• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bakıcı değişikliği

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
42
İstanbul
Oğlum 18 aylık. 6 aylık olduğundan beri çalışıyorum. 5 aylıkken bakıcısı işe başlamıştı bugüne kadar da oldukça iyi baktı. Ama şimdi işten ayrılmaya karar verdi:( 3 yaşına kadar bakıcının değişmemesini istiyordum ama malesef olacak. Çok üzülüyorum. Çok iyi birini bulsak bile sonuçta onun için yeni biri olacak, nasıl alışacak? Travma yaşar mı? Aklımda bir sürü soru var.
Bu yaşlarda bakıcı değiştiren oldu mu? Ne sorunlar yaşadınız? Ne önerirsiniz?

ben varım canım... endişe etmene gerek yok zorlu ama kısa bi dönem yasayacaksınız sonra bi bakmıssın alışmış bile...

biz 3 kez değiştirdik malesef.. ilk bakıcımız cok iyiydi bıraktı işi aniden... yeni gelen hanıma o zaman 18 aylık olan oğlum aynı gün içinde alıştı, üstelik çok beraber gün geçirmemize vakit bile yoktu.. çocukları çok seviyordu belliydi gelirken kocaman bir kepçe oyuncak getirmiş orda gönlü feth oldu zaten bizimkinin.. tanısmadan siz bi oyuncak alın verin sevdiği bişeyi, kadın onu vererek başlasın işine.. korkma yası küçük hemen alışır eminim...

biz birde 2 bucuk yasa doğru bir değişim yapmak zorunda kaldık işte o çok ama çok zor oldu...artık herseyin farkındaydı ve işten cıkardığımız bakıcımızı çok seviyordu, harika oyun oynatırdı çünkü ve eline sürekli abur cubur verir yemek ısıtmazdı yemıyo der gecerdi, ee çocuk sevmesmi yemek ye demio oynuo oh ne ala... neyse annemi çağırdım önce.. sonra yeni bakıcımızı, ki kendisi deniz bebekken işten ayrılan ilk bakıcımızdı unutmus ou hatırlamadı süreklı bağırdı çağırdı sabrettik, annemde bende balkonda orda burda dolandık yalnız kalsınlar diye, banyoda iki saat oturduğumu bilirim bi çişim var annecim dediğimde peşimi bırakırdı geldi kapıda nasıl ağlıo noluy gel bıyakma istemiom onu diye... bu 2 3 gün sürdü sonra kabullenmeye basladı 6 ay oldu hala yüzüme sen gitceksin aynuy(aburcuburcu olan) gelcek diyo pis pis gülüp, hayır oğlum nermin gelcek diyorum ama şükür ki su an sorun yok...

telas yok 18 ay çok küçük kolay atlatır bence, bizim öyle oldu an azından...yalnız seçimini iyi yap tekrar değişiklil olmasın 2 yasından sonra işte böyle çetrefilli oluyo yenisini kabullendirmek, kolay gelsin canım

Yok mu hiç bakıcı değiştiren:(

slm canım ben 7 yıl bakıcılık yaptım.biri 40 günlüktü diğeri 2bucuk yaşında ve hiç sorun yaşamadım nedeni ise çocuk psikolojisini iyi bilmemdi.sende gerçekten çocuk dilinden anlayan birini bulursan sorun olmaz fark edilmez bile.ama tabiki yaşca büyük kişiler çocukla çok iletişim kuramadığı için biraz zorlanırsın.bakıcına bağlı bi durum.inşallah iyi birine denk gelirsin

ben varım canım... endişe etmene gerek yok zorlu ama kısa bi dönem yasayacaksınız sonra bi bakmıssın alışmış bile...

biz 3 kez değiştirdik malesef.. ilk bakıcımız cok iyiydi bıraktı işi aniden... yeni gelen hanıma o zaman 18 aylık olan oğlum aynı gün içinde alıştı, üstelik çok beraber gün geçirmemize vakit bile yoktu.. çocukları çok seviyordu belliydi gelirken kocaman bir kepçe oyuncak getirmiş orda gönlü feth oldu zaten bizimkinin.. tanısmadan siz bi oyuncak alın verin sevdiği bişeyi, kadın onu vererek başlasın işine.. korkma yası küçük hemen alışır eminim...

biz birde 2 bucuk yasa doğru bir değişim yapmak zorunda kaldık işte o çok ama çok zor oldu...artık herseyin farkındaydı ve işten cıkardığımız bakıcımızı çok seviyordu, harika oyun oynatırdı çünkü ve eline sürekli abur cubur verir yemek ısıtmazdı yemıyo der gecerdi, ee çocuk sevmesmi yemek ye demio oynuo oh ne ala... neyse annemi çağırdım önce.. sonra yeni bakıcımızı, ki kendisi deniz bebekken işten ayrılan ilk bakıcımızdı unutmus ou hatırlamadı süreklı bağırdı çağırdı sabrettik, annemde bende balkonda orda burda dolandık yalnız kalsınlar diye, banyoda iki saat oturduğumu bilirim bi çişim var annecim dediğimde peşimi bırakırdı geldi kapıda nasıl ağlıo noluy gel bıyakma istemiom onu diye... bu 2 3 gün sürdü sonra kabullenmeye basladı 6 ay oldu hala yüzüme sen gitceksin aynuy(aburcuburcu olan) gelcek diyo pis pis gülüp, hayır oğlum nermin gelcek diyorum ama şükür ki su an sorun yok...

