Bakici lazim ve nasil hareket etmem gerektigini bilmiyorum

Ahahah :) istemsiz güldüm valla kusura bakmayın. Siz çocuğunuzu evde kendi başına iletişimsiz mi bırakıyorsunuz? Şahsen ben bırakmıyorum. Bol kitap okur, bol sohbet eder ve bol bol gezeriz. Kreş demek dil gelişimi demek değildir her zaman. Her şeyin bir yeri ve bir zamanı vardır. Sizin çocuğunuza uyduğunu düşünüyor olabilirsiniz ama bu ısrarla tavsiye etmeniz için bir gerekçe değildir. Her çocuk aynı değildir, her kreş de öyle. Sizin dediğiniz anca adam akıllı cümle kurup da kendini ifade edebildiği zaman geçerli olur. Siz sanıyor musunuz kreşte her şey güllük gülistanlık. Öğretmenler hep çocuklarla ilgileniyor, onlara bir şey öğretmeye çalışıyor vs. 8-10 aylık bir bebeğe kreşte yapacakları şey onu bir yürütece oturtmak ve diğer çocukların elinde oyuncak olmasına izin vermek olur. (İşini güzel yapan, yaş grubuna uygun yasal sınıfları olan ve sayının da az olduğu kurumsal yerleri konu dışı bırakıyorum) Benim çalıştığım yer oldukça pahalı bir yerdi, veliler hep üst düzeydi, mit’te üst görevlerde çalışanlar, hakimler savcılar vs. Ama o okulun içini ben bilirim.
Bi kere her seyi dalgaya alip bide kusura bakmayin demeyin ya.sonra söylediklerinizin hic bir inandiriciligi kalmiyor.ayrica ben kamerali bir kresi öneriyorum öbür türlü evdeki bakicidan pek farki yok zaten biliyoruz.ayrica iletisimsiz birakan anne degil tabiki evde bakmaya gelen bakici.ne diyorsunuz siz yav ayni dili konustugumuzdan süphelendim bi an.

-Öncelikle mümkünse çocuğunuzu öğrenim durumu en az lise olan ve dünyadan da bir miktar haberi olan bir kişiye bırakın.Bazen seçme şansımız olmasa da eğer seçeneklerimiz varsa buna çok önem vermeliyiz. Eğitimi için çalıştığımız çocuğumuzu okuma-yazması olmayan birine bırakmak doğal olarak iyi bir fikir değil.

-Beklentilerinizi gerçekçi tutun.Ne çok fazla bekleyin ne az.Bir bakıcı çocuğunuzu her gün dışarı çıkarmalı,yemeğini yapmalı,odasını temiz ve toplu tutmalı. Evi de toplu tutmalıdır. Bunlar bir bakıcıya vermeniz gereken minimum sorumluluklardır.

-Bunun dışında bakıcınız ne yapabilir?Anlaşmanıza göre değişmekle birlikte bebeğinizin emeklediği yerleri temiz tutup süpürmek,mutfağı temiz ve toplu tutmak,size de yemek yapması veya siz çamaşır atarsanız asması gibi durumlar gerçekçi beklentilerdir. Ama köşe bucak temizlik, cam halı sildirmek,ütü yaptırmak çok da uygun istemler değildir. Yine de bu durum anlaşmanıza bakar fakat ayrıntılı her isteğin çocuğun vaktinden çalacağını unutmayın.

-Bazı anneler ise sadece çocuğa bak demektedir ki bu da büyük bir hata ve düzenli her gün temizliğe de gelen biri yoksa yine dolaylı yoldan çocuğun vaktinden hem de sizinle geçirdiği vaktinden çalmaktadır. Anne çocuğa yemek yapıp bırakmak, bakıcıylayken çocuğun bakıcı tarafından toplanmayan dağınıklığını toplamaya çalışmak,mutfağı toplamak derken akşam kısıtlı zamanını çocukla geçirememektedir.Kısacası önemli olan sıfır beklenti değil gerçekçi beklentilerdir ki aksi halde kendinizi bakıcının dağınıklığını toplarken bulabilirsiniz.

