- 8 Haziran 2012
- 5.378
- 1.437
- 248
- Konu Sahibi AngryPenguin
-
Enerji Bakanı Taner Yıldız, Türkiyenin en büyük maden kazasında 299 işçinin hayatını kaybettiğini söyledi. Yıldız, ilk yangından bağımsız olarak madende yeni bir yangın başladığını ve onu kontrol etmeye çalıştıklarını da belirtti.
İşte Bakan Yıldız'ın açıklamalarından satır başları:
YENİ BİR YANGIN BAŞLADI
Başka bir madende yangın başladı. Yaklaşık 200-300 metre daha ilerde. Daha lokal ama önemli ve dikkate almamız gereken bir yangın
En fazla 3 işçi var diyelim. DNA testine göre belki 2 olacak sayısı. Bu yangın yeni başlayan bir şey. Yarım saat 45 dakika oldu
Onu da kontrol altına almamız lazım
OCAĞIN DENETİM VE KONTROL EDİLMEYE İHTİYACI VAR
Maden ocağının hem denetlenmeye hem de kontrol edilmeye ihtiyacı var
Gece son derece verimli bir çalışma yaptı arkadaşlar
Bütün kurtarma ekibimiz çalıştı ve 15 arkadaşımızı dışarı çıkarmış olduk
YAŞAM ODALARI
Bu sıra dışı ve önemli bir kazadır. Bir kurumumuza değil bütün bu yapıyla alakalı tekrar değerlendirmemiz gereken bir yanı olacak
Ne yapılması gerekiyorsa yapılacak
3 İŞÇİ İLE İLGİLİ İŞLEM YAPAMIYORUZ
Yeni yangını kontrol altına almadan 3 işçi ile ilgili işlem yapamıyoruz
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26435625.asp
angry belki senin bilgin vardır
herkes daha içerde yüzlerce bedenin olduğunu söylerken bakan 2 yada 3 kişi kaldı çıkarmadığımız diyor
hangisine inanacağız
Keşke net bi bilgim olsa benim de, madenci yakınları az söylüyorlar diyor, bakan 2-3 kişi kaldı diyor bende bilmiyorum. 787 işçinin hepsinin isimlerini açıklamalılar
ya daha çok olsa insanlar isyan etmez miydi cenazemizi alamadık diye . para veriliyor susturulmaya çalışıyor gibi iddialar var ama bu durumda kimin gözü para görür ki.
ya o kadar çok inanmak istiyorum ki bakana
Keşke net bi bilgim olsa benim de, madenci yakınları az söylüyorlar diyor, bakan 2-3 kişi kaldı diyor bende bilmiyorum. 787 işçinin hepsinin isimlerini açıklamalılar
Şu tweeti görmüş müydün angry?
Aklıma yatan yegane tweet oldu.
''Ali Tezel @tezelali · 13 sa.
onlr 30 lira yevmiye verilirdi, biz Onları ücretleri düşürüyor diye sevmezdik. Bu nedenle de ayrı tertip edilir birbirimize yaklaştırılmazdı.''
SOMA'daki işçiler aradı diyorlar ki; girilmeyen iki galeri en derindeki galerilerdi, orda sadece Suriye'liler çalışırdı, bize 40 lira''
Ali Tezel @tezelali · 14 sa.
Madene küllü su basıyormuşsunuz içerde 400 dan fazla ölü varmış sorusuyla beraber basın toplantısına cevapsız sona erdirdiler...
2 de doğrulanmak üzere:Madene küllü su basıyorlar içerdeki 400 e yakın kişinin cesedinin dahi dışarı çıkmasın diyorlarSuriyeli ve çocuklar.
Şu tweeti görmüş müydün angry?
Aklıma yatan yegane tweet oldu.
onlr 30 lira yevmiye verilirdi, biz Onları ücretleri düşürüyor diye sevmezdik. Bu nedenle de ayrı tertip edilir birbirimize yaklaştırılmazdı.''
SOMA'daki işçiler aradı diyorlar ki; girilmeyen iki galeri en derindeki galerilerdi, orda sadece Suriye'liler çalışırdı, bize 40 lira''
Madene küllü su basıyormuşsunuz içerde 400 dan fazla ölü varmış sorusuyla beraber basın toplantısına cevapsız sona erdirdiler...
2 de doğrulanmak üzere:Madene küllü su basıyorlar içerdeki 400 e yakın kişinin cesedinin dahi dışarı çıkmasın diyorlarSuriyeli ve çocuklar.
Görmemiştim canımofff offf
midem bulanıyor böyle şeyler gördükçe
doğru olmasın ne olur
Hani diyorlardı ya işçileri görmeden çıkarmadan gömseler yakınları feryat etmez mi diye, cevap hiç de mantıksız değil...
Şu an pek çok sektörde sigortasız suriyeli çalıştırılıyor.
Soma Holding dememiş miydi maliyeti bilmem kaçtan bilmem kaça indirdim diye.
Eee verilen yevmiye değişmedi, çalışan sayısı da artmayla maliyet düşürülemeyeceğine göre tek cevap 'sigortasız az yevmiyeli işçi çalıştırmak yani Suriyeli.'
Hesapta görünmeyen canlı ve ölen işçi sayısını toplarsak zaten geriye kalan da Suriyeliler ve suriyeli çocuklar oluyor.
Bunu nasıl çürütecekler acaba?
Aklıma mantığıma yatıyor sizlerin yatmıyor mu?
Suriyeli, zaten kaçmış gelmiş, vatandaşlığı yok, biçare perperişan yaşıyorlar.
Bölünmüşler hepsi bir yerde.
Seslerini çıkarsa da keserler...
böyle düşününce yatıyor evet
ama diğer türlü kalanların hepsi türkse ve gerçekten daha 400 kişi çıkarılmadıysa bu bana mantıklı gelmiyor
bir şekilde ortaya çıkar bunu saklayamazlar
ama suriyelilerse doğru söylüyorsunuz...
kimi kimseleri yok. kim arayacak onları. arasalar bile seslerini keserler.
yaşananlar sanki acıklı bir filmin özeti gibi.
Nasıl bi yerdir ya burası, durup durup yanıyor ve hala sahibi televizyona çıkıp işletmemiz üretime devam edecek diyor.
Böyle bi yerde gerekli önlemler alınmadan kesinlikle tekrar üretim yapılmamalı.
Milletvekili Emine Ülker Tarhan, "İki evladını yitirmiş bir annenin yanından geliyorum. Soma, anneler oğullar evlatlar matemini yaşayacaklar. Fıtratı nefret olanlar lütfen sussun. Matemini yaşayacak olanlar yaşasın. Acıların giderilmesi için biran önce hesap sorulsun. Bugüne kadar yargının çoktan gerekli tedbir kararları alması, kanıtların karartılmaması için işlemler yapması gerekir. Mal varlıklarına tedbir, yurtdışı çıkma yasağı uygulanmalı. Bu bir katliamdır.
başından beri yangının arkasındaki panellere hic girememisken,
ve icerdeki isci sayısını "bilmiyorlarken" nasıl oldu da en fazla 3kisi kaldı diyebiliyorlar?!
tekrar yangın cıktı mı bilmiyorum ama kullu su basmaya devam... o madenden cesetlerini bile cıkarmadan mezar yaptılar ya, vebal falan demesinler bosuna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?