Hanimlar merhaba. 2 gündür sol kasıkta ağri vardi.dün şiddetlendi bu agri acile gittim.acilde agri kesicilerin hic faydasi olmadi.daha sonra tomografi, mr, kan tahlillerine baktilar. Dermoid kist varmis yumurtaliklarda. 4 cm büyüklügünde.odaya aldilar. Agri dinmezse laparoskopi (kapali ameliyat ) yapalim dedi doktor.sabaha kadar agriyi cektim.simdi de hafif var bunun yaninda mide bulantisi.doktor sabah ultrasonla bakti.kesin kapali ameliyat olman gerekir dedi.ben de olmadim hastaneden taburcu oldum.acikcasi korkuyorum yumurtaliklara zarari olur mu bu ameliyatin diye.aranizda kistten dolayi laparoskopi olan var mi? Agrilariniz ameliyattan sonra bitti mi? Ya da keske olmasaydim dediginiz durum oldu mu?
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bakabilir misiniz?
- Konu Sahibi Shalini
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- dermoid kisti laparoskopi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 18 Ocak 2018
- 2.769
- 7.209
- 158
- 33
Tesekkur ederim ben de hemen olmak istemedim. Bulundugum sehirde ünlü bir doktor var ona gidecegim pazartesi. Suan aciliyeti yok agrilarim azaldiGeçmiş olsun öncelikle. Durumun aciliyeti yoksa bence farklı farklı doktorlara gidin. Hepsinin görüşünü aldıktan sonra ameliyat kararı verin.
- 20 Ağustos 2015
- 6.490
- 15.605
- 248
Aynı tür kist mi bilmiyorum ama benim bir kez yumurtalıklarımda kist patladı.Doktor bana muhakkak düzenli kontrole geliceksin allah korusun kist patlarsa yumurtalıkların ters döner bidaha çocuğun olmaz dedi.
Daha sonra da 2 kez kist aldırdım ama benimki laporoskopi değil alttan iğneyle çektiler.
Daha sonra da 2 kez kist aldırdım ama benimki laporoskopi değil alttan iğneyle çektiler.
Geçmiş olsun. Ben yıllar önce hem sağ hem de sol yumurtalıkta çıkan dermoit kist nedeniyle açık ameliyat oldum.bu bölgede yapılan her tür ameliyatın malesef ki zararı oluyor rezerv azlığı ve karın içi yapışıklıklar gibi. Evlendim tüp bebekle bebek sahibi oldum ve yine böyle bir kist tespit edildi. Büyüklüğü sizinkiyle aynı. Tespit eden doktor ameliyat dedi fakat ben yine kendi doktoruma gittim o da bekleyelim rezervi bitirmeyelim dedi. Seçimi bana bıraktı. Siz de birden fazla doktora görünün. Ona göre karar verin. Takipte kalmak şart her ay. Bu tip kistler nadiren kötü huylu çıkar. Tek risk kendi etrafında dönüp patlamasıdır.siz de seçeneklerinizi öğrenin. Evliyseniz çocuk istiyorsanız bu yola da girebilirsiniz doğumda alınır gibi gibi seçenekler. Bunlar benim bildiklerim. Ama ameliyat olucaksanız da lütfen doktorunuzu iyi seçmeye çalışın. Tekrar geçmiş olsun.
Yaaa ben de ondan cok korktum ama patladi demedi doktor. Siz patladigini nasil anlamistiniz?Aynı tür kist mi bilmiyorum ama benim bir kez yumurtalıklarımda kist patladı.Doktor bana muhakkak düzenli kontrole geliceksin allah korusun kist patlarsa yumurtalıkların ters döner bidaha çocuğun olmaz dedi.
