• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı ve Güven Problemi

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
ya çocuğa dayak atılırmı? adıüzerinde çocuk bilinçlimi yapıyo sanki ama malasef vicdansızlar yüzünden kimseye güvenemiyorsun Allah iyi hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah...

Bu iş vicdan işi merhametin vicdanın varsa çocukları seviyorsan öyle yapıcaksın bu işi diğer türlü sırf para için çalışanları görüyoruz Allah korusun tüm yavruları

Bende 10 gün sonra işe başlamak zorundayım mecburiyeten oğlumu 7 aylık ve bakıcıyla anlaştım daha doğrusu aynı sokakta oturduğumu bir komşumuz bu konuda tecrübeli daha önce çok cocuk bakmış sordum soruşturdum komşulardan herkez çok iyi olduğunu söylüyor ama ben yinede huzursuzum.Keşke ülkemizde calışan annelere daha fazla sosyal imkan tanınsada bizde bebeklrimizle daha fazla zaman gecire bilsek ve aynı zamanda da işimizden olmasak ama boş bir hayal sanırım .

Bende 10 gün sonra işe başlamak zorundayım mecburiyeten oğlumu 7 aylık ve bakıcıyla anlaştım daha doğrusu aynı sokakta oturduğumu bir komşumuz bu konuda tecrübeli daha önce çok cocuk bakmış sordum soruşturdum komşulardan herkez çok iyi olduğunu söylüyor ama ben yinede huzursuzum.Keşke ülkemizde calışan annelere daha fazla sosyal imkan tanınsada bizde bebeklrimizle daha fazla zaman gecire bilsek ve aynı zamanda da işimizden olmasak ama boş bir hayal sanırım .

tabi çokzor bakıcı işi ama en azında tanıdığınız biriymiş komsunuz içiniz biraz rahat olur allah vijdan sahibi insanlarla karşılaştırsın tüm çocukları:ecrin_bebek:

bu konuda bir tecrübem yok..
ama bakıcıya mecbur kalsaydım eve mutlaka bir kamera koyar ve bunu da bakıcıya söylerdim..

yani ola ki, bebeğe herhangi bir şekilde zarar geldikten sonra, onu kameradan izlemenin çok da önemi yok benim için.
ancak bakıcı işten çıkarılır ama çocuğum zararı görmüş olur.
önemli olan baştan önmel almak, kamera var denecek ki, hareketlerine baştan dikkat etsin..

kamerayı kabul etmeyecek bakıcıyla da ya da ayıp olur mu diye düşünülecek bakıcıyla da işim olmaz..

neler duyuyoruz çünkü..
işini hakkıyla yapan bakıcılar elbet var ama bence azınlık.

Son düzenleme:

çok yakın olduğunuz bir komşunuza ya da akrabanıza ya da bir tanıdığınıza rica edersiniz arada uğrar kontrol eder..

bunu da bakıcıya baştan söylersiniz..tabii ..sizi kontrol amacıyla arada uğrayabilir...şeklinde değil de, ...bebeğe çok düşkün arada sevmeye gelebilir vs vs vs ......şeklinde

evt arada yinede kontrol edilmeli çocuklar bu devirde kimseye güven yok:olmaz:

nekss kameradan memnunmusunuz? bende almayı düşünuorum.. 1ay sonra işe başlıcam.. çok tedirginim..

konu güncellemek ve aynı konuyu birden fazla başlıkta açmak kural ihlalidir
lütfen bu konuda daha özenli davranınız

ben çocuk gelişimci bir bakıcıyım size tek tavsiyem herşeyden önce bakıcınıza güvenseniz bile çocugunuzu çok iyi gözlemleyin.şayet çocugunuz siz işe giderken aglıyor bakıcıyla kalmak istemiyor yeni korkuları oluşuyorsa duygusal olarak içe kapandıysa büyük bir sorun var demektir.anneler çocuklarının güvende olması için her türlü teknolojik aletlerede başvurabilir bence ama bütün eve kamera döşetemeyeceginize göre çocugunuzu çok iyi gözlemleyin naçizane tavsiyem.

ben çocuk gelişimci bir bakıcıyım size tek tavsiyem herşeyden önce bakıcınıza güvenseniz bile çocugunuzu çok iyi gözlemleyin.şayet çocugunuz siz işe giderken aglıyor bakıcıyla kalmak istemiyor yeni korkuları oluşuyorsa duygusal olarak içe kapandıysa büyük bir sorun var demektir.anneler çocuklarının güvende olması için her türlü teknolojik aletlerede başvurabilir bence ama bütün eve kamera döşetemeyeceginize göre çocugunuzu çok iyi gözlemleyin naçizane tavsiyem.

evt doğru diyorsunuz katılıyorum size :46:

merhaba, ben uzun süredir iş arıyorum. daha önce resmi olarak çocuk bakıcılığı yapmadım ama tanıdıkların çocuklarına çok baktım.çocukları kendimi bildim bileli çok sevdiğim için gönüllü olarak akrabalarımızn çocuklarına bakmıştım.. bu bi refarans olur mu bilmem ama gerçekten bu işi yapabileceğimi düşünüyorum. çocuklara deyim yerindeyse bayılırım.kendi çocugum gibi sevip bakacağımdan şüpheniz olmasın..
23 yaşındayım.yaşımı sorun etmeyen biriyseniz özelden irtibata geçin lütfen.
mamak akderede oturuyorum. 9 aylık evliyim.üniversite mezunuyum.ve bu işe gerçekten ihtiyacım var . lütfen en azından bi ön görüşme yapalım..şimdiden teşekkürler :34:

ustunden uzun zaman gecmıs ama belkı okuyan olur dıye yenıden yazmak ıstedım. cocugu takıp etmeden cok bakıcıyı takıp etmenın onemlı oldugunu dusunuyorum. cocuk tepkı veremeyebılıyor yada verdıgı tepkı 1 aylık 2aylık bır bırıkımın sonucu olabılıyor. oyuzden ne olursa olsun kamera ses kayıt cıhazı bunlarla bakıcının takıbı yapılmasından yanayım.
ılerıde neden bunu dusunmedım demektense neysekı bısey yokmus demek daha ıyı

Back