• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı krizi

İlk konunuzda ki yazma tarziniz okadar antipatiktiki kimse size burda kolay kolay hak vermez 1 - 2 uye disinda .
kadin resmen dinlenmeden calissin istiyordunuz .
Muhtememelen kadinda o antipatikligi aldi ve gelmekten vazgecti.
Yalnız bu o kadın değildi iyi takip etmemişsiniz sanırım o diğeriydi ve kendisi ok demişti , bu kadınla sadece bebek için anlaşmıştık , dinlenmeden demişsiniz bir gün en yakın fabrikaya gidin, kadın sizin gibi niyet okuyucu olmadığından antipatik bulduğunu da sanmıyorum soruma da cevap vermediğinize göre sanırım bakıcı , çocuk konularında bi deneyiminiz yok bana mantıklı fikirler veren hep bu konuda tecrübesi olanlar oldu zaten diğerleri de sadece yargı dağıtıp sonraki konuya geçiyor

Yaşadığınız şeye üzüldüm. Umarım hemen çözersiniz. Benim de bakıcım var ancak onu alırken alışma sürecini hesaba katarak yaptım planımı. İşe başlamadan tam 1 ay önce aldım. Sizin bakıcının alışma süresi olarak tayin ettiğiniz 3 günün (ki bence o da az) çalışma süresine dahil edilmesi gerekirdi. Kadın bundan rahatsız olmuş olabilir.
Evet aynen öyle 1 Eylül itibariyle başlarsınız ücreti de tam alırsınız dedim daha ne demem gerekiyordu

Yalnız bu o kadın değildi iyi takip etmemişsiniz sanırım o diğeriydi ve kendisi ok demişti , bu kadınla sadece bebek için anlaşmıştık , dinlenmeden demişsiniz bir gün en yakın fabrikaya gidin, kadın sizin gibi niyet okuyucu olmadığından antipatik bulduğunu da sanmıyorum soruma da cevap vermediğinize göre sanırım bakıcı , çocuk konularında bi deneyiminiz yok bana mantıklı fikirler veren hep bu konuda tecrübesi olanlar oldu zaten diğerleri de sadece yargı dağıtıp sonraki konuya geçiyor
Evet bu kadinada once temizlik vs istemistin kadin yapmam diyince mecbur oyle anlasmistin.konuyu bilmesek inanicaz .

ac profilinide herkes oteki konunuda okusun madem .😉

İlk konunuzda ki yazma tarziniz okadar antipatiktiki kimse size burda kolay kolay hak vermez 1 - 2 uye disinda .
kadin resmen dinlenmeden calissin istiyordunuz .
Muhtememelen kadinda o antipatikligi aldi ve gelmekten vazgecti.
O yazdıklarını ben de hatırlıyorum. Bebek uyurken temizlik yapabilir gibi bir cümle geçmişti. Benim bakıcım da yeri geliyor temizlik yapıyor ama arkadaşım gibi. Yani o temizliği yapıyorsa o an bebeği alıp birkaç saat dışarı çıkıyorum. Ben emzirip banyo yaptırırken ya da uyuturken serbest bırakıyorum Hem kafası dağılıyor hem biraz bebekten odağı uzaklaşıyor. Olması gereken de bu. Bebek bakmak zaten çok zor bir şey. O anın kalitesinden ödün verilmesin istiyorsanız o kafanın günün belli aralıklarında boşalmasına izin vermek laızm. Tabi bunların Karşılığını da alıyorum. Kadın benim yanımda çalışmak için 7 aday eledi. Üstelik benimle çalışmak için 10 gün Seyehat ten Türkiyeye dönmemi beklemesi gerektiği halde

burda konu açarsınız ama bazı konularda bazı üyeler gereksiz duyar kasıyorlar. konu açanların bu manipülasyonlara gelmemesi lazım. bu sizin çocuğunuz. en en en önemli şey. ben kızımı 10 aylıkken babaannesine bıraktım. orda bile yavrumda ayrılık kaygısı oluştu. çünkü günler öncesinden maalesef alıştırma yapmamıştım. şimdi pat diye nasıl bırakacaksınız çocuğu hiç tanımadığı birine. o saçma sapan eleştiriler yapanlar mı sakinleştirecek küçücük çocuğu. bence 1 haftalık seminer döneminde rapor alın zaten okulda bir şey yapılmıyor. okul açılmadan bakıcı işini hal edin. ne burda ne gerçek hayatta kimsenin gazına da gelmeyin. her şeyden önemlisi çocuğunuz. umarım bir an önce hal olur. üzüldüm

