Bakici lazim ve nasil hareket etmem gerektigini bilmiyorum

Eğer 5 bin kazanmayacaksanız bakıcı tutmanızın anlamı yok çünkü ortalama bi bakıcıyı 2 buçuk 3ten aşağı bulamazsınız o da sigortasız hali yani sigorta yapsanız minimum 3.

Bu arada ben de bi dönem bakıcı baktım onca kişi geldi görüşmeye hepsi de çocuğun adını bile sormadan alacağı parayı sordu.İçim almadı bakıcı işini ondan sonra.
Ben hemşireyim, ya serviste onlarca hastaya bakar, hasta yakınları tarafından sözel rahatsız edilirim, sabah ya da akşam eve gidince canım çıkar, ya da sağlık ocağında onlarca enjeksiyon, eğitim, asi, izlem yapar canım çıkar, maaş 3500. Ben bakıcılık ya da gündelik temizlige gitsem daha az yorulur ve daha çok para kazanirim demek

Ben hemşireyim, ya serviste onlarca hastaya bakar, hasta yakınları tarafından sözel rahatsız edilirim, sabah ya da akşam eve gidince canım çıkar, ya da sağlık ocağında onlarca enjeksiyon, eğitim, asi, izlem yapar canım çıkar, maaş 3500. Ben bakıcılık ya da gündelik temizlige gitsem daha az yorulur ve daha çok para kazanirim demek
Gercekten ben de bunu anlamiyorum. Bir arastirdim memur maasi kadar aliyorlar. Hayir egitimli olur anlarim da bildigin mahalleden ayse teyze fatma teyze. İyi para varmis bakicilikta valla.

İnternette yazan ücret brüt ücretler. SGK ve vergiler düşülmemiş hali bizim maaşların. Haziran civarı bir daha vergi dilimine giriliyor 300 kadar daha kesiliyor maaştan. Boşuna üniversite okumusum. Kar nedeniyle hastanede 2 gün mahsur bile kaldım, nöbet değişimi olamadı, hastalar bize kaldı. Uyku yok, banyo yok. Bakıcı olsan ekstra ücret alırsın. Vermediler bize.

Bir de bayram harçlığı, bayram hediyesi falan da var bakıcılarda. Vermeyince surat da yapıyorlar. Allah annenize sağlık sıhhat versin. İş elbette şart değil ama SGK primine ihtiyacımız var. Yaslanıp da elden ayaktan düşüp bakanımız olmayınca huzurevleri maasi olmayanı almıyor maalesef. Ya da yasliligimizda evimizin geçimi için de emekli maaşına ihtiyacımız var. Şu bir kaç yıl zor sizin için ama 2.5-3 yaşından sonra anaokulu dusunebilirsiniz. Babaanneleri baktığı halde 2 çocuğumu da 2 .5 yaşında anaokuluna verdim. 3 öğün yemek, öğlen uykusu, etkinlik, İngilizce olan bir özel anaokuluydu. 2. Yi eşim vermek istemedi halası da destek cikiyor diye ama nasıl baktıkları belli olunca mecbur verdi. Özel ilgi yetersiz ve TV çok olunca ikinci çocuğum konuşmuyordu doktor tavsiye ile ikna oldu. Aynı anaokuluna gidiyorlardı. Ders aralarında birbirlerini görüyorlardı. Uyum sorunu pek yaşamadık. Araları 2 yaş. Bizim tek avantajımız ateşli hastalık geçirdiklerinde 3-4 gün bakacak birileri vardı. Büyük oğlum çok hastalandı ama küçük pek hastalanmadi başladığında. Bir de okul müdürü sürekli okulda ve çocukların ilaçlarını verilmesini sağlıyordu, takip ediyordu.

Bakici evde dövmez taciz edemezmi çok daha rahat yapar kimse dur diyemez.Ama kreşte bir vicdansiz çikarsa bir taneside dur ne yapiyorsun der vede kamerali kreş güvenlidir tabiki.bakicida emzirmeyecek herhalde yine anne sütüne muhtaç ve annesi çalişiyor.annesiz ortamda tek bir kişiylemi kendini daha iyi hisseder yoksa yaşitlariyla oynarkenmi?
Bana sorarsaniz, kendini ifade edecek yasa gelene kadar bakiciyla da asla yalniz birakmam. Anane babanne artik kim varsa bakiciya refakat etmeli. Cocuk büyütmek sorumluluğu oyle en iyi krese birakmakla biten birsey degil malesef

Bana sorarsaniz, kendini ifade edecek yasa gelene kadar bakiciyla da asla yalniz birakmam. Anane babanne artik kim varsa bakiciya refakat etmeli. Cocuk büyütmek sorumluluğu oyle en iyi krese birakmakla biten birsey degil malesef
Herkesin annanesi babanesi hayatta olmuyor yada genç olmuyor baksin.herkesin yavrusu kiymetlidir tabiki anneden daha iyi kimse bakamaz ama anne memursa yada çalişmak zorundaysa ne yasin

Herkesin annanesi babanesi hayatta olmuyor yada genç olmuyor baksin.herkesin yavrusu kiymetlidir tabiki anneden daha iyi kimse bakamaz ama anne memursa yada çalişmak zorundaysa ne yasin
Ben aç kalmak dışında hiç bi mecburiyeti kabul etmiyorum kendi adıma.

