Bakıcı mı? Kreş mi?

Tomrisx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2018
281
433
27
Merhaba 🌸 bebeğim Ocak ayinda 18 aylık olacak ve ben ise başlamayı düşünüyorum. Bu süreçte bebeğimi bakıcıya vermeyi düşünüyordum ama bulunduğum ilçedeki görüştüğüm kişiler hep kendi evlerinde bakmak istediler. Bu arada oğlumu 9-2 şeklinde vereceğiz bakıcıya. En son görüştüğüm kişi kendi evimde bakarım dedi ve fiyatı 15 bin istedi. Bizde sonrasında kreş fikrinede yöneldik. Sonuçta çocuğum bizim evden dışarı çıkacaksa bir başkasının evinde içim rahat etmez. Kreş ortamında hem başka çocuklarla etkileşim içinde olur hemde daha guvenilir olur diye düşündük. Size sorumda kafam aşırı karışık sizce bakıcı mı daha iyi olur yoksa kreş mi? Deneyimlerinizi yazarsanız çok sevinirim🌸

Ben kreşe göndereceğim oğlumu, evde bakıcı ne verebilir ne kadar oynayabilir ki bilmiyorum kreşte kendi yaş grubuyla sosyalleşir kuralları disiplini öğrenir hem de içim daha rahat olur. Bakıcı evine göndermeyin, kendi eviniz olsa kamera koyarsınız bakıcı evinde ne olup bitiyor bilemezsiniz. Neler neler görüyoruz …

Benim iki evladım var. Annem bakıyordu. İki tane olunca zorlanır diye ikisinide kreşe verdim. Aynı desteği anneye kayınvalideye teklif etseniz 2 yaşını geçince kreşe verseniz?

Merhaba 🌸 bebeğim Ocak ayinda 18 aylık olacak ve ben ise başlamayı düşünüyorum. Bu süreçte bebeğimi bakıcıya vermeyi düşünüyordum ama bulunduğum ilçedeki görüştüğüm kişiler hep kendi evlerinde bakmak istediler. Bu arada oğlumu 9-2 şeklinde vereceğiz bakıcıya. En son görüştüğüm kişi kendi evimde bakarım dedi ve fiyatı 15 bin istedi. Bizde sonrasında kreş fikrinede yöneldik. Sonuçta çocuğum bizim evden dışarı çıkacaksa bir başkasının evinde içim rahat etmez. Kreş ortamında hem başka çocuklarla etkileşim içinde olur hemde daha guvenilir olur diye düşündük. Size sorumda kafam aşırı karışık sizce bakıcı mı daha iyi olur yoksa kreş mi? Deneyimlerinizi yazarsanız çok sevinirim🌸
Çok uzun kalmayacağı için kreş daha uygun olur. Sabahları yatağı hazır olursa kreşte, hiç uyandırmadan götürüp yatağına bırakırsınız. Uyandığında da arkadaşları ile oynar ve gelir. Böylece günlük sosyalleşme ihtiyacı da karşılanmış olur.
Tek dikkat etmeniz gereken şey çocuğu sabahın köründe uyandırıp sıcak yatağından sınıfa bırakmamak, çok sarsıcı onlar için. Uyuturken düzgün bir eşofman takımı ile uyutun ya da gece 5 gibi uyanıp üstünü giydirin sonra bebek arabasinda devam etsin uyumaya kreşte de direk yatağına bırakın.
Ben de kızım 20 aylıkken bu şekilde kreşe verdim.

Benim iki evladım var. Annem bakıyordu. İki tane olunca zorlanır diye ikisinide kreşe verdim. Aynı desteği anneye kayınvalideye teklif etseniz 2 yaşını geçince kreşe verseniz?
Ya herkesin kendi telaşı oluyor bulunduğum şehre yarım saat uzaklıkta yaşıyorlar ama kendileri teklif etmeden bir şey demek istemedim kimseninde düzenini bozmak istemiyorum :)

Çok uzun kalmayacağı için kreş daha uygun olur. Sabahları yatağı hazır olursa kreşte, hiç uyandırmadan götürüp yatağına bırakırsınız. Uyandığında da arkadaşları ile oynar ve gelir. Böylece günlük sosyalleşme ihtiyacı da karşılanmış olur.
Tek dikkat etmeniz gereken şey çocuğu sabahın köründe uyandırıp sıcak yatağından sınıfa bırakmamak, çok sarsıcı onlar için. Uyuturken düzgün bir eşofman takımı ile uyutun ya da gece 5 gibi uyanıp üstünü giydirin sonra bebek arabasinda devam etsin uyumaya kreşte de direk yatağına bırakın.
uykusu çok hafif kesin uyanır sabah. Bir de doğduğund
Uykusu çok hafif kesin uyanır. Bir de hiç düzen oturtamadık biz uyku konusunda. Belki böylece uykuları düzene girer diye düşünüyorum.