O yazdıklarını ben de hatırlıyorum. Bebek uyurken temizlik yapabilir gibi bir cümle geçmişti. Benim bakıcım da yeri geliyor temizlik yapıyor ama arkadaşım gibi. Yani o temizliği yapıyorsa o an bebeği alıp birkaç saat dışarı çıkıyorum. Ben emzirip banyo yaptırırken ya da uyuturken serbest bırakıyorum Hem kafası dağılıyor hem biraz bebekten odağı uzaklaşıyor. Olması gereken de bu. Bebek bakmak zaten çok zor bir şey. O anın kalitesinden ödün verilmesin istiyorsanız o kafanın günün belli aralıklarında boşalmasına izin vermek laızm. Tabi bunların Karşılığını da alıyorum. Kadın benim yanımda çalışmak için 7 aday eledi. Üstelik benimle çalışmak için 10 gün Seyehat ten Türkiyeye dönmemi beklemesi gerektiği halde
O cumle daha agirdi bebek oglen 1.5 2 saat uyuyacak o aradada bos kalcak temizlik yapmasi gerekir minvalindeydi .verdigi ucrette baya dusuktu .

Selam kızlar daha önce iki bakıcıdan hangisini seçeyim diye bir soru açıp baya bi linçlenmiştim, bu bayan iş yapmayıp sadece çocukla ilgilenecek olandı herkes de bu kadını canhıraş savunmuştu o sorumda , sonuç olarak bu bakıcıyla anlaştım ama bana son dk golü attı resmen , kadınla anlaştığımız gün işe başlamadan iki üç gün önceden gelirsiniz çocuk alışır dedim pek gönüllü gibi durmasa da tamam demişti yakın zamanda aradım fındığa gittim gelemem diyor ! Üç gün olmasa da bi gün gelin o zaman işten önce dedim peki dedi güya yarın gelecekti şimdi de aradı kolumu kırdım bir ay çalışamam diyor yani ben onu yarı yolda bırakmamak için yaşlı olmasına rağmen tamam demiştim ama resmen bin pişman oldum ya ahlaklı davrandığım için insanlar iyi niyeti falan haketmiyor buna bi kes daha emin oldum okula kalmış bi gün ben yarın kimi bulacağım , kolu gerçekten kırıldıysa da şanssızlığın bu kadarı 😒 aceleyle sağa sola haber saldım ama seçme şansım da yok kim çıkarsa kabul edeceğim ve daha 1 yaşında bu çocuk canım çok sıkkın
Ben konuyu hatırlıyorum, orda üstünüze gelinmesinin sebebi bakıcıdan iş tanımı dışında görevler bekliyor olmanızdı, yani işine daha profesyonelce yaklaşan diğerine göre yaşlı olan bayana yönelin demişti çoğu kişide, yani amaç diğer işleri yaparken çocuğunuz ihmal edilmesin die (uyuyor falan demeyin gayet olası bence beklenti olacağından).
Yani kusura bakmayın da yine aynını yapmışsınız, tamam başka iş yapmicak kadını çağırıp, ücret alacağı günden öncesi çağırmak da adil değil 🤷🏻‍♀️ Uyum sorununu yenmek için ücreti başlatıp, siz de yanında hem gözlem yaparak, ile gitme tarihinden öne çekseydiniz gönüllüce gelirdi. Sizi de anlıyorm kolay değil geçim ama bakın iş hayatınız aksayacak, belki rapor alacaksınız bunlar da bütçeye yansıyacak. Kadın bundan rahatsız olup bahane mi buldu ne bilmem de inşlh daha iyi bir bakıcı bulursunuz, kolay bir sğreç değil.

