• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Bakıyorsun koskoca profesör, sigara alkol bunların hepsini götürüyor"

Balkonda icerler biz balkondan eve kacarız kapilari da kapatip otururuz evde.
Hiç anlamiyorum anlamıycamda niye zehirler insan kendini.
Önumde yürür dumani benim yüzume cocuğuma gelir.
Sigara icenler kapali belli mekanlarda icsin:KK70::KK70:.

Sigara alkol kötü eyvallah,içilmemesi gerek onada eyvallah,dinende haram oda tamam.Ama sen buna müdahele edemezsin,insanları içtikleri için yargılayamazsın,sözde profesörler diye küçümseyemezsin.Çünkü islam hoşgörü dinidir,bunları yaparsan nerede kalır hoşgörü?Hem onlardan daha kötü olan şeyler var kul hakkı yemek,hırsızlık yapmak..

Sigara sağlığa zararlıdır , ama faşizm daha fazla !!
Paul Watson bununla ilgili bir makale yazmıştı ;
Sigara yasağının, 1930 yıllarında Hitler Nazi Almanya'sında başladığını belirtiyor ve bu yasağın gündelik yaşamı kontrol etmek amacıyla kullanıldığını vurguluyor. Watson makalesinde "Nazilerin sigara yasağının, insanların gündelik alışkanlıklarının devlet tarafından denetlenmesi ve kontrol altına alınmasının bir örneğidir" diyor. Yazar akabinde "Hitlerin ilk olarak bedensel saflık güdüsüyle sigara yasakları getirdiğini" söylüyor. Hitler Almanya'sında Naziler sigara reklâmını yasaklamışlardı... Dahası tüm toplu yerlerde, araçlarda sigara kullanmayı yasaklamıştı.Hitler Almayası'nda sigara fiyatları ve vergiler arttırılmış.
Watson makalesinde şu uyarıda bulunuyor: "İnsanların günlük alışkanlıklarını kontrol altına alan iktidar her şeyi kontrol etmek isteyebilir.Evet sigara içmek kötü ve sağlıksızdır ama faşizm daha kötüdür ve diktatörlüğe götürür."

Olay sadece sigara ya da alkol değil !
Bazıları basit bir laf olarak görür geçer bazıları da o lafın nerelere gidebileceğini görür.

İşin ucu hep diktatörlüğe geliyor nedense , bu da mı tesadüf :KK53:

Bana haksilik ediyosun simdi konu haramdan acilinca hani domuzda haram o haramin başi kelmi onuda tuketebilirsiniz diye menu fikri verdim bide sadece namazdan once mi sonrami icki aliyonuz diye masumane bir soru sordum beni hep yalnis anliyosunuz..sonra polemik oluyo ..ben masimim
Bidr tayyibide yalnis anlamisiniz onu izah etmistim.
Diknot: kotam bitti nice dolu kotalarda gorüsmek dilegiyle muslumanlar..

ya bu ne kadar çirkin bir yaklaşım.. agzıma dolu dolu laflar gelıyor ama inan , yemın ederım ben agzıma yakıstıramıyorum..

Terbıyesızlık hadsızlık duzeyınde msjların..

sen kım oluyorsunda namazdan öncemi sonramı alkol alıyorsun , domuz menüsü verelım vs.. fikirleriyle benım yanıma gelıyorsun.

KİB butonu çalışmıyor sanırım yoksa bu kadar densizce konuşmalar devam edemezdi.. o kadar meraklıysanız sizlere afiyet olsun..

bu mudur dindarlıgınız , bu mudur inancınız ya. insanlara iftira atmak , insanları kışkırtmak.. bravo oruc oruc ne güzel seyler konusuyorsunuz. gecen haftalarda biri vardı orucla dalga geçtiğimi söyleyıp baska topıklerde çete kurup gelmeye calıstı bu hafta sen..

aaah ah aktroller.. Allahınızdan bulun.. alın buda bedduam size , bununla dalga geçenlere , dalga geçtiğimi iddia edenlere ve sözlerimi çarpıtanlara.. (sevıyenıze indim. belkı Allah korkusundan carptırmamayı ögrenırsınız)

Sonu ister ban olsun ister üyelik iptali.. yazık vallahi ya , utanın azıcık kendınızden..

Alkolü kararında alırsanız zararlı değil ki? Özellikle 40 yaş üstü için 1 kadeh şarabın kalbi koruyucu etkisi vardır. 1 kadeh şarapla alkolik de olmayacağınıza göre bu "Alkol çok zararlı da ondan böyle demiş efendimisss" laflarını geçin, kendisinin neyi kast ettiğini anlayacak kadar tanıdık 13 yıldır.

Dini açıdan karşılaştırma yapmıyorsa buraya kopyalanan haberde yer almayan ancak konuşmasının tamamını okuyunca görülen aşağıdaki sözler nedir?

. Bir Müslüman'ın ne uyuşturucuyla, ne içkiyle, ne kumarla zaten asla hiç bir işi yoktur, olamaz. Ben mekruh kabul edilen sigarayı da bu kapsamda değerlendiriyorum.

Bu da haberin linki, konuşmanın tam metni var;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29455546.asp

Ne güzel tebrik ederim bıraktığın için,kaç kere denedim olmadı günde 1 paket bitiyor bende :KK14: :rolleyes:
Teşekkür ederim :KK60: Benim de bu kaçıncı denememdi saymadım , daha önceden de çok bırakıp başlamışlığım var.Bundan 2 ay önce de 2-3 kez denedim bırakmayı olmadı , kendimi hazırlamışım. Tekrar dönmeyeceğim bu sefer büyük konuşmayım da . Sağlıklı yaşamak istiyorum artık diyeyim ben.:KK19:Darısı isteyenlerin başına :KK50:

Bana haksilik ediyosun simdi konu haramdan acilinca hani domuzda haram o haramin başi kelmi onuda tuketebilirsiniz diye menu fikri verdim bide sadece namazdan once mi sonrami icki aliyonuz diye masumane bir soru sordum beni hep yalnis anliyosunuz..sonra polemik oluyo ..ben masimim
Bidr tayyibide yalnis anlamisiniz onu izah etmistim.
Diknot: kotam bitti nice dolu kotalarda gorüsmek dilegiyle muslumanlar..

Söylenecek çok şey varda,bu nasıl bir söylemdir böyle.
Haddini bil tamammı,içki içen biriyim ama senden çok daha iyi bir müslümanım.
İçimde Allah korkusunu dibine kadar yaşayan biriyim..
Buda kapak olsun sana ...

Ne güzel tebrik ederim bıraktığın için,kaç kere denedim olmadı günde 1 paket bitiyor bende :KK14: :rolleyes:
Teşekkür ederim :KK60: Benim de bu kaçıncı denememdi saymadım , daha önceden de çok bırakıp başlamışlığım var.Bundan 2 ay önce de 2-3 kez denedim bırakmayı olmadı , kendimi hazırlamışım. Tekrar dönmeyeceğim bu sefer büyük konuşmayım da . Sağlıklı yaşamak istiyorum artık diyeyim ben.:KK19:Darısı isteyenlerin başına :KK50:

neden ,,niçin be canımm paketin fiyatı kaç parabilmem bile oo ayda sen baya para veriyorsun dur bu merete benim bi çayım var bide tatlılarımm bide türk kahvesi.. :KK49:

Hiç sorma bile :21:

Bende birde yüksek kolestrol var,ilaçla düşürüyorum ilerisi için riskli yani,her an hıkkk diye gidebilirim..

Ayy umarım başarırısınn.. sağlıklı yaşamak ohh misss..

Back
X