Valla arkadaş çevrem genelde yabancı bakıcılarla çalışıyor. İçlerinde orta doğulu, siyahi de var. Her işi yapıyorlar. Çocuk bakımı, temizlik, yemek vs. Tabi ücretleri de ona göre döviz üzerinden tabi.Valla bakıcı hem ev işi hem de çocuk bakmaz.
Hele ki yabancı ise sanmam hiç yapmaz.
Neden bu konuda açıklama yapma ihtiyacı duyuyorsunuz? Ben iki çocuk annesi olarak hem çalışıyor hem ev işi yapıyor hem de çocuklara vakit ayırmaya çalışıyorum. Ama bu durumla gurur duymadığım gibi üzülüyorum. Keşke imkanım olsa yardımcı veya bakıcı alsam. O ev işlerini yaparken ben çocuklarla oynasam. Yorulduğumda ya da işim olduğunda çocukları ona versem kendime zaman ayırsam. Keşke imkanım olsa çalışmak zorunda olmadan bunları yapsam. Bu beni kötü anne değil, mutlu anne yapar.Arkadaşlar ben 22 kg çocuğu kucakladığımda kilitleniyorum bazen. Çünkü hamileliğimde sağlık sorunları yaşadım etkileri devam ediyor.
Bakıcıya bırakıp kaçmıyorum gezmiyorum ben nereye çocuğum oraya. Kuaföre bile giderken yanımda götürüyorum.
Çocuğumla etkinlikleri ben yapıyorum. Kitap okuma vs aktiviteleri bende, dil öğrenimi bende sadece yoğun fiziksel aktivitelerde destek alıyorum.
Hayır eve yardımcı değil bakıcı alınmış. Tam tersi olması gerek. Kaliteli zaman da geçirir belki ama evde bakıcı da anne de olurken bu pek mümkün değil, bakıcının mesaisi bitince mümkün.E ne güzel işte. Bu sizi neden rahatsız etti anlamadım. Bu şekilde hem anne mutlu olur hem anne çocukla daha nitelikli zaman geçirebilir.
E ne güzel işte. Bu sizi neden rahatsız etti anlamadım. Bu şekilde hem anne mutlu olur hem anne çocukla daha nitelikli zaman geçirebilir.
Arkadaşlar ben 22 kg çocuğu kucakladığımda kilitleniyorum bazen. Çünkü hamileliğimde sağlık sorunları yaşadım etkileri devam ediyor.
Bakıcıya bırakıp kaçmıyorum gezmiyorum ben nereye çocuğum oraya. Kuaföre bile giderken yanımda götürüyorum.
Çocuğumla etkinlikleri ben yapıyorum. Kitap okuma vs aktiviteleri bende, dil öğrenimi bende sadece yoğun fiziksel aktivitelerde destek alıyorum.
Yapıcı yorumlarınız için çok teşekkürler. Toplumda ne yazık ki böyle bir algı mevcut. Sanki çocuğa full time sen bakmazsan yarımmışsın gibi. Benim yanımda yardımcı olacak ne aile var ne de başka bir tanıdık. Evlendiğimden sonra geldiğim şehirde kapımı çalacak bir arkadaşım bile yok.Neden bu konuda açıklama yapma ihtiyacı duyuyorsunuz? Ben iki çocuk annesi olarak hem çalışıyor hem ev işi yapıyor hem de çocuklara vakit ayırmaya çalışıyorum. Ama bu durumla gurur duymadığım gibi üzülüyorum. Keşke imkanım olsa yardımcı veya bakıcı alsam. O ev işlerini yaparken ben çocuklarla oynasam. Yorulduğumda ya da işim olduğunda çocukları ona versem kendime zaman ayırsam. Keşke imkanım olsa çalışmak zorunda olmadan bunları yapsam. Bu beni kötü anne değil, mutlu anne yapar.
Ama toplum baskısı çok fazla maalesef. Anne illa kendinden vermeli. Çalışmayan bir kadın imkanı varmış, bakıcı da almış kime ne.
Benim eşim de seyahatte sürekli ve yaşadığım şehirde çok fazla çevrem yok. Bu giden kız 2 aydır bizimleydi 2 ayda ne ara bağlandı inanın bilmiyorumKendinizi açıklamanıza gerek yok bence gayet normal bir durum. İmkana varsa kendinizi rahat ettirin ne var bunda.
Ben çalışıyorum eşimin işi seyahatli. Yatılı bakıcı benim için büyük ihtiyaç ama bahsettiğiniz sebeplerden şu yabancı kadınlara cesaret edemiyorum. Bizi bırakıp giderse ben yeni birini bulana kadar perişan olurum çünkü günün 12 saati evde yokum.
Ben sizin yerinizde olsam yeni kadın geldiğinde ona tamamen güvenene kadar çocuğumun fazla bağlanmasına izin vermezdim.
