Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı sorunum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

hamincera

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2010
361
61
118
Ordu
arakdaşlar kısa ve öz anlatayım.3 şındaki oğlum için bir tanıdık aracılığıya bakıcı bulduk eşim sabahçı 8-12 arası bizde, 300 lira veriyoruz belki bazı arkadaşlara az gelebilir ama burda geneli böyle akşama kadar olan için 450 500 gibi rakamlar veriliyor. ki genelde ev temizliğide yaptırılıyor.nitekim bende 8- 5 çalıştığmdan bana da yardımcı olsun diye ev temizliğide istediğimi belirttim.haftada 1 evi silme ,toz alma,bulaşık, çamaşır makinesini boşaltma(haftada 2 oluyor genelde)çamaşırları katlama,eşimin 3 gömlek 1 pantolon ütüsü,evi günlük süpürme gibi. 2 aydır bizimle ilk haftalarda çok iyiydi ama şimdi ihmal ediyor söylemesem ne siliyor ne toz alıyor.geçen hafta toz alırsın dedim üstün körü şöylece almış,sonra banyo paspaslarını yıkamıştım pazartesi sabah gelmiş (normalde banyoyu da silicik ama silmediğinden ben pazar günü yıkamıştım , ama eşim traş olurken yerlere traş losyonu damlatmış ben yattıktan sonra sabah gördüm acele çıktığımda silemedim)temiz paspası öylece oraya sermiş.birde eli çok bol evi iki silmeye şu 3 kiloluk losyonları bitirdi .daha bazı detaylar işte .yani oğlumdan fırsat bulup da yapamıyor desem 9- 9.30 arsı uyanır yemegini yer arabası var onunla oynar yai öyle huysuz bir çocuk da değil. zaman bulamayıp yapamıyor desem akrabaları komşularım onlara gidiyor.neyse eşimde benim memnun olmadığmı biliyor bize bakıcıyı bulan kişiyi aramış ilk önceleri çok memnunduk şimdi ihmal ediyor diye.keşke demeseydin dedim bende .işte böyle sizce ne demeliyim.sabah evi silersin dedim geldim ki silinmemiş. hiç bişey demeden çıktı.içeri girdim ki viledanın ucu kopmuş bari söylede bileyim. hadi onu yapmadın toz al yok ben fazla titz biri de değilim arkadaşlar.

Son düzenleme:
...zaman bulamayıp yapamıyor desem akrabaları komşularım onlara gidiyor....

Şurasını anlayamadım.Sen yokken,çocuğunu alıp komşuya mı gidiyor ?

arakdaşlar kısa ve öz anlatayım.3 şındaki oğlum için bir tanıdık aracılığıya bakıcı bulduk eşim sabahçı 8-12 arası bizde, 300 lira veriyoruz belki bazı arkadaşlara az gelebilir ama burda geneli böyle akşama kadar olan için 450 500 gibi rakamlar veriliyor. Ki genelde ev temizliğide yaptırılıyor.nitekim bende 8- 5 çalıştığmdan bana da yardımcı olsun diye ev temizliğide istediğimi belirttim.haftada 1 evi silme ,toz alma,bulaşık, çamaşır makinesini boşaltma(haftada 2 oluyor genelde)çamaşırları katlama,eşimin 3 gömlek 1 pantolon ütüsü,evi günlük süpürme gibi. 2 aydır bizimle ilk haftalarda çok iyiydi ama şimdi ihmal ediyor söylemesem ne siliyor ne toz alıyor.geçen hafta toz alırsın dedim üstün körü şöylece almış,sonra banyo paspaslarını yıkamıştım pazartesi sabah gelmiş (normalde banyoyu da silicik ama silmediğinden ben pazar günü yıkamıştım , ama eşim traş olurken yerlere traş losyonu damlatmış ben yattıktan sonra sabah gördüm acele çıktığımda silemedim)temiz paspası öylece oraya sermiş.birde eli çok bol evi iki silmeye şu 3 kiloluk losyonları bitirdi .daha bazı detaylar işte .yani oğlumdan fırsat bulup da yapamıyor desem 9- 9.30 arsı uyanır yemegini yer arabası var onunla oynar yai öyle huysuz bir çocuk da değil. Zaman bulamayıp yapamıyor desem akrabaları komşularım onlara gidiyor.neyse eşimde benim memnun olmadığmı biliyor bize bakıcıyı bulan kişiyi aramış ilk önceleri çok memnunduk şimdi ihmal ediyor diye.keşke demeseydin dedim bende .işte böyle sizce ne demeliyim.sabah evi silersin dedim geldim ki silinmemiş. Hiç bişey demeden çıktı.içeri girdim ki viledanın ucu kopmuş bari söylede bileyim. Hadi onu yapmadın toz al yok ben fazla titz biri de değilim arkadaşlar.

canım 300 400 tlye kreşlerde var oralarada verebilirsin böyle insanlarlaa uğrasana kadar hem gelişimi içinde yardımcı olur.