Tesekkur ederim. Keske "illa ameliyat olacaksin" demeseydi doktor hic olmazdim. Simdi daha cok korktum. ( Bekarim ben. Evlenip cocuk dogurana kadar oo cok zaman gecer. Bilmiyorum tabi de belki hamilelige bile engel olur. Tesekkurler yorumunuz icinGeçmiş olsun. Ben yıllar önce hem sağ hem de sol yumurtalıkta çıkan dermoit kist nedeniyle açık ameliyat oldum.bu bölgede yapılan her tür ameliyatın malesef ki zararı oluyor rezerv azlığı ve karın içi yapışıklıklar gibi. Evlendim tüp bebekle bebek sahibi oldum ve yine böyle bir kist tespit edildi. Büyüklüğü sizinkiyle aynı. Tespit eden doktor ameliyat dedi fakat ben yine kendi doktoruma gittim o da bekleyelim rezervi bitirmeyelim dedi. Seçimi bana bıraktı. Siz de birden fazla doktora görünün. Ona göre karar verin. Takipte kalmak şart her ay. Bu tip kistler nadiren kötü huylu çıkar. Tek risk kendi etrafında dönüp patlamasıdır.siz de seçeneklerinizi öğrenin. Evliyseniz çocuk istiyorsanız bu yola da girebilirsiniz doğumda alınır gibi gibi seçenekler. Bunlar benim bildiklerim. Ama ameliyat olucaksanız da lütfen doktorunuzu iyi seçmeye çalışın. Tekrar geçmiş olsun.
- 15 Nisan 2013
- 984
- 557
- 123
Ben de 2010 yilinda 20 yasinda iken sag yumurtalıktan laparoskopiyle kist aldirdim. 2008 de 2-3 cm kistim oldugunu soylemisti bi doktor ve ilac verdi daha sonra kontrole gittiğimde yok olmus dedi fakat 2 sene sonra acillik olacak kadar fenalastim bayilma derecesinde. Babam yakindaki bi özele götürdü ultrason ve kan tahlili yaptılar. Ki ultrasonda 6 cm kist görünce hic durmadan hemen ameliyata aldilar. Doktor kist içine kanıyor patlayabilir daha kötü olursun diye zorladi ve ailem korkuyla ameliyati kabul etti. Yoksa ben olmayacaktim baska doktorlara da gözükecektim. Ha sonrasinda bi sıkıntı yasamadim. Sancılarım geçti. Ama hep aklimda kaldi acaba baska doktora da gozukse miydim diye. Gerci babamin.inadini yenemedim aglamama dayanamayip hemen ameliyata alin dedi sag olsun :)
Ben ameliyattan degil de risklerinden korkuyorum. Bekarim ilerde bebek sahibi olmamda sıkıntı yasarim diye cok korkuyorum. Siz evlimisiniz yani cocuk sahibi oldunuz mu operasyondan sonraBen de 2010 yilinda 20 yasinda iken sag yumurtalıktan laparoskopiyle kist aldirdim. 2008 de 2-3 cm kistim oldugunu soylemisti bi doktor ve ilac verdi daha sonra kontrole gittiğimde yok olmus dedi fakat 2 sene sonra acillik olacak kadar fenalastim bayilma derecesinde. Babam yakindaki bi özele götürdü ultrason ve kan tahlili yaptılar. Ki ultrasonda 6 cm kist görünce hic durmadan hemen ameliyata aldilar. Doktor kist içine kanıyor patlayabilir daha kötü olursun diye zorladi ve ailem korkuyla ameliyati kabul etti. Yoksa ben olmayacaktim baska doktorlara da gözükecektim. Ha sonrasinda bi sıkıntı yasamadim. Sancılarım geçti. Ama hep aklimda kaldi acaba baska doktora da gozukse miydim diye. Gerci babamin.inadini yenemedim aglamama dayanamayip hemen ameliyata alin dedi sag olsun :)
- 10 Şubat 2017
- 4.754
- 40.941
- 508