-Çok net şekilde televizyon yasak,bilgisayar yasak ,cep telefonu yasak demelisiniz.

-Abur cubur çocuğa verilmemeli ve bakıcı da çocuğun yanında yememeli.

-Bakıcının geliş ve çıkış saatlerini ayrıntılı konuşun.Sizin eve gelişiniz bakıcının çıkışı demek değildir.Siz erken çıkmışsanız bile onu mesai saati belli olmalıdır.Siz 12 de çıktıysanız ve o 5 te çıkıyorsa,siz gelince 12 de çıkamaz.Siz de kendinize kırk yılın başında bir vakit ayırır, sinemaya,kuaföre vs gidersiniz.

-Ücretli ve ücretsiz izinleri ayrıntılı konuşun.Bakıcılar memur değildirler,özel sektörde çalışıyor sayılırlar ve memura tatil olan zamanlar onlara tatil demek değildir. Böyle düşünürseniz özelde çalışan milyonlarca kişinin suçu nedir?19 mayıs,23 nisan,yılbaşı ve hatta arife,bayram günleri hepsini konuşun.

-Sigorta yaptırın.Yaptırmamak suçtur. Bakıcınız benim emekliliğim var ,kocamdan faydalanıyorum dese dahi yaptırın.Bir anlaşmazlık sonucu ayrılırsa ciddi cezalar ödersiniz.

-Abla demeyin. x hanım diyin. O da size y hanım desin.Saygıyı koruyun.

-Çocuğunuzla çocuğun hizasında yerde oyun oynamasını söyleyin.Evin çocuğa ait olduğunu ,çocuğun dilediği gibi gezebileceğini belirtin.Kimi bakıcılar çocuğun bütün gün aynı yerde, hiçbir yeri karıştırmadan durmalarını isterler ve bu mümkün değildir.

-Bakıcınınızın ailesiyle tanışın,eşini,çocuklarını tanıyın mümkünse ev ortamını görün.

-İşe başlamadan önce akciğer filmi, hepatit b, hepatit c ve hiv testleri isteyin. Sigara içmemesi oldukça önemlidir.

-Bulunduğunuz il ve ilçeye göre bir ücret verin. Fazlası veya azı değil.

-Zam zamanı ve yüzdesini mutlaka konuşun.

-Eğer kamera koyacaksanız haber verin. Habersiz kamera suçtur.

-Çocuğun yanında telefon asla istemediğimizi bildirin.

-Bakıcınızın mesleğine saygı duyun.Basit olarak görmeyin.İşini iyi yaptığında onu takdir etmeniz,çocuğunuz onu sevdiğinde mutlu olup cesaretlendirmeniz onu da motive edecektir.

ALINTIDIR.
Bu yazı bana çok yardımcı olmuştu.
çok iyiymiş çok faydali bir yazi.

merhaba. Öncelikle lutfen konumu bir süre tasimayin. Su anki en büyük derdim bu ve zamanim kisitli. Yakin bir zamanda ise baslamayi dusunuyorum ama hala bebegime bakacak kimse yok ve nasil bakici bulacagimi bilmiyorum. Cevremde bakicisi olan arkadaslarimin hepsinde yatili yabanci bayan calisiyor ve benim o kadar butcem yok. Siz nasil bakici buldunuz? İstanbulda bakici ucretleri ne kadar? Hangi saatler arasinda calisiyorlar ve bebek bakimi disinda baska bir sey yapiyorlar mi?
Evde bakici olmasi iyidir. Guzellikleri oldugu kadar zorluklari da vardir. Ben iae basladigimda kizim 20 aylikti. Simdi 37 aylik. Ayni bayan ile devam ediyoruz. Karsilikli idare ediyoruz da diyebiliriz. Genel olarak cocuguma iyi davrandigi icin,birseyleri ogretmeye cabaladigi iciin,duzene nizama dikkat ettigi icin bazi seyleri gormezden geliyorum. Mesela sik izin alir doktora gider, birsey soylediginizde mutlaka savunacak yada itiraz edecek bir hususu vardir. Siz onu idare edersiniz ama en ufak birgun ekstradan gelip idare etmez,ettigi donemlerde mutlaka mesai seklinde odemesini yaptim.