...zaman bulamayıp yapamıyor desem akrabaları komşularım onlara gidiyor....

Şurasını anlayamadım.Sen yokken,çocuğunu alıp komşuya mı gidiyor ?
hızlı yazdığımdan bazı bazı anlatım bozukluklarım olmuştur kusura bakmayın .evde ben yokken alt komşum dayısının kızı ona gidiyor. birde dayısı var yan apartmanda ona gidiyor. 1-2 kere de kendi evine götürdü onu istemediğimi belirttim çünkü hep gitmek isteyecekti.

hem cocuga bakıp hemde kısacık vakıtte bu ıslerı nasıl yapacakkı zaten.ben evdeyım o dedıklerınızı hergun yapamıyorum acıkcası.kucuk cocuk ne yapıcagı bellı olmaz.temızlıkcı alsanız bu ısleı yaptırıp dunyanın parasını odersınız.dolayısı ıle sızın ıcın onemlı olan cocugunuzun bakımı ve saglıgı olmalı ıyı bakıyormu ona bakın.sasırdım acıkcası banyo temızlıgı vs.ama sızde haklısınız basta kabul etmıs gelmıs.yapması lazım eger kabul ettıyse.yınede ıyı bırımı cocugunuza nasıl davranıyor ona bakın gerısı muhım degıl bence.fıkrım bu yonde.karar sızın olmadı degıstırın dıcem ama bulmakta zor duzgun bırını..

yuh ben eve temizliğe gelen gündelikçiye 1000tl veriyorum bayram harçlığı vs dahil değil, ve hafta içi sadece 8-4 arası.

Son düzenleme:
yuh ben eve temizliğe gelen gündelikçiye 1000tl veriyorum bayram harçlığı vs dahil değil, ve hafta içi sadece 8-4 arası.
ama arkadaşm burası küçük bir ilçe ve arkadaşlarım var onlar daha fazla dahi yaptırıyorlar (banyo lavabosu,küvet ovma,yemek hazırlama vs ve haftada 4 gün 380 lira , yada 2 çocuk +ev temizliği haftada 5 gün 500 lira . yani onlarla kıyasladığmda az gelmiyor .

hem cocuga bakıp hemde kısacık vakıtte bu ıslerı nasıl yapacakkı zaten.ben evdeyım o dedıklerınızı hergun yapamıyorum acıkcası.kucuk cocuk ne yapıcagı bellı olmaz.temızlıkcı alsanız bu ısleı yaptırıp dunyanın parasını odersınız.dolayısı ıle sızın ıcın onemlı olan cocugunuzun bakımı ve saglıgı olmalı ıyı bakıyormu ona bakın.sasırdım acıkcası banyo temızlıgı vs.ama sızde haklısınız basta kabul etmıs gelmıs.yapması lazım eger kabul ettıyse.yınede ıyı bırımı cocugunuza nasıl davranıyor ona bakın gerısı muhım degıl bence.fıkrım bu yonde.karar sızın olmadı degıstırın dıcem ama bulmakta zor duzgun bırını..
tabi ki önemli olan oğluma iyi bakması ama deiğim gibi zaman bulamazsan illa o gün ypıcam diye zorlanma dedim. kaldı ki komşuya filan gidiyor can sıkıntısından

Canım bence bakıcılık ve ev temizği bir arada yapılcak şeyler değil, bakıcı tutmak yerine kreşe ver daha iyi.

hızlı yazdığımdan bazı bazı anlatım bozukluklarım olmuştur kusura bakmayın .evde ben yokken alt komşum dayısının kızı ona gidiyor. birde dayısı var yan apartmanda ona gidiyor. 1-2 kere de kendi evine götürdü onu istemediğimi belirttim çünkü hep gitmek isteyecekti.

Keşke bu kadar tanıdık birisini tutmasaydınız.
Ben olsam gezme işini hoş karşılamazdım.
Sizin isteğinizle çocuğu parka götürse filan neyse de komşuya gitmesi bana doğru gelmedi.
Sonuçta az da olsa bir mesai sözkonusu ve ücreti ödenen saatler içerisinde,şahsi ziyaretler yapmaması gerekir.
Dediğiniz gibi,o zamanı çocukla veya evle ilgilenerek geçirmeli.

Keşke bu kadar tanıdık birisini tutmasaydınız.
Ben olsam gezme işini hoş karşılamazdım.
Sizin isteğinizle çocuğu parka götürse filan neyse de komşuya gitmesi bana doğru gelmedi.
Sonuçta az da olsa bir mesai sözkonusu ve ücreti ödenen saatler içerisinde,şahsi ziyaretler yapmaması gerekir.
Dediğiniz gibi,o zamanı çocukla veya evle ilgilenerek geçirmeli.
yani o kadar da sıkmayayım diyorum komşulara gitmesinde .benim aradığım dip köşe temizlesin değil zaten yukarda arkadaşlar biz 1000 tl veriyoruz diyorlar ya keşke herkes çok alsada çok verebilse. sonuçta heryerin bir fiyat aralığı var bende ona uymaya çalışıyorum

İyi de siz çocugunuza bakıcı mı tuttunuz yoksa evinize temizlikçi mi ? Yani bu kusura bakmayın bencillik oluyor...