Annenin çalışarak bebeğine sağlayacağı imkanlardan çok, annenin kendisine ihtiyacı var o bebeğin. Kariyer icin el kadar bebegini krese bırakanları kesinikle tasvip etmiyorum. Memurluk insanin kendi bebeginden daha kiymetli olamaz. Sonra o çocuklarda açılan piskolojik yaraları hic birsey telafi edemiyor. Belki iyi okullarda okuyup, guzel yerlere tatile gidiyorlar. Eve 2 maas girdigi icin daha iyi imkanlarla büyüyorlar. Ama hep kendilerini eksik hissediyorlar. Annenin eksik bıraktığı çocuğu, hic kimse hic birsey tamamlayamaz.
Nacizane kendi fikrim. Katilirsiniz katilmazsiniz beni ilgilendirmez

-Öncelikle mümkünse çocuğunuzu öğrenim durumu en az lise olan ve dünyadan da bir miktar haberi olan bir kişiye bırakın.Bazen seçme şansımız olmasa da eğer seçeneklerimiz varsa buna çok önem vermeliyiz. Eğitimi için çalıştığımız çocuğumuzu okuma-yazması olmayan birine bırakmak doğal olarak iyi bir fikir değil.

-Beklentilerinizi gerçekçi tutun.Ne çok fazla bekleyin ne az.Bir bakıcı çocuğunuzu her gün dışarı çıkarmalı,yemeğini yapmalı,odasını temiz ve toplu tutmalı. Evi de toplu tutmalıdır. Bunlar bir bakıcıya vermeniz gereken minimum sorumluluklardır.

-Bunun dışında bakıcınız ne yapabilir?Anlaşmanıza göre değişmekle birlikte bebeğinizin emeklediği yerleri temiz tutup süpürmek,mutfağı temiz ve toplu tutmak,size de yemek yapması veya siz çamaşır atarsanız asması gibi durumlar gerçekçi beklentilerdir. Ama köşe bucak temizlik, cam halı sildirmek,ütü yaptırmak çok da uygun istemler değildir. Yine de bu durum anlaşmanıza bakar fakat ayrıntılı her isteğin çocuğun vaktinden çalacağını unutmayın.

-Bazı anneler ise sadece çocuğa bak demektedir ki bu da büyük bir hata ve düzenli her gün temizliğe de gelen biri yoksa yine dolaylı yoldan çocuğun vaktinden hem de sizinle geçirdiği vaktinden çalmaktadır. Anne çocuğa yemek yapıp bırakmak, bakıcıylayken çocuğun bakıcı tarafından toplanmayan dağınıklığını toplamaya çalışmak,mutfağı toplamak derken akşam kısıtlı zamanını çocukla geçirememektedir.Kısacası önemli olan sıfır beklenti değil gerçekçi beklentilerdir ki aksi halde kendinizi bakıcının dağınıklığını toplarken bulabilirsiniz.

-Çok net şekilde televizyon yasak,bilgisayar yasak ,cep telefonu yasak demelisiniz.

-Abur cubur çocuğa verilmemeli ve bakıcı da çocuğun yanında yememeli.

-Bakıcının geliş ve çıkış saatlerini ayrıntılı konuşun.Sizin eve gelişiniz bakıcının çıkışı demek değildir.Siz erken çıkmışsanız bile onu mesai saati belli olmalıdır.Siz 12 de çıktıysanız ve o 5 te çıkıyorsa,siz gelince 12 de çıkamaz.Siz de kendinize kırk yılın başında bir vakit ayırır, sinemaya,kuaföre vs gidersiniz.

-Ücretli ve ücretsiz izinleri ayrıntılı konuşun.Bakıcılar memur değildirler,özel sektörde çalışıyor sayılırlar ve memura tatil olan zamanlar onlara tatil demek değildir. Böyle düşünürseniz özelde çalışan milyonlarca kişinin suçu nedir?19 mayıs,23 nisan,yılbaşı ve hatta arife,bayram günleri hepsini konuşun.

-Sigorta yaptırın.Yaptırmamak suçtur. Bakıcınız benim emekliliğim var ,kocamdan faydalanıyorum dese dahi yaptırın.Bir anlaşmazlık sonucu ayrılırsa ciddi cezalar ödersiniz.

-Abla demeyin. x hanım diyin. O da size y hanım desin.Saygıyı koruyun.

-Çocuğunuzla çocuğun hizasında yerde oyun oynamasını söyleyin.Evin çocuğa ait olduğunu ,çocuğun dilediği gibi gezebileceğini belirtin.Kimi bakıcılar çocuğun bütün gün aynı yerde, hiçbir yeri karıştırmadan durmalarını isterler ve bu mümkün değildir.

