annemde başındaydı zaten.Başta biz ev işi diyede konuşmuştuk büyükler varken yapabilir. Yapmış olmak için yapılan özensiz iş. Acaba elin kadını ile uğraşmaktansa anane ve babanne dönüşümlü baksa hafta içi.Biliyorum tek yüz diyorlar ama şimdi başta zaten ikisi beraber olur annem öğretir onada.Sonrada en azından babanneninde kendi canı. Aklım kalmaz. Bunlar çok rahat kendi keyifleri önde.Eskiden de bu şekilde yapan bir sürü insan var ve bakıcı ile büyüyen ve sorunlu olan bir sürü çocukda var. Böyle içim daha rahat olucak.Çünkü rahat bir anne değilim kapıyı vur çık akşam gel çocuk iyi. Ama gün içinde ne oldu.Odaya kitleyen, mamalarına uyku hapı katan bir sürü olay var.Herkezi suçlayamam tabi ama tam olarakda güvenemiyorum.Fikirlerinizi bekliyorum .

Büyükler baksa iyi olur tabi ama bi de onların gönlünü yapmak için uğraşıyo insan. bakıcıya karşı ezik olmazsın hiç olmazsa. benim imkanım olsa bakıcı tutucam ama yok.

ben mümkünse çocuğa anneanne-babaanne-hala-teyze gibi aileden birilerinin bakması taraftarıyım.
evet parasını verdiğim bakıcıya diklendiğim gibi diklenemem,çoğu şeyi görmezden gelmek zorunda kalırım,çoğu şeye susmak zorunda kalırım vs... ama en azından çocuğum emin ellerde olur.
kendi gururum çocuğumdan önemli değil.
imkanın varsa bence de bakıcıya baktırma...

ben teyzemin kızına baktırdım da noldu?üstelik çocuğumu yabancıya emanet etmeyim diye tayin isteyerek onun bulunduğu ile geldim ki önceden de anlaştık bakarım demişti tam 1 sene baktı sürekli taşıdım çocuğu evime gelmeyi kabul etmedi sabrettim soğuk sıcak hasta uykulu demeden taşıdım çocuğu ağlata ağlata tabi parasını da verdim tamam içim rahattı ama gördüğüm hataları söyleyeömedim sonuçta akrabamdı kırmak istemedim yüzyüze bakacaz diye ama o söyledi bana ( ne diyim değmezmiş insan oğlu tatmin olmuyor 1 saat gel çocuk uyuyor dedğimde gelemem işim var diyordu nazının geçeceğinden emindi bırakamam diye düşünüyordu çok şükür ettiği aflarda tuz biber oldu bıraktık hemen ertesi gün evime gelen bi bayan buldum sürekli kızımla oyunlar oynuyor kızım çıldırıyor onu görünce çook sevdi 2 günde
şimdi mi çok pişmanım akrabayla uğraştığıma çocuğumu rezil ettiğime u bana büyük bi ders oldu ağzım çok yandı
size tavsiyem bakacak kişi çok istekli değilse zorlamayın kendi anneniz bile olsa bakmak istemeyebilir zamanla şikayet etmeye başladıkca insanın gücüne gidiyor yanlışarına müdahale edemiyorsunuz bakıcınıza güvenmiyorsanız başkalarına bakabilirsiniz

benim kayınvalidem bakacak ama geçenlerde bi müddet deneriz bakarız herhalde diyince abimin eşi bakmak istiyordu yakın olsak bakarım felan demişti evi oraya taşımaya karar verdik işyerlerimize uzak olsada katlanırız en azından gözümüz arkada kalmaz dedik ama vazgeçtim bundan..ilişkimizin bozulmasını hiç istemiyorum..ve ne kadar nazda yapsa yine kayınvalidemin bakması daha doğru..aslında hiç ama hiç istemiyorum ama bir karar vermem lazım ve oğlum için iyi olanı seçmek zorundayım..dedeside babaanneside çok düşkün canı sıkılmayacak ve iyi bakılacak biliyorum..bencede büyükler uygunsa onlar baksın..için daha rahat olacaktır..

slm bende bakıcıyım beykozda oturuyorum bakıcıya ihtiyacı olan varsa gözüm gibi bakarım 1 kızım var anneyim 27 yaşındayım anneligin ne demek oldugunu iyi bilirim ilgilenenler xxxxxxxxxxxulaşabilirler

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben oglumu bakıcıya baktırıyorum. İyi ve referansı bir bakıcı hepsinden iyidir bence. Nedenini sorarsanız memnun kalmadıgınızda bakıcı degiştirebiliyorsunuz veya istediginizi dikte edebiliyorsunuz. Yapmazsa işten kovabiliyorsunuz. Annenize veya kayınvalidenize bunu yapabilecek misiniz?

Eger cocuk yetiştirme şekli konusunda buyuklerle hemfikir iseniz olabilir. Ancak cogunluk hemfikir olamıyor. Bence eger yakınlardaysa bakıcıyı kontrol etmeleri icin gunluk eve gelmeleri iyi olabilir. En azından bakıcının guvenilirliginden emin olunana kadar. Benim gördüğüm özellikle kayınvalidelerine cocuk baktıranlar cok da hayatlarından memnun degilller.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…