telas yok 18 ay çok küçük kolay atlatır bence, bizim öyle oldu an azından...yalnız seçimini iyi yap tekrar değişiklil olmasın 2 yasından sonra işte böyle çetrefilli oluyo yenisini kabullendirmek, kolay gelsin canım

Küçük olduğu için çabuk kabullenir diyorsun ama araştırdığım kadarıyla; küçük bebeklik döneminde bağlanma duygusu daha yoğun olur muş ve değişikliklerin etkisi daha çok olurmuş. Hatta bir çocuk psikoloğundan aynen şunu duymuştum: "Daha bebekken değiştirdik anlamadı bile dersiniz, aslında o anlar ama siz onu anlamazsınız" Ne bileyim korkuyorum işte. İnşallah kolay atlatırız bu dönemi ve son değişikliğimiz olur. Çok zormuş bu işler. Hamile kalmaya karar verdiğimde "buluruz birini" deyip geçiyordum bu kadar zor olduğunu düşünmemiştim...

bizim bakıcımız yok kayınvalidem bakıyor. kabus gibi geçiyor. zamanın geçmesiini bekliyorum sabırsızlıkla.

ağustos gibi bakıcıya geçicez refaransı ii bende evde olucam 1 ay erken başlatıcam tanımalarına tanışmalarına yardımcı olucam ozamn oğlum 16 aylık olucak bende şimdiden düşünmeye başladım. ya kayınvalidemden daha cok sorun yaşarsam ya oğlumu sevmezse ya oğlum onu sevmezse of off şimdiden dert oldu bana

bizim bakıcımız yok kayınvalidem bakıyor. kabus gibi geçiyor. zamanın geçmesiini bekliyorum sabırsızlıkla.

ağustos gibi bakıcıya geçicez refaransı ii bende evde olucam 1 ay erken başlatıcam tanımalarına tanışmalarına yardımcı olucam ozamn oğlum 16 aylık olucak bende şimdiden düşünmeye başladım. ya kayınvalidemden daha cok sorun yaşarsam ya oğlumu sevmezse ya oğlum onu sevmezse of off şimdiden dert oldu bana

ahhhh tatlım benimmmm bebeğine kayınvaliden mi baktııı yazık sana tabiii sinirlerin alt üst dimi neyse artık rahatlarsın kadınla birlikte ama benim tavsiyem asla kadına işte yapacaksın deme ilk görüşmelerinden başlayıp benim çocuğum öncelikli olucak o uyursa boş vaktin olursa o zaman gereken şeyleri yaparsın çocuğum uyanıksa sakın onu yalnız bırakma benim isteğim bebeğim güzel bir gün geçirsin oynasın gülsün iş nasıl olsa başkasına yaptırtılır ben bu yüzden bakıcıyla hep iyi anlaştım kızımı büyüttü şimdi oğlumada bakıyor ve çocuk uyurken bir bulaşık toplarsa veya o.o süpürürse o kadar başka hiçbirşey yapmaz bebeğimin peşindedir birde ben bebeğin yemeğini yetiştiremediysem yoğurdu kahvaltısı onları yapar pek yemekde yemez kendisi ama benimkiler biraz yaramazda boş bırakılacak gibi değil sizinki nasıl bilemiyorum

canım ya sadece kayınvalidem olsa neyse birde kayınpederim var çocuğa bakmaya oda geliyor 9 aydır 1 kere gelmediği olmadı. ne güzel 1. büyümüş siizzn kaç yaşında araları kaç yaş iyi anlaşabiliyorlar mı?

çok yorucu bir zaman onların kaprisleri dırdırları çocuğumu eleştirmelerivsvsvs..

ama seneye kesin bakıcı bakıcak, yarım gün çalışıyorum. erken gelir önce ev işini halleder ben gidincede çocukla ilgilenir ev işi derken yanlış anlamayın öyle büyük beklentilerim yok bulaşık mak boşalsın çamasırım asılsın ev süpürülsün viledalansın ve her zaman beklediğim şeyler değil yorgun oluyorsun hasta oluyorsun 3. bir el gerekiyor ben birde ev işi yapmadan duramam yani

büyük temizlik işçin zaten kadın tuttarım, cam kapı halı koltuk için...

hep derimçalışan anne olmak çok zor diye

Oğlum 18 aylık. 6 aylık olduğundan beri çalışıyorum. 5 aylıkken bakıcısı işe başlamıştı bugüne kadar da oldukça iyi baktı. Ama şimdi işten ayrılmaya karar verdi:( 3 yaşına kadar bakıcının değişmemesini istiyordum ama malesef olacak. Çok üzülüyorum. Çok iyi birini bulsak bile sonuçta onun için yeni biri olacak, nasıl alışacak? Travma yaşar mı? Aklımda bir sürü soru var.
Bu yaşlarda bakıcı değiştiren oldu mu? Ne sorunlar yaşadınız? Ne önerirsiniz?

son durum nedir
bakıcı buldunuzmu bebek bakıcıya alıştımı

:( :( benim bebişede senede 4 ay babaanne geri kalanında anneanne bakıyo önceden sorun olmamıştı şimdi yine anneanneye geçti ama büyüdü tabi 1,5 yaşında alışamadı mı nedir günün çoğunda anne diye mutsuz mutsuz ağlıyomuş yavrum :( içim paramparça işi de bırakamıyorum bi kaç sene mecbur çalışcam valla zor durum ne yapıcam bilmiyorum acaba bisiklet alsam onla oyalanayım derken alışır mı ki :(:( halime bak ya oyuncakla kandırcam :( ama bi şekilde oyalanması gerek :(:(:(:(:(:(: :43:

Back