Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı problemimiz..

• Konu Sahibi Konu Sahibi eyay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

eyay

eylül mucizen benimle
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2011
554
15
68
İstanbul
bnm kızım 18 aylık, yaklaşık 6 aydan beri evde bi bakıcı ablamız var. Bebeğim çok iştahsız ve zayıf, hiç bişey yemek istemiyor. Bakıcımız güleryüzlü ve yavrumuza severek bakıyo gibi görünüyor. En başta aslında güvenmemekten de değil ama masa üstü dijital saat görünümünde bi gizli kamera aldım. Amacım sadece 1 saat bile kayıt yapsa çocuğuma bizim yanımızda olduğu gibi davranıyo mu ilgili mi sevecen mi diye görmekti. Lakin ablamız eve gelir gelmez kitaplıkta bulunan dijital saat görünümündeki kameramızı ters çevirmiş. Kayınvalidem de aynı bina da oturuyo onu da görünce siz bana güvenmiyomusunuz falan demiş. Kayınvalidemin de hbri yok niye güvenmeyelim güvenmesek sana emanet edermiyiz demiş. Ertesi gün kameraya dokunmadım öylece ters bıraktım. Bir sonraki gün düze çevirdim eve geldim hoppa kamera yine ters dönmüş. Anlamadığım şey bakıcımız 48 yaşında bi bayan o dijital saatin kamera olduğu anlaşılacak gibi değil. Ben bile görsem hatta anlamam. Anlamışsa bile niye ters döndürüyo bıraksın bir gün izleyim. Hatalı mıyım bilmiyorum ama. Şu aralar yine bir yerlere kamera gibi bişey kurmak istiyorum fena şekilde aklımı kurcalayan şeyler var bebeğim ne zaman uyusa ablamızda vurup kafayı yatıyo. Ne zaman arasam uykulu bir ses. Diyorum ki acaba o öyle uzanıyo tüm gün çocuğumda kendi halinde dolanıyo mu ne yapmalıyım sizce kızlar nolur akıl verin.

Sizi öyle iyi anlıyorum ki. İnsanın en hassas olduğu noktası evladı. Kamerayla izlemenizde ne sakınca gördü ki acaba? Elbette izlemelisiniz ve siz ona işverensiniz müdahale hakkı bulunmamalı diye düşünüyorum. Konuşun bence, ben anneyim içim rahat etmiyor gibisinden. Olmadı bakıcıyı değiştirirsiniz.

vayy be..üniversite mezunuyum ama o dijıtal saatın kamera oldugunu asla anlamazdım:)) bana cok enteresan geldi..ve ben yerınızde olsam aynı duyguları hissederdim.ama gizli kamera koymak etik mi bunu sorgulamak lazım..aslında inanın ahlaki oldugna inansam bu sefer baska yere koyun dicem ama diyemıyorum.
ben mesela empati kuruyorum kadının yerınde olsam gizli kamerayı bılmeyı şu açıdan isterdım,atıyorum ev sıcak ve ben askılı badiyle gezdım bunun kımsenın görmesını ıstemem belkı eşinizle bakıcaksınız..kadının hakkına girmiş olursunuz dogru olmaz.ama gercekten cok ciddi kuşkularınız var ise durum belki değişir zaruret olur..ve kar zarar oranını düşünürsek bebeginizin saglıgı daha ön plandayken bir iki seferliğine neticeyi ögrenene dek sadece sizin bakmannız şartıyla koyabilirsiniz belki bilemiyorum yine de ehil hocalara sormak lazım.
ama bi kere bakıcınızın bu durumu keşfedip bırde bu durumu dakkasında akrabanızla güvenmıyorlar mı diye cıkısması da garip..suya götürür susuz getırır derler ya o cinsten :) yanı öyle akıllı kadın.

evet gerçekten çok akıllı ve onu bilmesi internetten çocuklarıya gizli kamera tiplerine mi baktılar diye aklımda soru işareti oluşturdu. Şimdi yeniden bi şekilde koyup koymamak içimi kemiriyo ama bilemiyorum belki 1 saat bile izlesem çocuğuma sevgiyle davrandığını görsem içim öyle bi rahatlıycak ki.

yani muhakkak var bişi..şimdi senelerdir bakıcılık yapıyorsa bununla ilgili cok şeyler duyuyordur.ama ben kamera koyacagım şartıyla buna itiraz eden birisine bebegımı bakıtmak istemezdım.ama en basından söylense cok ıyı olurmusta şimdi bu ablamız söylesen büyütürde büyütür.ben söyleyemezdim şimdiden sonra ama bu kadar şüphe duyuyorsunuzya muhakkak nedenı vardır iyi düşünün..bence güvenınız tam degıl ama niçin? yapmacık mı sahte mı geliyor? ben yerınızde olsam
başka güvenebılecegım bırını arastırırdım ve kırıcı olmadan işten biraz izin alıp mesela kadını biraz alıştırıp sonrasında telefon edıp ben baskasına baktırmak istıyorum derdım heralde ay zor durum ya.
Ama temelde bır güvensizlik duygusu var siizn içinizin gercekten bır anne olarak rahat ferah olması lazım.
şimdi kadıncagız hakkında da su i zan da yapıyor olabiliriz..belkıde cok harıka bakıyor..siz bebegınızın hareketlerını gözlemleyın bırde.bu arada ne iş yapıorsunuz?

Ben mimarım cnm. Bakıcımız aslında çok deneyimli bi bakıcı da değil bizimkinden önce bir çocuğa bakmış sadece. Bnm dikkatimi çeken çocuğuma karşı çok aşırı sevgi kelimeleri kullanması. Bu biraz yapmacık geliyo. Bal böceğim, kelebeğim, stres topum, kaymaklı kadayıfım ve sayamadığım bir çok aşırı sevgi kelimeleri. Acaba gerçekte de böyle seviyo mu yoksa hiç sevmiyoda bizim yanımızda gösteriş mi yapıyo çok merak ediyorum.

evet haklısınız ben olsam bende merak ederdım eger ögrenebılırsenız muhakkak paylasın:)

Böyle kelimeler bana da çok abartılı geldi. Kızınızın ona olan tutumuda size fikir verebilir.

neden yollarınız ayrıldı??
bence gizli kamera koymayın ama eve kamera yerleştireceğinizi ve ara sıra işinizden evi kontrol etmek istediğinizi bir sonraki bakıcınıza söyleyin .

açıkçası ayrılmamızın kamerayala falan alakası yok. Bakıcımız hep kendi bildiğini okuyan kafasının dikine giden biriydi. Çok sineye çektim hiç sesimi çıkarmadım. Bir kez dedim abla niye bugün geç geldin erken çıktın. İşim vardı kontör alcaktım çarşıya çıktım sen ne saçmalıyosun ki diye bana çıkıştı. Ben yine alttan aldım ama bende çalışıyorum yıllardır bir izin istemek için binbir rica ediyorum müdürüme şefime, bnm yerime kendini koy sence bu şekilde davranman doğru mu dedim. Ben kimseye muhtaç değilim diye cvp verdi. Bende peki o zaman sen bilirsin bnmde çocuğum ortada kalmaz ay sonuna kadarda gelmene gerek yok dedim çıkarttım. Sonra pişman oldu eşimi aradı kayınvalidemi aradı. Siz bana çok iyi davrandınız ben sizden çok memnundum falan diye ama artık iş işten geçti yani.

Back