selamin aleykum benim de bugun igrendigim madariyla kistim varmis ve nerdeyse 2 haftayi bulcak azcik olcak sekilde kahverrngi lekenmelrim var . normalde kist buyuk olunca kanama disina mi oluyir bilgin var mi :)Ben de 2010 yilinda 20 yasinda iken sag yumurtalıktan laparoskopiyle kist aldirdim. 2008 de 2-3 cm kistim oldugunu soylemisti bi doktor ve ilac verdi daha sonra kontrole gittiğimde yok olmus dedi fakat 2 sene sonra acillik olacak kadar fenalastim bayilma derecesinde. Babam yakindaki bi özele götürdü ultrason ve kan tahlili yaptılar. Ki ultrasonda 6 cm kist görünce hic durmadan hemen ameliyata aldilar. Doktor kist içine kanıyor patlayabilir daha kötü olursun diye zorladi ve ailem korkuyla ameliyati kabul etti. Yoksa ben olmayacaktim baska doktorlara da gözükecektim. Ha sonrasinda bi sıkıntı yasamadim. Sancılarım geçti. Ama hep aklimda kaldi acaba baska doktora da gozukse miydim diye. Gerci babamin.inadini yenemedim aglamama dayanamayip hemen ameliyata alin dedi sag olsun :)
- 10 Şubat 2017
- 4.754
- 40.941
- 508
- 15 Nisan 2013
- 984
- 557
- 123
hayir evli degilim. Ben de o konuda cok korkuyordum ama sıkıntısı olmazmis ki sonrasinda muayene oldugum doktorlar da sıkıntı olmaz dedilerBen ameliyattan degil de risklerinden korkuyorum. Bekarim ilerde bebek sahibi olmamda sıkıntı yasarim diye cok korkuyorum. Siz evlimisiniz yani cocuk sahibi oldunuz mu operasyondan sonra
- 15 Nisan 2013
- 984
- 557
- 123
o uzun sureli lekeler bende de oluyordu. O yuzden de doktora gittim ve duzensiz adetten olduğunu söyledi. Kanama dışına mi olur bilmiyorum ama kistin patlamasi iyi bir sey degil anladigim kadarıyla.selamin aleykum benim de bugun igrendigim madariyla kistim varmis ve nerdeyse 2 haftayi bulcak azcik olcak sekilde kahverrngi lekenmelrim var . normalde kist buyuk olunca kanama disina mi oluyir bilgin var mi :)
Tesekkur ederim. Suan adet doneminde degilim. Doktor adet bittikten sonra mr cekilecek tekrar dedi.konu sahibi gecmis olsun . doktorunuz adet olmaniz gerektigini soylemedi mi
Insallah ya. Yukarida yorumda yumurtalik rezervini etkiledigini ve tup bebek yontemiyle hamile oldugunu soylemis biri. Iyice korktum ben dehayir evli degilim. Ben de o konuda cok korkuyordum ama sıkıntısı olmazmis ki sonrasinda muayene oldugum doktorlar da sıkıntı olmaz dediler
- 10 Şubat 2017
- 4.754
- 40.941
- 508
doktorum korkma 3 cm e kadr normal dedi .o uzun sureli lekeler bende de oluyordu. O yuzden de doktora gittim ve duzensiz adetten olduğunu söyledi. Kanama dışına mi olur bilmiyorum ama kistin patlamasi iyi bir sey degil anladigim kadarıyla.
yumurta da olabilirmis catlaesa kist yik olcak
catlamassa adet olam lazim e.gun erimis mi diye bskilcakmis
- 10 Şubat 2017
- 4.754
- 40.941
- 508
sen adetren once mi sonra mi bakildin ?Tesekkur ederim. Suan adet doneminde degilim. Doktor adet bittikten sonra mr cekilecek tekrar dedi.
adetle berabrr eriyebiliyirmus
- 15 Nisan 2013
- 984
- 557
- 123
2 yumurtaligniz var ama. O konuda biri sıkıntılı olsa digeri saglamsa bir sey olacagini sanmam. Ki bu konuda olumsuz bir sey soyleyen bi doktora denk gelmedim ben. Kistin cesitleri var ayrica. Bu bendeki kist her bayanda olan bir kistmis. Kimisi boyle büyüyüp dert oluyor iste. İcinizi ferah tutun. Birkac iyi doktor bulup görüşün hepsiyle deInsallah ya. Yukarida yorumda yumurtalik rezervini etkiledigini ve tup bebek yontemiyle hamile oldugunu soylemis biri. Iyice korktum ben de
Adetten sonra. Ama doktor bana erimez dedi. Dermoid kist erimezmis. Mecbur ameliyat dedisen adetren once mi sonra mi bakildin ?
adetle berabrr eriyebiliyirmus
- 10 Şubat 2017
- 4.754
- 40.941
- 508
hadi ya :/ Allah sifa versin canimAdetten sonra. Ama doktor bana erimez dedi. Dermoid kist erimezmis. Mecbur ameliyat dedi