bakarmisiniz kizlar???????????

BeyzaNur-

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
3.477
8.340
selam kizlar
birsey ogrenmek istiyorum
turkiyede tup bebek yaptiranlar bilirler rapor felan aliniyormus ve daha ucuza yapiliyormus galiba tup bebek
almanyada yasayipda turkiyede tup bebek yaptiranlar icin bu raporlar gecerli degilmi acaba ,bizim yararlanacagimiz birseyler varmi acaba?
bu rapor nasil bir rapor
tesekkur ederim

insallah bizlerinde yararlanacagi birseyler vardir :KK43:
almanyada yasiyorum ve sigorta hicbirseyini karsilamiyor 15 milyar yaaaaa
turkiyede biraz daha ucuz oluyor bizlerde rapor alamiyormuyuz turkiyede yaptirmak icin

türkiye de rapor alabilmek ve bundan faydalanabilmek icin tr de sigortali olarak veya devlet memuru olarak belli bir süredir calisiyor olmak gerek... hatta onu bile vermemek icin binbir takla atiyorlar.... her yil daha da zorlastiriyorlar ... sigortali calisilmis süreyi arttirip yardim edilen tedavi sayisini 2 ye düsürdüler mesela... bir de 39 yas siniri geldi sanirim...

kisacasi yurtdisindakilerin tr de rapor sansi yok..... ama yine de ücretin tamamini ödediginiz halde almanya da ödediginiz katki payi altinda bir miktar ödersiniz... ha bunun yaninda tr deki merkezlerin basari orani almanya dakilere göre cok daha yüksek:lepi:

tesekkur ederim baska yardim edecek yok galiba

beyzanur baska ne ögrenmek istiyorsun ??? daha sormak istedigin varsa sorabilirsin... onlara da yanit gelir... ama bu konuda verecek farkli bir cevap olmadigindan sanirim arkadaslar ayni yaniti tekrar tekrar yazmak istemediler...

bizim sigortalarimiz gecmiyormu turkiyede bazi hastanelerde geciyor diye duymustum bunu ogrenmek istiyorum

canım yurtdışı sigortalılara işlem yapılıyor.
Aynı türkiyede yaşayan sigortalılar gibi sizlerinde işlemleri yine ssk (sgk) üzerinden yapılarak kuruma fatura ediliyor.Bizlerin sahip olduğu hakların aynısı sizler için de geçerli sadece T.C. vatandaşı olman şartıyla rahat ol.

bizim sigortalarimiz gecmiyormu turkiyede bazi hastanelerde geciyor diye duymustum bunu ogrenmek istiyorum

haaaa o zaman ben ilk soruyu yanlis anlamisim CADIARZU

aslinda en dogrusu bence bunu sigortaniza sormaniz... bazi sigortlarin kabul ettigini bazilari etmiyebiliyor... mesela bazi sigortalar buradan daha ucuz oldugu icin ve kendilerine daha az masraf cikacagi icin yurt disi tedavilerini kabul edebiliyor ( gerci tüp bebek icin duymadim ama farkli tedaviler icin duydum)

en güzeli dedigim gibi sormak... hem de tr de anlasmali hastane bulmak tabiki... bu da sigrotaya sorulabilir

Mrb Beyzanur,
Almanyadaki sigortan tabiki Türkiyedede geçerli, ama işlemler uzun sürüyor, yani öyle yıllık izinde gelipte yaptırabilecen birşey diil, heyet raporu alabilmek için en az 3 defa aşılama yaptırman gerekir, zaaten bu kafadan 6 ayını alıyor. Ayrıca Almanyada'da tüp bebek için belli prosedürler var, çok cüzi bir rakam ödeyerek ordada yaptırabilirsin. Tabi Almanyada yasalar gene değişmediyse. Hadi hayırlısı olsun, allah yardımcın olsun.

Canım, internetten araştırdım biraz senin için. Aşağıdaki linkte herşey detaylı yazıyor. İstersen bir girip araştır. Bazı testler yapılıyormuş, daha sonra yaşın 40 dan küçükse 2 defa Tüp bebek yaptırabiliyormuşun ve sigortan bunu karşılıyormuş, eğerki özel bir durumun varsa Sigorta 2 denemeden sonraki denemelerinide ödüyorumuş. Almanyanın neresindesi ? İstersen sana çok iyi bir doktor tavsiye edebilirim..

http://9monate.qualimedic.de/finanzielle_aspekte_kuenstliche.html

Beyzacığım TR'de raporsuz gittiğin bazı merkezler otomatik olarak bir indirim yapabiliyor. Tabi azcık da pazarlık yapman ve Almanya'da yaşadığını söylememen şartıyla :)

Canım, internetten araştırdım biraz senin için. Aşağıdaki linkte herşey detaylı yazıyor. İstersen bir girip araştır. Bazı testler yapılıyormuş, daha sonra yaşın 40 dan küçükse 2 defa Tüp bebek yaptırabiliyormuşun ve sigortan bunu karşılıyormuş, eğerki özel bir durumun varsa Sigorta 2 denemeden sonraki denemelerinide ödüyorumuş. Almanyanın neresindesi ? İstersen sana çok iyi bir doktor tavsiye edebilirim..

http://9monate.qualimedic.de/finanzielle_aspekte_kuenstliche.html

Canim biz almanyada baslamistik tedaviye vazgectik simdi
sigortamiz 25 yasindan sonra oduyor oda yarisini 25 yasina kadar beklersek yandik
:KK43:

X