merhaba. Öncelikle lutfen konumu bir süre tasimayin. Su anki en büyük derdim bu ve zamanim kisitli. Yakin bir zamanda ise baslamayi dusunuyorum ama hala bebegime bakacak kimse yok ve nasil bakici bulacagimi bilmiyorum. Cevremde bakicisi olan arkadaslarimin hepsinde yatili yabanci bayan calisiyor ve benim o kadar butcem yok. Siz nasil bakici buldunuz? İstanbulda bakici ucretleri ne kadar? Hangi saatler arasinda calisiyorlar ve bebek bakimi disinda baska bir sey yapiyorlar mi?
Kardeşim ajanstan referanslı buldu.
2,5 senedir bakıyor ve bu sene zamla birlikte 2650 oldu, sigortası hariç)

Sabah 7:30'da geliyor akşam 18:00'de gidiyor. Esas görevi oğlanla ilgilenmek ancak fırsat bulduğunda evi de topluyor, çamaşırı da makineye atıyor. Bizimkilere yemek yapmıyor ama oğlanın yemeği onda.

Bence en az 3 yaşına kadar çocukla bir kişi ilgilenmeli. Kreş ortamında bir çocukla bir kişinin ilgilenmesi çok zor. Güvenli bağlanma açısında da bu çok önemli. Çocuğun kendini ifade edemediği dönemlerde ihtiyaçlarının hemen karşılanması önemli.
Hay ağzınıza sağlık. Evet güvenli bağlanma konusuna bütün kalbimle katılıyorum.

Bi kere her seyi dalgaya alip bide kusura bakmayin demeyin ya.sonra söylediklerinizin hic bir inandiriciligi kalmiyor.ayrica ben kamerali bir kresi öneriyorum öbür türlü evdeki bakicidan pek farki yok zaten biliyoruz.ayrica iletisimsiz birakan anne degil tabiki evde bakmaya gelen bakici.ne diyorsunuz siz yav ayni dili konustugumuzdan süphelendim bi an.

Her şey derken? Dalgaya da almadım. Cevap yazma şekliniz hoşuma gitti, o yüzden söyledim. Ama yanlış anlama oldu sanırım? Kameralı kreşler diyorsunuz ama onların da dalaveresi çok, onları da gördüm yani. Ayrıca başka bir arkadaşın da söylediği gibi güvenli bağlanma kurabilmesi için bebeğin kreşe erken verilmemesi lazım. Ayrıca her bakıcı bir değildir, güzelini bulursa pek ala da iletişim kurulur rahat rahat. Benim bakıcımın yeğenine anneannesi bakıyor. Kız ya tüm gün tv izliyor ya da tüm gün tablette telefonda oyun oynuyor. Benim bakıcım ne yapıyor peki? Oğlumla tüm gün kitap okuyor, yeni kelimeler ve yeni şeyler öğretiyor, birlikte oyunlar oynuyorlar. (Maşallah) Biri anneanne biri elin kadını. Biraz işi bilene, vicdanlı olana denk gelmek lazım.

Benim çalıştığım kreşte bir ıslak mendille tüm bebeklerin burnu silinirdi. Sonra da tüm çocuklar hasta gezerdi. Bu kreşte her yeri gören kameralar da vardı üstelik. 1-2 yaş grubuydu ve çocukların tüm günü terördü resmen. Tabii ki eğleniyorlardı. Ama kreşte o yaşla yapılan tüm etkinlikler evde de yapılabilir emin olun.