-Bakıcınınızın ailesiyle tanışın,eşini,çocuklarını tanıyın mümkünse ev ortamını görün.

-İşe başlamadan önce akciğer filmi, hepatit b, hepatit c ve hiv testleri isteyin. Sigara içmemesi oldukça önemlidir.

-Bulunduğunuz il ve ilçeye göre bir ücret verin. Fazlası veya azı değil.

-Zam zamanı ve yüzdesini mutlaka konuşun.

-Eğer kamera koyacaksanız haber verin. Habersiz kamera suçtur.

-Çocuğun yanında telefon asla istemediğimizi bildirin.

-Bakıcınızın mesleğine saygı duyun.Basit olarak görmeyin.İşini iyi yaptığında onu takdir etmeniz,çocuğunuz onu sevdiğinde mutlu olup cesaretlendirmeniz onu da motive edecektir.

ALINTIDIR.
Bu yazı bana çok yardımcı olmuştu.

kız bende üşenmedin sen yazdın sandım kiii
alıntıymış :lülülü:

Ben aç kalmak dışında hiç bi mecburiyeti kabul etmiyorum kendi adıma.

Annenin çalışarak bebeğine sağlayacağı imkanlardan çok, annenin kendisine ihtiyacı var o bebeğin. Kariyer icin el kadar bebegini krese bırakanları kesinikle tasvip etmiyorum. Memurluk insanin kendi bebeginden daha kiymetli olamaz. Sonra o çocuklarda açılan piskolojik yaraları hic birsey telafi edemiyor. Belki iyi okullarda okuyup, guzel yerlere tatile gidiyorlar. Eve 2 maas girdigi icin daha iyi imkanlarla büyüyorlar. Ama hep kendilerini eksik hissediyorlar. Annenin eksik bıraktığı çocuğu, hic kimse hic birsey tamamlayamaz.
Nacizane kendi fikrim. Katilirsiniz katilmazsiniz beni ilgilendirmez
16 yillik öğrenim hayatini senelerce yirtinip kazandiginiz kpss yi bi kenara atin bu mümkün değil.yada memursan çocuğun olmasin demek.birakip ggeri dönmek mümkün değil.yaşamayan bilmez diyorum bende kisaca.

Fiyatlar konusunda bilgim yok fakat genç dinamik birini bulmaya çalışın. 1 yaşında diyorsunuz sağlam enerji gerek bebeginize,onunla oyun oynayacak,keyifli vakit geçirtebilecek biri olmalı.
Kurallarınızi baştan belirleyin.
Mesela bebeğiniz ne yiyecek ,ne kadar yiyecek,saat kaçta yiyecek bunları anlatın ve uymasını isteyin.
Çalışma şartlarınızı baştan belirtin. Atıyorum özel sektördeyseniz ve özel günlerde(resmi tatiller vb)çalışma durumunuz yada mesaiye kalma durumunuz varsa özellikle belirtin ki sonra ikinizde magdur olmayın.
Bebeğinizle ilgilenmek dışında(bebeğiniz uyurken boş zamanlarda)bebege yemek mi yapılacak yada bebeğin bulaşıkları mı yerleştirilecek bunun gibi talepleriniz varsa bunları da baştan belirtin.
Bebeğiniz uyanıkken telefon,televizyon kullanmasıni istemiyorsaniz ki bence elzem değilse telefon kullanılmamalı,bunu da net bir şekilde belirtin ki sorun yaşamayın.
Kamera olsun muhakkak bunu da bakıcınıza söyleyin.
İlk aklıma gelenler bunlar oldu,umarım gönlünüze göre birini bulursunuz.

16 yillik öğrenim hayatini senelerce yirtinip kazandiginiz kpss yi bi kenara atin bu mümkün değil.yada memursan çocuğun olmasin demek.birakip ggeri dönmek mümkün değil.yaşamayan bilmez diyorum bende kisaca.
Kesinlikle katiliyorum. Ben isim icin cok emek verdim ve ulkemiz standartlarina gore iyi bir isim var. İsimi cocugumun onunde tutmuyorum tabi ama benim de bir hayatim var. İsi biraktim cocugumu ben buyuttum diyelim. O buyuyunce ne olacak? Ayni sartlarda is bulabilecek miyim? Senelerce evde oturmus birini kim ne yapsin bu rekabet ortaminda.

Beni de annem 1 yasında bakıcıya emanet etmiş,1 sene kadar bakmış.Bakan kisi de cok gencmis daha okulu yeni bitirmis veya okuyormus galiba.Yani genç olması ve bu ise gönül vermis biri olması onemli.Cocuk gelisimi veya anaokul ogretmeni gibi uzmanlıgı olan birini bulabilirsiniz.Hem enerjik olur bebeğe yetebilir hem de istekli olur.Eve de kamera koyabilirsiniz aklınız kalmamış olur

X