• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakabilir misiniz?

doktorum korkma 3 cm e kadr normal dedi .
yumurta da olabilirmis catlaesa kist yik olcak
catlamassa adet olam lazim e.gun erimis mi diye bskilcakmis
benim de ilk oyle oldu eridi ama sonra 58 mm yani 6 cm olunca ameliyatla aldilar apar topar. Bekleyin erir o ilacla. Adetin 3.gunu bakmisti bana da kaybolmuş demisti

Sizin kist in ceşiti nedir?
benimkime polokistik diyirlardi bu sefer cok buyumus galiba .
bak benim yumurtam olismus 23 mm ama o yumurtam catlamassa ayni buyuklikte belki daha da buyuyerek kist oliyor .
normalde benim her ay kistlerim yenilenir surekli cikar.
doktor adet olmami sagliyavak ilac verdi onu killaniyorum nasipse 1 aya olitim

benimkime polokistik diyirlardi bu sefer cok buyumus galiba .
bak benim yumurtam olismus 23 mm ama o yumurtam catlamassa ayni buyuklikte belki daha da buyuyerek kist oliyor .
normalde benim her ay kistlerim yenilenir surekli cikar.
doktor adet olmami sagliyavak ilac verdi onu killaniyorum nasipse 1 aya olitim
Insallah atılır sizin de. Gecmis olsun

2 yumurtaligimda da 5 ve 4 buçuk dermoid kist var çocuk düşünüyoruz ama bazı doktorlar hemen ameliyat bazisida gebe kalmamı sezeryan yaptırıp aldırmam gerektiğini söylüyor ne yapmalıyım çok caresizim bana yardımcı olabilecek bu durumu yaşamış var mı ne yapmaliyim

Geçmiş olsun. Ben yıllar önce hem sağ hem de sol yumurtalıkta çıkan dermoit kist nedeniyle açık ameliyat oldum.bu bölgede yapılan her tür ameliyatın malesef ki zararı oluyor rezerv azlığı ve karın içi yapışıklıklar gibi. Evlendim tüp bebekle bebek sahibi oldum ve yine böyle bir kist tespit edildi. Büyüklüğü sizinkiyle aynı. Tespit eden doktor ameliyat dedi fakat ben yine kendi doktoruma gittim o da bekleyelim rezervi bitirmeyelim dedi. Seçimi bana bıraktı. Siz de birden fazla doktora görünün. Ona göre karar verin. Takipte kalmak şart her ay. Bu tip kistler nadiren kötü huylu çıkar. Tek risk kendi etrafında dönüp patlamasıdır.siz de seçeneklerinizi öğrenin. Evliyseniz çocuk istiyorsanız bu yola da girebilirsiniz doğumda alınır gibi gibi seçenekler. Bunlar benim bildiklerim. Ama ameliyat olucaksanız da lütfen doktorunuzu iyi seçmeye çalışın. Tekrar geçmiş olsun.
Benimde 2 tarafda var dermoid kist 4 buçuk ve 5 cm doktorların bir kısmı ameliyat diyo bir kısmı gebelik olsun gebelikle beraber sezeryanla alınsın diyo çok endişeleniyorum acba bu durumuyaşayan nasıl bir yol izledi yazabilir mi yardımcı olun

Back