Ben istanbulda komsulara sorarak buldum. Tanidik vasitasiyla. Memnunda kaldim hatta oyleki ben isten geliyorum teyze gitme diye yalvariyor kuzum. Ben 1000 lira veriyorum ayda haftalik 5 gun icin 2 hafta 8.00-17.00 2 hafta 12.00- 17.00 calisiyor. Tek gorevi cocugumla vakit gecirmek benim yaptigim yemegi yedirmek

Ben kesinlikle kreş diyorum.Hiç kreş tecruübeniz varmi.Ben kenndi çocugumdan biliyorum ve israrlla öneriyoorum
Erken çocukluk uzmanı olarak, ben de 24 ayını tamamlamamış çocukların, kesinlikle kreşe verilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
24 aya kadar bebekler,kendi evinde,kendi ortamında ve tek bir bakımveren ile bakılmalı.
Hatta mümkünse çocuklar 36 aydan önce kreş/gündüz bakımevi/yuva/anaokulu vb kurumlara başlamamalı.
Mecburi durumlarda 24 ay ve sonrası tolere edilebilir.
0-24 ay arası bebeklik dönemidir ve benlik duygusunun oluştuğu ve kişiliğin şekillendiği dönemdir.
Ayrıca bu dönem çoçuğun sosyalleşmeye hazır olduğu bir dönem de değildir.
Sizin kreş tecrübenizden memnun kalmış olmanıza sevindim ama ideal çözüm bu değil.

Ben istanbulda komsulara sorarak buldum. Tanidik vasitasiyla. Memnunda kaldim hatta oyleki ben isten geliyorum teyze gitme diye yalvariyor kuzum. Ben 1000 lira veriyorum ayda haftalik 5 gun icin 2 hafta 8.00-17.00 2 hafta 12.00- 17.00 calisiyor. Tek gorevi cocugumla vakit gecirmek benim yaptigim yemegi yedirmek
Istanbul un neresi acaba 1000 cok iyi ben de arıyorum 2000 diyorlar

Eğer 5 bin kazanmayacaksanız bakıcı tutmanızın anlamı yok çünkü ortalama bi bakıcıyı 2 buçuk 3ten aşağı bulamazsınız o da sigortasız hali yani sigorta yapsanız minimum 3.

Bu arada ben de bi dönem bakıcı baktım onca kişi geldi görüşmeye hepsi de çocuğun adını bile sormadan alacağı parayı sordu.İçim almadı bakıcı işini ondan sonra.

Son düzenleme:
Kesinlikle kamera taktırın eğer bakıcı tutacaksanız. Ve ev işi yaptırmanızı hiç tavsiye etmem. Çocuğa mı bakacak evle mi uğraşacak... Okuduğum bir kitapta bir kadının 2 çocuğuna komşusu bakıyor. Komşunun da yapması gereken ev işleri olduğu için çocukların başında 16 yaşındaki oğlunu bırakıyor. Bu oğlan da iki çocuğa 3 yıl boyunca cinsel istismarda bulunuyor. Kınamak için söylemiyorum Allah kimseyi şaşırtmasın. Allah esirgesin tazecik beyinlerinde oluşan tahribatı siz düşünün. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.

Çocuk gelişimi temelli olabilirse güzel olur aslında. Çocuğunuzla oynayacağı oyunlar, yapacağı etkinlikler açısından yarar sağlar size. Gelişim düzeyine göre çalışmalar yaparlar.

