bakıcı konusu acil fikirlerinize ihtiyacım var

En temizi kreşe vermesi bence canım. Bu saatten sonra bakıcı değiştirmek olmaz zaten 2,5 yaşındaymış bıcırık, bakıcıyı uyarsa da sağlıklı baktığını düşünemedim ben.. Allah korusun o parfüm şişesinden elini fln kesebilirdi, küpeyi yutabilirdi vs.

Ben de aynını söyledim ama iyi bir kreş de yokmuş arkadaşlarından bakıcıdan alıp kreşe verenler sürekli çocuk hasta oluyor diye memnun değillermiş kreşten..iki ucu .. değnek resmen ya.
Ama her kreşe başlayan çocuk ilk senede illaki hastalanıyor sık sık.. Bu bir gerçek.. Bağışıklık sistemiyle alakalı, çocuk alışık olmadığından dolayı... Çevremde arkadaşlarımın çocukları, kreşe başladıkları ilk yılı zor geçirdi hep malesef.. Kimisi 4 yaşında vermişti kimisi 2 yaşında.. Ondan kaçış yok..

Bütün bu kaybolan, kırılan şeyleri çocuğun yaptığı ne malum, nasıl parasını isteyebiliyor ya? İnsan utanır. Ben utanirim yani istemeye. Hem suçlu hem guclu, çocuk onları kırarken sen nerdeydin derler.

merhaba deneyimli hatunlar,
konu ablamın bakıcısı hakkında. ablam Kırıkkale'de yaşıyor ve çalışıyor. bir tane 2,5 yaşında oğlu var.
orda bakıcı bulması zor ve bakıcısı da bir enteresan doğrusu.
neyse hemen konuya geliyorum . Bakıcı hanım kırılabilecek, kaybolabilecek kıymetli şeyleri çocuğun uzanabileceği yerlere koyuyor . Şimdiye kadar kırılan , kaybolan şeyler şunlar.
1- Altın küpe kaybolmuş ablamdan parasını istemiş ablam ben veremem demiş ve küpe 3 gün sonra bulunmuş.
2- Gırgır kırılmış ablam yenisini almış
3- parfüm şişesi kırılmış ablam yenisini almış.
4-Son olarak gözlük kırılmış ablamdan yenisi isteniyor.

Buna benzer ufak yada büyük başka şeylerde olmuş , bu arada bakıcı çocuğa 5 aylıktan beri bakıyor.

Sizce ablam kırılan kaybolan şeyleri telafi etmeli mi ?
Ya da nasıl ifade etmeli kendini?
2.5 yasindaki cocuga kres tavsiye edebilirim, bende artik yasitlariyla oynayip duzenli aktivite yapacagi yas gelmis.
guzel bir kres bulup oraya gondersin bence.

Bakıcı evinde çocuk bakılmasına kesinlikle karşıyım. Bu konunun meali de şu: kadın kendi evinin işini görürken çocuk başıboş kalıyor işte, artık bir şey mı kırar, bir şey mi kaybeder... O bakıcılar kendi evlerindeyken evlerini bırakıp emanet çocuk peşinde mi koşuyor sanıyorsunuz? Çocuklar başı boş kalıyor böyle. Kadın sorumluluk alabilse zaten çocuğun kendi gözetimindeyken verdiği zarardan bakıcı olarak kendisinin sorumlu olduğunu bilir, pişkin pişkin parasını istemezdi eşyaların. Esas ablanızın ortalığı kaldırması lazımdı 'bu çocuğun eline nasıl şişeler, gözlükler, küpeler geçiyor da kırılana kadar haberin yok, sen nerdesin' diye...
Hadi bugün gözlük kırmış. Yarın tepesine tv veya ağır bir şey indirirse ne olacak? Resmen çocuğun can güvenliği yok o evde. Kurtarın o çocuğu bir an önce, sonra başınızı taşlara vurmayın.