Ya herkesin kendi telaşı oluyor bulunduğum şehre yarım saat uzaklıkta yaşıyorlar ama kendileri teklif etmeden bir şey demek istemedim kimseninde düzenini bozmak istemiyorum :)
24 aylık ise olabilir. Tecrübe paylaşımı olarak ben 28 aylıkken gönderdim kreşe. Gayet güzel gelişimleri oldu. Konuşma, paylaşım sosyallik olarak. Kreşte güvenilir ise kaygısız gönderin o zaman. Bakıcı diğer arkadaşın dediği gibi kreş kadar eğitim veremez.

Bence 3 yaşına kadar; kendi evinizde, kameralı ve güvenlikli bir ortamda bakıcı. Tabii ki bakıcı ile beraber kalıyor diye tek etkinligi o olmamalı. Haricinde park, bahçe, oyun grupları vb. akranlarini da görmeli.

Bizimde gönlümüzden geçen 5-6 bakıcı ile bakılıp 2 yaşında kreşe vermekti. Ama kendi evine istediği için kadin guvenemedim.
Benim işe dönme durumum yok o yüzden 2 yaşında vereceğim ama işe başlıyor olsam şu an veririm. Burada 1 yaşta başlıyor çocuklar kreşe, hepsi bir şekilde alışıyorlar merak etmeyin. 18 ay da çok küçük değil.

kızımı 2 yaşındayken kreşe verip çalışmaya başladım. kesinlikle kreş diyorum sosyalleşme açısından çok iyi oluyor. kızım şuan 7 yaşında aşırı sosyal bir çocuk ve herkesle arkadaş oluyor. benden fazla çevresi arkadaşı var :KK70: o yüzden kreş diyorum.

uykusu çok hafif kesin uyanır sabah. Bir de doğduğund

Uykusu çok hafif kesin uyanır. Bir de hiç düzen oturtamadık biz uyku konusunda. Belki böylece uykuları düzene girer diye düşünüyorum.
Bende 6 ay çocuk 2 yaş olana kadar aile büyükleri varsa onlara bir teklif edilmesi taraftarıyım..hem anne hem kv de varsa 3 ay 3 ay çok bunalmazlarda

kızımı 2 yaşındayken kreşe verip çalışmaya başladım. kesinlikle kreş diyorum sosyalleşme açısından çok iyi oluyor. kızım şuan 7 yaşında aşırı sosyal bir çocuk ve herkesle arkadaş oluyor. benden fazla çevresi arkadaşı var :KK70: o yüzden kreş diyorum
Oğlum doğduğundan beri dışarılarda insanları seviyor sosyal bir çocuk inşallah kreşide sever. 🥹 masallah kızınıza ❤️

Guvenebileceginiz bi akraba yakininiz varsa , ucret karsiliginda en azindan bu kisi oyle gecirirsiniz. 2 yasinda da krese baslatirsiniz.

Oğlum doğduğundan beri dışarılarda insanları seviyor sosyal bir çocuk inşallah kreşide sever. 🥹 masallah kızınıza ❤️
ilk zamanlar alışana kadar ağlayabilir ama alıştıktan sonra çok sevecek. sosyalleşiyorlar arkadaş ortamları oluyor. güzel oluyor bence :) hala kreşi sayıklıyor, okulun önünden geçtiğimizde özlediğini söylüyor. ama yeni okulunu da çok seviyor :) bence eğitim hayatları için kreş önemli.

20 aylikken kacta uyaniyordu ki direk kreste yatagina birakiyordunuz 🙈
Dusundum de 2.5 yillik anneligimde en gec 7bucugu gordum. Ki normalimiz 6 6.30.
20 aylikken de o saatlerde uyanir 12de oglen uykusuna uyuturdum.

X