Konu sahibinin daha önce actigi konuyu buraya birakiyorum .kendisi cocuk uyurken bakicidan yemek ,camasir ve utu bekliyor kk dan kacmaz 😂

Komşularınızdan bebeğinize bakabilecek,size güven veren biri varsa,bakıcı ayarlayana kadar bebeğinizi ona bırakmayı teklif edin.Bu arada okulda bakıcıya ihtiyacınız olduğunu duyurun.Hatta yakın arkadaşlarınıza şimdiden haber salın.Bebişe iyi bakacak birini,kısa sürede bulursunuz inşallah.Daha önce görüştünüz iki adaylada bir şeylerin bahane olup,işin olmamasında, bilmediğimiz bir hayır vardır.Böyle düşünüp,Allah'ın iyi insanlarla karşılaştırması için dua edin.

Ben konuyu hatırlıyorum, orda üstünüze gelinmesinin sebebi bakıcıdan iş tanımı dışında görevler bekliyor olmanızdı, yani işine daha profesyonelce yaklaşan diğerine göre yaşlı olan bayana yönelin demişti çoğu kişide, yani amaç diğer işleri yaparken çocuğunuz ihmal edilmesin die (uyuyor falan demeyin gayet olası bence beklenti olacağından).
Yani kusura bakmayın da yine aynını yapmışsınız, tamam başka iş yapmicak kadını çağırıp, ücret alacağı günden öncesi çağırmak da adil değil 🤷🏻‍♀️ Uyum sorununu yenmek için ücreti başlatıp, siz de yanında hem gözlem yaparak, ile gitme tarihinden öne çekseydiniz gönüllüce gelirdi. Sizi de anlıyorm kolay değil geçim ama bakın iş hayatınız aksayacak, belki rapor alacaksınız bunlar da bütçeye yansıyacak. Kadın bundan rahatsız olup bahane mi buldu ne bilmem de inşlh daha iyi bir bakıcı bulursunuz, kolay bir sğreç değil.
Anlatamıyor muyum alışma dönemi ücret alacaktı neden hayrına gelsin neden anlamak istemiyorsunuz

Konu sahibinin daha önce actigi konuyu buraya birakiyorum .kendisi cocuk uyurken bakicidan yemek ,camasir ve utu bekliyor kk dan kacmaz 😂

Komik ve kötüsünüz

Komşularınızdan bebeğinize bakabilecek,size güven veren biri varsa,bakıcı ayarlayana kadar bebeğinizi ona bırakmayı teklif edin.Bu arada okulda bakıcıya ihtiyacınız olduğunu duyurun.Hatta yakın arkadaşlarınıza şimdiden haber salın.Bebişe iyi bakacak birini,kısa sürede bulursunuz inşallah.Daha önce görüştünüz iki adaylada bir şeylerin bahane olup,işin olmamasında, bilmediğimiz bir hayır vardır.Böyle düşünüp,Allah'ın iyi insanlarla karşılaştırması için dua edin.
Aslında bir komşum var ama evinde bakarım diyor ben de kendi evimde bakılsın istiyorum rapor alacağım gibi görünüyor

Dahildi elbette. Eğer 1 Eylülde siz işe başlayacaksanız kadının işe başlama tarihi sizinkinden daha önce olmalı ama 3 gün çok kısa Eğer alışma süreci olsun istiyorsanız. Hem Bebek alışır, hem de kadın .3 gün alışmak için çok kısa bir süre.Yani kadının işe başlama tarihi öne çekilmeliydi. Ayrıca bebekler birden yabancı biriyle yalnız kalmaktan rahatsız olabilir. Önce annesinin yanında o kadına alışmaşıydı sizi beraber görerek. Sonra yavaş yavaş onları başbaşa bırakmaya başlamalıydınız

14BAB983-9A03-43FA-8FD6-835189A1D3CA.webp
Eki Görüntüle 3124406 Fındık önemli. 😂
Olan olmuş, önceki konuyu bilmiyorum, ama cocuk emanet edeceksiniz, onun bunun lafıyla iş yapmayın. İçinize sinen kimse, onu seçin. İş bu, duygusal davranmaya gerek yok.

Back