Bakıcı evinde çocuk bakılmasına kesinlikle karşıyım. Bu konunun meali de şu: kadın kendi evinin işini görürken çocuk başıboş kalıyor işte, artık bir şey mı kırar, bir şey mi kaybeder... O bakıcılar kendi evlerindeyken evlerini bırakıp emanet çocuk peşinde mi koşuyor sanıyorsunuz? Çocuklar başı boş kalıyor böyle. Kadın sorumluluk alabilse zaten çocuğun kendi gözetimindeyken verdiği zarardan bakıcı olarak kendisinin sorumlu olduğunu bilir, pişkin pişkin parasını istemezdi eşyaların. Esas ablanızın ortalığı kaldırması lazımdı 'bu çocuğun eline nasıl şişeler, gözlükler, küpeler geçiyor da kırılana kadar haberin yok, sen nerdesin' diye...
Hadi bugün gözlük kırmış. Yarın tepesine tv veya ağır bir şey indirirse ne olacak? Resmen çocuğun can güvenliği yok o evde. Kurtarın o çocuğu bir an önce, sonra başınızı taşlara vurmayın.

aynen katiliyorum, cocugumun elinde parfum sisesi kirildi yenisii al diyen bakiciyi sikayet bile edebilirim, ya cocuk icseydi ya elini gozunu kesseydi.
sacmalik, ya kres yada baska bakici bence.
ve mumkunse cocugun evinde.

konu ablamın bakıcısı hakkında. ablam Kırıkkale'de yaşıyor ve çalışıyor. bir tane 2,5 yaşında oğlu var.
neyse hemen konuya geliyorum . Bakıcı hanım kırılabilecek, kaybolabilecek kıymetli şeyleri çocuğun uzanabileceği yerlere koyuyor . Şimdiye kadar kırılan , kaybolan şeyler şunlar.
1- Altın küpe kaybolmuş ablamdan parasını istemiş ablam ben veremem demiş ve küpe 3 gün sonra bulunmuş.

Buna benzer ufak yada büyük başka şeylerde olmuş , bu arada bakıcı çocuğa 5 aylıktan beri bakıyor.

Çok saçma ablanızın telafi etmesi. Anne baba sokakta, mağazada çocuk bir şeye zarar verirse onu telafi eder çünkü çocuğa sahip çıkmakla kendileri görevlidir. Bakıcı bakarken bu görev bakıcıda olduğuna göre bunu ödeyecek olan bakıcıdır anne baba değil. Kadın resmen dolandırıyor ablanızı.

Kendi evinde bakıyorsa çocuğun kırdığı şeylerden kendisi mesul ablan orda yok Çünkü bunu uygun bir dille ifade etsin vermesin parasını da

Bu bakıcı hanıma ben çocuk emanet etmezdim. 2.5 yaşında çocuğun etrafında yutabileceği küçük şeyler bulundurmak tehlikeli, altın küpe mesela. Kırılacak aşyalar da çocuğun elinin altında bulundurulmaz, aklı başında bir insan bu eşyaların hesabını sormaktansa, çocuğun etrafında bu eşyaları bulundurmaz.
Eğer kreş seçeneğiniz yoksa, kendi evlerinde gelip bakacak, biraz daha aklını mantığını kullanabilen bir bakıcı bulmaya çalışsınlar. Gelen kişiye orada iş için bulunduğunu belli kuralları olduğunu anlatsınlar, gerekirse yazılı versinler ki, sonradan sorun olmasın.

Kupe vs gibi seyler cocugun uzanabilecegi yerleremi konur. Ne bicim kadin bu. Cocuk alir agzina bile atar. Sastim yahuu. Allah korusun cocugu.

bakıcı yolunu bulmus...
hıc durust ınsan kalmadı mı yahu kımseye guvenılmez oldu

kesınlıkle evıne sokmamalı o bakıcıyı guvenılmez bırı orası kesın.
bakıcı bulamıyorsa kres zamanı gelmıstır cocugun demekkı alternatıfı varhem daha ıyı olur cocuk cocukları gorurse daha guzel gelişir

Çok haklısınız ama kadında bahane çok ben tuvaletteydim kırmış diyormuş.

Neden alsın ablanız? Bakıcının görevi çocuğa bakmak,küpeyi ya yutsaydı yiğeniniz veya şişe kırıldığında bir yerini kesseydi? Bence ablanız sert bir dille çocuğa daha dikkatli bakmasını tembihlemeli

aynısını söyledim ablama ama sert konuşmaya çekiniyor başka bakıcı bulamamaktan korkuyor.

X