Ben kesinlikle kreş diyorum.Hiç kreş tecruübeniz varmi.Ben kenndi çocugumdan biliyorum ve israrlla öneriyoorum
12 aylik bebege nasil kres dersiniz? Dovulse, taciz edilse kendini ifade bile edemez. Aciksa söyleyemez. Anne sütüne muhtaç bi kere. Annesiz bir ortamda 20 kişiyle bir arada kendini nasil hisseder

Kesinlikle kamera taktırın eğer bakıcı tutacaksanız. Ve ev işi yaptırmanızı hiç tavsiye etmem. Çocuğa mı bakacak evle mi uğraşacak... Okuduğum bir kitapta bir kadının 2 çocuğuna komşusu bakıyor. Komşunun da yapması gereken ev işleri olduğu için çocukların başında 16 yaşındaki oğlunu bırakıyor. Bu oğlan da iki çocuğa 3 yıl boyunca cinsel istismarda bulunuyor. Kınamak için söylemiyorum Allah kimseyi şaşırtmasın. Allah esirgesin tazecik beyinlerinde oluşan tahribatı siz düşünün. Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın.
Amin. Aslinda oyle ev isi beklentim yok gercekten. Kizim cok hareketli ve ben o uyanikken baska hicbir sey yapamiyorum. Ama kizim uyuyorken bir supurge yapsa, ufak tefek gunluk isler yapsa yeter bana. İsten gelip kalan tum vaktimi de ev isine ayirip kizimdan daha fazla uzak kalmak istemem.

Cok uygunmus gercekten. 1000-1500e bulsam keske. Siz nerede oturuyorsunuz.

Krese ver diyenleri dinlemeyin lutfen. 1 yaş cok küçük kres için.
Çalışmayı 1 2 sene erteleme imkanınız yok mu? Muhtemelen anne sutu de alıyordur. 1 yaşından sonra cok gelişiyorlar. Her gün yeni bir kelime, yeni bir adım. Oğlum 14 aylık. Cok hizli büyüyor. Bu gunleri geri gelmeyecek. Cok mecbur degilseniz bence calismayin
Ahh nasil isterim evladim buyurken her aninda yaninda olmayi.. ama calismak zorundayim ve erteleme imkanim yok.

Bakıcı seceneğı varken bence en mantıklısı bu.Kızımı 22 aylıkken krese baslattım 2 hafta gittiyse 10 gun evde kaldi cunku hasra oluyordu.Benim kizim hasta olunca enerjisi duser yatmak ister yemeden icmeden kesilir o halde krese yollayamazdim.1 yil sonra tekrar krese verdim yine ayni hikaye tekrar etti.4 5 yasinda tekrar baslattigimda gule oynaya gitti ve hic hasta olmadi.Bu sene bakici en mantiklisi bana gore.

12 aylik bebege nasil kres dersiniz? Dovulse, taciz edilse kendini ifade bile edemez. Aciksa söyleyemez. Anne sütüne muhtaç bi kere. Annesiz bir ortamda 20 kişiyle bir arada kendini nasil hisseder
Bakici evde dövmez taciz edemezmi çok daha rahat yapar kimse dur diyemez.Ama kreşte bir vicdansiz çikarsa bir taneside dur ne yapiyorsun der vede kamerali kreş güvenlidir tabiki.bakicida emzirmeyecek herhalde yine anne sütüne muhtaç ve annesi çalişiyor.annesiz ortamda tek bir kişiylemi kendini daha iyi hisseder yoksa yaşitlariyla oynarkenmi?

Bakıcı seceneğı varken bence en mantıklısı bu.Kızımı 22 aylıkken krese baslattım 2 hafta gittiyse 10 gun evde kaldi cunku hasra oluyordu.Benim kizim hasta olunca enerjisi duser yatmak ister yemeden icmeden kesilir o halde krese yollayamazdim.1 yil sonra tekrar krese verdim yine ayni hikaye tekrar etti.4 5 yasinda tekrar baslattigimda gule oynaya gitti ve hic hasta olmadi.Bu sene bakici en mantiklisi bana gore.
Bence degil.bütün çocuklar sizinki gibi narin olsaydi ana sinifi yaşi gelenler hariç diğerleri için kreş diye bişey açmazdi kimse yada kreşler hep boş olurdu çocuklarin hepsi hasta oldugu için.ben bir kişiye güvenip birakmaktansa kreşin daha güvenli ve eğlenceli olduğunu düşünüyorum

X