Bakan bizzat ders verdi:Kadınlara dik dik bakmayın, onlara ıslık çalmayın ve erkeklerle öpüşmeyin

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Capture.JPG

Belçika hükümetinden sığınmacılara 'flört kursu'

Belçika hükümeti, ülkeye gelen sığınmacılara "karşı cinsle nasıl ilişki kurmaları gerektiğini" öğretecek.
Sitene Ekle
belcika-hukumetinden-siginmacilara-flort-kursu--6530684.Jpeg

Özellikle erkek sığınmacılara yönelik kurslarda, "Bir kadının seksi giyinmesinin, onun sevişmek istediği anlamına gelmediği" anlatılacak. Sığınmacılar, kadınlara ıslık çalmamaları ve dokunmamaları konusunda uyarılacak. Belçika'da bu amaçla göç ve mültecilerden sorumlu bakan yardımcısı Theo Francken tarafından bir tanıtım dersi verildi. Francken, sığınmacılara ülkesindeki toplumsal yapı ve değerleri anlattı. Belçikalıların birbirleriyle nasıl selamlaştığından, karşı cinsle nasıl ilişki kurduklarına kadar bir dizi konuda bilgi verdi. Sosyalist Parti ise ülkedeki bu uygulamayı, sığınmacıları "damgaladığını" gerekçesiyle eleştiriyor. Belçika'nın Fransızca konuşulan bölgesindeki eşit haklardan sorumlu bakan Isabelle Simonis de, kursu "ırkçılık" olarak değerlendiriyor.

fft16_mf6530681.Jpeg

Köln'de yaşananlar etkili oldu
Belçika hükümeti, Almanya'nın Köln kentinde yılbaşı yaşanan toplu taciz olayının ardından, ülkeye gelen sığınmacıların "eğitilmesini" kararlaştırdı. Uygulama kısa süre içinde ülkedeki bütün sığınmacı kabul merkezlerinde başlayacak. Kursta verilen bilgiye göre, erkeklerin, tanımadıkları bir kadınla konuşması normal bir durum. Ancak, bir kadına göz dikip, rahatsız edecek biçimde uzun süre bakmak ayıp. Bakan tarafından verilen kursa bakılırsa, flört konusunda ise belirli bir kural yok. Önce göz kontağı, ardından belki bir gülümseme ve kendini tanıtma en doğru adım.

fft16_mf6530683.Jpeg

'Kadınlara dik dik bakmayın'
Ancak bu konuda da erkek sığınmacılara, göz temasında bulunurken, kadınları rahatsız edici biçimde dik dik bakmamaları önerildi. Erkek sığınmacılara bir uyarı da ıslık çalma konusunda yapıldı. Kadınların çoğunun bundan hoşlanmadığı belirtilerek, "ıslık çalmaktan kaçının" dendi. Batı'da erkeklerin selamlaşma sırasında birbirlerini öpmedikleri anlatılan kursta, zorla evlilik ve tacizin suç olduğu vurgulandı. Sığınmacılardan, tanımadıkları kişilere el ve vücut temasında bulunmamaları istendi. Kursa katılan sığınmacıların bir bölümü, uygulamayı rahatsız edici bulurken, önemli bir kesim yararlı olduğunu söyledi. "Irkçılık" iddialarını reddeden bakan Francken ise kursa "cinsel eğitimin" yanı sıra göçmenlerin tabii olduğu uyum programının da ekleneceğini belirtti.

Kaynak: BBC / Yusuf Özkan

http://www.milliyet.com.tr/belcika-hukumetinden-siginmacilara-gundem-2182100/

Bence çok iyi olmuş egoları zarar görenler karalama ve katılmama kararı almıştır öğrensinler artık ,öküzler anaları gereken terbiyeyi verememiş

Bizim bakanlardan biri çıkıp da erkeklerle öpüşmeyin deseydi yobaz derlerdi:KK53::KK53::KK53:

Okuyup yorumlasanız keşke.Onu erkeklere,selamlaşma konusunda söylemiş.
Arkadaş da yukarıda açıklamış,demek ki adetlerinde erkek erkeğe öpüşerek selamlaşma yok.
Ayrıca normalde ırkçılığa son derece karşı olmama rağmen,özellikle toplu taciz olaylarını duyduktan sonra üzgünüm ama gayet de haklı buldum.Ha o mültecilerden birinin yerinde olsam belki biraz üzülürdüm bizi böyle gördükleri için,ama bir yandan da gayet iyi bir uygulama,yerleştikleri yerin kültürünü tanısınlar.Kimsenin kimseye rahatsızlık verme hakkı yok,hele ki taciz gibi bir konuda asla.O insanlar iyi veya kötü sonuçta size yardım ellerini uzatmışlar,karşılığı böyle şeyler olmamalı.