Depremden sonra birlikte büyüttüğümüz bakıcı biz evimizde değilken gitti. Çocuğumuzla bir kaç ay başka başka tanımadığı ortamlarda yaşamak zorunda kaldık. Üstüne üstlük ne yazık ki enkazlara da şahit oldu. 2 ağır travmadan sonra ayrılık kaygısı tetiklendi.İmkanı olan herkes çalışsın veya çalışmasın bakıcı tutmalı bence zira tek başına çocuk bakmak çok zor. Anlamadığım çocuğunuz küçük değil artık ne kucağı hala? Sağlığınız uygun da değilmiş üstelik. Bu kadar kötü bir gece geçirmişsiniz üstelik varsın mutlak yağ içinde kalsın. İki büklüm niye uğraşıyorsunuz, canınıza yazık. Çocuğa ne diyeceğim diye dert edinmenizeyse şaşırdım çünkü çalışmayan zaten evde bir kadın olarak çocuğun sorumluluğunda ağırlık sizde olmalı, bakıcı yardımcı konumunda olmalı. Tüm gün bırakıp işe gitseniz bu endişenizi anlarım ama şu an anlayamıyorum
Bakıcının işi bakıcılıktır temizlik değil. Beni rahatsız etmedi ayrıca herkes gibi yorumlama hakkımı kullanıyorumE ne güzel işte. Bu sizi neden rahatsız etti anlamadım. Bu şekilde hem anne mutlu olur hem anne çocukla daha nitelikli zaman geçirebilir.
Tabiki yorumlamanıza kimse bir şey diyemez. Ancak yorumunuzun konu sahibinin sorusuyla alakası olmadığı gibi yazdıklarınızla nasıl hissettiğiniz, konu sahibini iğneleme çabanız meydanda.Bakıcının işi bakıcılıktır temizlik değil. Beni rahatsız etmedi ayrıca herkes gibi yorumlama hakkımı kullanıyorum
Bakıcının işi bakıcılıktır temizlik değil. Beni rahatsız etmedi ayrıca herkes gibi yorumlama hakkımı kullanıyorum
Allah Allah klasik bir yorum yaptım niye bu kadar dert ettiniz yahuçalışma şartlarını bilmiyorsunuz ki. Çocuğa ne kadar baktığını bilmiyorsunuz. Temizliği ne kadar yaptığını bilmiyorsunuz. Günlük toparlama sil süpür çocukla ara ara ilgilen. Akşama bi kap yemek karıştır. Anne evde. Bakıcı ev işi yaparken anne çocukla ilgilenir. Ayrıca eve derin temizlik için başka biri de geliyor olabilir. Hiç yatılı yardımcı görmediniz mi?
Ay o kadar iş yaptırmıyordum ki. Yemek işi zaten bende, çocuğun kişisel bakımı (wc, yemek yeme, diş bakımı, banyo) bende, etkinlikler, kitap okuma bende. Kız sadece günlük toparlama masa kurma ve masa toplama yapıyordu. Kendi evimizde günlük toparlama da yok çünkü haftada 3 temizlik için abla geliyor zatençalışma şartlarını bilmiyorsunuz ki. Çocuğa ne kadar baktığını bilmiyorsunuz. Temizliği ne kadar yaptığını bilmiyorsunuz. Günlük toparlama sil süpür çocukla ara ara ilgilen. Akşama bi kap yemek karıştır. Anne evde. Bakıcı ev işi yaparken anne çocukla ilgilenir. Ayrıca eve derin temizlik için başka biri de geliyor olabilir. Hiç yatılı yardımcı görmediniz mi?
Bir de çocukla efor gerektiren oyunlar tabii ki yakalamaca, çocuk kucak istediğinde kucağa alma vsAy o kadar iş yaptırmıyordum ki. Yemek işi zaten bende, çocuğun kişisel bakımı (wc, yemek yeme, diş bakımı, banyo) bende, etkinlikler, kitap okuma bende. Kız sadece günlük toparlama masa kurma ve masa toplama yapıyordu. Kendi evimizde günlük toparlama da yok çünkü haftada 3 temizlik için abla geliyor zaten
Şartlar çok güzelmiş aslında , neden kaçıyorlar peki sizce?Ay o kadar iş yaptırmıyordum ki. Yemek işi zaten bende, çocuğun kişisel bakımı (wc, yemek yeme, diş bakımı, banyo) bende, etkinlikler, kitap okuma bende. Kız sadece günlük toparlama masa kurma ve masa toplama yapıyordu. Kendi evimizde günlük toparlama da yok çünkü haftada 3 temizlik için abla geliyor zaten
Bakıcıya temizlik yaptırmıyorum ama yemekten sonra masa ve mutfak toplamayı yapıyor ben çocuğu banyo yaptırırken. Ya da yine çocuk benimleyken ortalık toparlama yapıyordu bu da çok normal çünkü yatılı bakıcı ve çok yüksek maaş alıyor zaten bunun içinBakıcının işi bakıcılıktır temizlik değil. Beni rahatsız etmedi ayrıca herkes gibi yorumlama hakkımı kullanıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?