bakıcı konusu acil fikirlerinize ihtiyacım var

kadermibu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
1.237
1.372
merhaba deneyimli hatunlar,
konu ablamın bakıcısı hakkında. ablam Kırıkkale'de yaşıyor ve çalışıyor. bir tane 2,5 yaşında oğlu var.
orda bakıcı bulması zor ve bakıcısı da bir enteresan doğrusu.
neyse hemen konuya geliyorum . Bakıcı hanım kırılabilecek, kaybolabilecek kıymetli şeyleri çocuğun uzanabileceği yerlere koyuyor . Şimdiye kadar kırılan , kaybolan şeyler şunlar.
1- Altın küpe kaybolmuş ablamdan parasını istemiş ablam ben veremem demiş ve küpe 3 gün sonra bulunmuş.
2- Gırgır kırılmış ablam yenisini almış
3- parfüm şişesi kırılmış ablam yenisini almış.
4-Son olarak gözlük kırılmış ablamdan yenisi isteniyor.

Buna benzer ufak yada büyük başka şeylerde olmuş , bu arada bakıcı çocuğa 5 aylıktan beri bakıyor.

Sizce ablam kırılan kaybolan şeyleri telafi etmeli mi ?
Ya da nasıl ifade etmeli kendini?

Niye telafi etsin yahu. O kadının görevi çocuğa bakmak, ona dikkat etmek değil mi? Aksine bence ablan parasını talep etmeli böyle şeylerin. Böylelikle kadın da biraz dikkat etmeyi öğrensin. Gözlüğün çocuğun elinde işi ne yahu? Çocuk bu her şeyi yapabilir, o yüzden çok dikkat edilmesi gerekiyor ya zaten.

Niye telafi etsin yahu. O kadının görevi çocuğa bakmak, ona dikkat etmek değil mi? Aksine bence ablan parasını talep etmeli böyle şeylerin. Böylelikle kadın da biraz dikkat etmeyi öğrensin. Gözlüğün çocuğun elinde işi ne yahu? Çocuk bu her şeyi yapabilir, o yüzden çok dikkat edilmesi gerekiyor ya zaten.

yanlış anlaşıldı sanırım bakıcı kendi evinde bakıyor çocuğa ve kırılan kaybolan şeyler bakıcıya ait.

Acil değiştirin bakıcıyı. Ne işi var küpenin, şisenin gözlüğün çocuğun elinde. Yutsa, bir yerini kesse yada zehirlense bakıcı bunu telafi edebilecek mi. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır gibi bir durum bu.

yok işte Kırıkkale öyle bir yer ki.. ablamın memur diğer arkadaşlarından bir tane bakıcısından memnun olan kimse yokmuş maalesef.

Bakıcı kendi evinde bakıyor sanırım. Kendi çocukları bunları yapsaydı kimden isteyecekti bu bakıcı. Ablaniz bunları telafi etmek zorunda değil. O çocuk küpeyi yutabilirdi burnuna sokabilirdi. Bakıcının istekleri kabahatinden büyük..

Ooh ne ala. Kadın kendisinin eskiyen şeylerini koyuyor belli ki. Ne belli belki de kendi kırıyor.
Kadını karşısına alsın konuşsun.

Hatta şöyle bir yazı azsın kapının girişine,
" Kırılan- kaybolan eşyalarınızdan müessesemiz sorumlu değildir "
diye :lülülü:

ilahi çok güldüm son sözüne :) ama bakıcının evinde çocuk bakılıyor. Ablamın evinde olsa kesinlikle bunu yazsın diycem:)

yanlış anlaşıldı sanırım bakıcı kendi evinde bakıyor çocuğa ve kırılan kaybolan şeyler bakıcıya ait.
Neden alsın ablanız? Bakıcının görevi çocuğa bakmak,küpeyi ya yutsaydı yiğeniniz veya şişe kırıldığında bir yerini kesseydi? Bence ablanız sert bir dille çocuğa daha dikkatli bakmasını tembihlemeli

Çok ilginç. .Annem yıllardır dadilik yapıyor kaç çocuk büyüttü enteresan. .kreş zamanı gelmiş bence. .

Hıı, ben ablanda bakıyor sandım. Ama gene de bir şey değişmez. Kadının görevi (para alıyor sonuçta, görev/iş) çocuğa bakmak ve sahip çıkmak. Gerekiyorsa da evi çocuğa göre düzenlemek (tamamen değiştirmek değil, kırılacak şeyleri uzağa koyabilir vs vs).

Ve bu kırılan ve kaybolan şeyler çocuğa zarar verebilir.
Bunu hesap etmiyor kadın galiba..

Dikkatli olmalı, gözünü üstünden ayirmamali.

Kaybolan küpeyi yutabilirdide , kırılan gözlük eline zarar verebilirdi.

o kadının görevi çocuğa gözkulak olmak,
çocuk parfüm şişesi kırdıysa ablanızın bununla ilgili açıklama beklemesi gerekirdi, parfüm gibi çocuk için zararlı olabilecek bir şeyin çocuğun ulaşabileceği yerde ne işi var?
ben olsam kıyameti koparırdım.
ablanız tepki vermediği gibi bir de yenisini almış.
ablanız ya başka bakıcı bulsun ya da kreşe versin çocuğu.

X