Yazim hatasi yapmis kos koca bakan:63:.
Opvancentrum degil opvangcentrum.

Sen eşitlikten yanaydın ama

O zaman kimseyi almasınlar.
Ortadoğulular hakkında eşitlik gibi bir düşüncem hiç olmadı. Mülteci kadın görsem yardım ederim, erkek görsem kaçarım.

Avrupanın mülteci alması baştan aşağı saçmalık zaten. Kuveyti, BAEsi, Suudi Arabistanı zengin Müslüman geçinenler alsınlar mültecileri. Hele Suudi Arabistan, Hac'dan topladığı milyonlarca doları görmemiş şeyhin yeni uçağına,yeni arabasına,135789. karısına yatıracağına adam gibi bir işe yatırsın.
Mülteciler de savaş olmasa gavur diye bir kaşık suda boğacakları adamların ülkesine sığınıyor, orda da rahat durmuyorlar zaten....neyse.

Adamlar egitim vermekte haklılar, çünkü kültür şoku yaşıyor mülteciler. Ama sanki Avrupa tacizden, tecavüzden münezzehmiş gibi davranmanın alemi de yok.

Dikkatimi çeken bir şey de şu oldu;

kadın kadına yanaktan öpüşülür. erkek-kadın yanaktan öpüşülür..... ama erkek erkege öpüşülmez :KK70:wowowowooww haram wowowwow gay. Bu kültürün üzerine uzunca yazarım ama neyse.

Çıtlatayım yine de biraz; ya Avrupa olarak (ABD de dahil) sen hem böyle bir kültüre sahipsin hem de homofobik insanlara verip veriştiriyorsun, hem de başka ülkelere de vaaz veriyorsun, nesin sen salak mı?

İkinci bir mesele de hem kadınlar cinsel açıdan baskı yaşıyor de hem de böyle bir kültüre sahip ol. Neyse yaa anlayan anlamıştır zaten ne demek istedigimi. Böyle saçmalıklar düşman başına.

Okuyup yorumlasanız keşke.Onu erkeklere,selamlaşma konusunda söylemiş.
Arkadaş da yukarıda açıklamış,demek ki adetlerinde erkek erkeğe öpüşerek selamlaşma yok.
Ayrıca normalde ırkçılığa son derece karşı olmama rağmen,özellikle toplu taciz olaylarını duyduktan sonra üzgünüm ama gayet de haklı buldum.Ha o mültecilerden birinin yerinde olsam belki biraz üzülürdüm bizi böyle gördükleri için,ama bir yandan da gayet iyi bir uygulama,yerleştikleri yerin kültürünü tanısınlar.Kimsenin kimseye rahatsızlık verme hakkı yok,hele ki taciz gibi bir konuda asla.O insanlar iyi veya kötü sonuçta size yardım ellerini uzatmışlar,karşılığı böyle şeyler olmamalı.
okudum zaten yorumu ona göre yaptım

Adamlar egitim vermekte haklılar, çünkü kültür şoku yaşıyor mülteciler. Ama sanki Avrupa tacizden, tecavüzden münezzehmiş gibi davranmanın alemi de yok.

Dikkatimi çeken bir şey de şu oldu;

kadın kadına yanaktan öpüşülür. erkek-kadın yanaktan öpüşülür..... ama erkek erkege öpüşülmez :KK70:wowowowooww haram wowowwow gay. Bu kültürün üzerine uzunca yazarım ama neyse.

Çıtlatayım yine de biraz; ya Avrupa olarak (ABD de dahil) sen hem böyle bir kültüre sahipsin hem de homofobik insanlara verip veriştiriyorsun, hem de başka ülkelere de vaaz veriyorsun, nesin sen salak mı?

İkinci bir mesele de hem kadınlar cinsel açıdan baskı yaşıyor de hem de böyle bir kültüre sahip ol. Neyse yaa anlayan anlamıştır zaten ne demek istedigimi. Böyle saçmalıklar düşman başına.

Hayir, orda erkek, erkegi öpmez tokalasma sekli olarak söyleniliyor. Yani kadin ve erkek 1 öpücük verirler yanaktan, fakat erkek, erkek ile bunu yapmaz. Nasil Türkiyede büyüklerin eli öpülür, iste bu'da öyle birsey. Homoseksüel iliskiden bahs etmiyorlar yani. Ki hükümet'in homofobik söylentileri olmasi imkansiz. Ülkede sonucta homoseksüeller hem evlenebiliyorlar, hem cocuk sahibi olabiliyorlar.

Yine kel alaka olmuş. Bizim kültürümüzde erkekler birbirini öpünce vay ahlaksız denmediğine göre öpmemelerini söyleyene de yobaz denmezdi.
Allahım ya illa muhalefet olacaksın dediğim cümledeki espriyi bile anlamıyorsun ciddi ciddi açıklama bekliyorsun

X