Bakıcı adı üstünde..Çocugunuza bakmakla görevli..Kadın temizlikçi olsa kendisine çocuk bakmayı görev bellemezdi değil mi ?

Bu arada ücret gerçekten çok düşük...Bu paraya hem çocuk hem temizlik...

Çocugunuza güzel bakması muhim..Onunla verimli saatler geçirmesi de çok muhim..Siz çocugunuza iyi bakılıp bakılmadıgını gözlemleyin..Çünkü çocuğa zaten yemegini yedirsen gider oyuncaklarıyla ya da tv karşısında oturup televizyon izler..Yani bakım eğer buysa ve bakıcınız bunu yapıp çocukla verimli saatler geçirmiyorsa ben önce bunu kafaya takardım mesela..

Çocuğunuzla olan dialog ve bakımını dikkate alın bence evin temizligi zaten yapılamayacak zor birşey degil..Yapamıyorsanız onun için ayrı birisini tutun çocuk egitimi muhimdir..İhmale gelmez..

yani o kadar da sıkmayayım diyorum komşulara gitmesinde .benim aradığım dip köşe temizlesin değil zaten yukarda arkadaşlar biz 1000 tl veriyoruz diyorlar ya keşke herkes çok alsada çok verebilse. sonuçta heryerin bir fiyat aralığı var bende ona uymaya çalışıyorum

Ayrıca bu konuda sana katılmıyorum...Biz de çalışan insanlarız ama patronumuz aman elemanımızın canı sıkılmasın diye dışarıya saldıgı ya da diger depertmandaki arkadaşlarımızla laklak etmesine musaade ettigini daha görmedik..

O kadına ücret ödüyorsunuz ve bir görev yüklemişsiniz...O da bu görev bilincinde olup görevi bittikten sonra da istediği yere gidebilir..Zaten yarım gün çalışıyormuş daha ne ?

Ohh ya :)) gerçekten aranızda bir iletişimsizlik var..Şahsen ben ücret ödedigim birinin çocuguma evde bakmasını istemişsem bu konuda asla esnek davranmam çok muhim bir durum olmadıkça..

Son düzenleme:
İyi de siz çocugunuza bakıcı mı tuttunuz yoksa evinize temizlikçi mi ? Yani bu kusura bakmayın bencillik oluyor...

Bakıcı adı üstünde..Çocugunuza bakmakla görevli..Kadın temizlikçi olsa kendisine çocuk bakmayı görev bellemezdi değil mi ?

Bu arada ücret gerçekten çok düşük...Bu paraya hem çocuk hem temizlik...

Çocugunuza güzel bakması muhim..Onunla verimli saatler geçirmesi de çok muhim..Siz çocugunuza iyi bakılıp bakılmadıgını gözlemleyin..Çünkü çocuğa zaten yemegini yedirsen gider oyuncaklarıyla ya da tv karşısında oturup televizyon izler..Yani bakım eğer buysa ve bakıcınız bunu yapıp çocukla verimli saatler geçirmiyorsa ben önce bunu kafaya takardım mesela..

Çocuğunuzla olan dialog ve bakımını dikkate alın bence evin temizligi zaten yapılamayacak zor birşey degil..Yapamıyorsanız onun için ayrı birisini tutun çocuk egitimi muhimdir..İhmale gelmez..

televizyon açmasını istemediğimi belirttim tabiki çocuğumu izliyorum nasıl bencillik olarak yorumlarsınız hayret.günde 4 saat için çok makul bir miktar diyorum arkadaşlar tutup 500 veremem maalesef kimse vermıyor niye vereyim .siz bir malı alırken diğerleri kaça alıyor diye bakmaz mısınız.herkesin bütçesi var ama değil mi

küçük ilçede ücretin az olması, daha az iş daha fazla işçi olduğundan yoksa para orada daha az ihtiyaç olduğundan veya aynı paraya daha çok şey alınabildiğinden değil.

çalıştıranlar çok güzel kullanıyorlar bunu. nasılsa çalışan var. 300 lira da veririm bi sürü iş de yaptırırım ne olacak. sanki küçük ilçede insanlar daha az yoruluyor. ben de küçük bir ilçeden geldim. 200 liraya gün boyu çalıştıran tekstiller vardı. bu tekstillerin orada açılma sebebidir bu, insanları kullanmak. ekleyeyim, mallarını büyük şehirlerden daha ucuza satmıyorlar, daha az kazanmıyorlar yani.

sizin maaşınızı merak ettim doğrusu. büyük şehirlerde insanlar 1000 tl kazanırsa 500 ünü bakıcıya verebilir. siz de 600 tl mi kazanıyorsunuz?

Son düzenleme:
Back