İlköğretim Yorum ve Soruları Bahçeşehir de Okul Arıyorum.

gecekusu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2008
1.041
39
Birkaç gün önce Bahçeşehir e taşınma fikri oluştu bizde ve sanırım bu yaz taşınacağız. Benim için iki önemli konu var ; ilki oğlum için okul ikincisi ise nerede ev bakmalıyız.

Oğlum şu anda bir kolejin 4 yaş sınıfına devam ediyor. Bahçeşehir de de ya kaliteli bir devlet okuluna ya da fiyatı çok yüksek olmayan bir özel okula devam etmesini istiyorum. Ancak Bahçeşehir i hiç bilmiyorum , bugüne kadar sadece bir kere içinden araba ile geçtim o kadar.

Yine aynı bilgisizliğim nedeni ile nereden ev bakmam gerekliolduğunu da bilmiyorum. Arabam olmayacak , en azından yıl sonuna kadar eşimde olacak araba bu nedenle merkezde bakmayı düşündüm .

Bahçeşehirde oturanlar veya bilgisi olanlar yorumlarınızı rica ediyorum. :)

cnm ben b.şehirde oturuyorum güzel bi yer valla ben çok seviyorum benim de 5 aylık bebişim var ama şimdiden okul telaşına düştüm gibi...
okul olarak eurosun ve 5yıldız anaokulu var.ikiside aynı konseptte sayılır ama baya kaliteli okullar
sakın taşındığın da aldanıpta bilfenin kreşine verme herkes kötü diyo

valla cnm b.şehir artık eskiye nazaran daha büyük sen nerelere yakın olmak istersin
0 dairemi bakıyosunuz 2.el mi

Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim.

Adını verdiğin iki anaokuluna baktım hemen. Eurosun un eğitim programını bulamadım ama kayıt formuna ulaştım , kefil istiyorlar sanırım çok yüksek fiyatları. :)
5 Yıldız Anaokulu nun eğitim programını gördüm ancak pek beğendiğimi söyleyemem ; ingilizce günde sadece 30 dk. Bana çok az geldi.

Alışveriş merkezlerine yakın olmam lazım , malum araba yok uzun bir süre . Eşim ilk kurulan Bahçeşehir bölümünde bakalım diyor , merkez orasıymış. Daire hiç fark etmez içi düzgün olsun yeter bana , zaten oradan ev almayı düşünmüyorum ,kiralayacağım. :)

bu arada ilk kurulan evlerde kiralar yenilere göre nispeten daha ucuz ve araştırırsan bence güzel daireler bulabilirsin

Tahminimde yanılmamışım , benim bütçeme göre pahalı bir okulmuş.

Yarın bakmayı planladık evlere , bakalım neler bulacağız.

Baktık baktık. Öldük yorgunluktan :) . Önce boğazköy e gittik , nette evler güzel ve büyük görünüyor diye. Ama çok ıssız bir yermiş , ıstanbul un içine alıştıktan sonra orada olamayacağıma kanaat getirdim. Sonra Bahçeşehir 1 bölgesine gittik ve maalesef bizim beğendiğimiz evler bizi beğenmedi :) . Satılık baktık bu arada , eşim karar değiştirmiş. Çok pahalı geldi bize , ama çok beğendik . Şunu anladım ki arabasız gerçekten çok ama çok zor yaşanır orada. :)

boğazköy güzel değil cnm orda oturanlar kaçmaya çalışıyo
esenkentede baksaydınız daha uygun ama güzel yeni daireler var hem esenkentte doğalgaz yok yakıt çok ucuz hem de çok ısınıyosun kışın...
arabasız 1 yıl yaşadım burda zordu ama alışıyosun snr arabayı aldım rahatladım
tüm alışverişini tel siparişiyle yapabiliyosun ama gezme de sorun çıkabilir

önde koleji var..orayıda bi araştırın isterseniz....arkadaşa katılıorum ayrıca esenkent de oturanlar kışın ipliyle geziyor evın içinde ısı sistemi yerden döşemelı oldugu için çok iyi ısınıyor....

rengarenkrengarenk boğazköy den kaçmaya çalışanları çok iyi anladığımı söyleyebilirim. Esenkent te ısınma avantajını duymuştum bende onun için baktık oralarda da .

NohutluPilav Önde yanlış bilmiyorsam Okyanus Koleji idi. Bakacağım netten , teşekkür ederim. :)

evet cnm önde bu yıl okyanus oldu
ayrıca esenkentte önceden çok pahalı olan yeni daireler şuan daha ucuz
pahalıdır ön yargısıyla sormamazlık yapmayın araştırın

Kızlar bahçeşehir de bildiğiniz iyi kadın doğumcular varmı burda hastane varmı onuda bilmiyorum daha yeni taşındık bilgilendirirseniz sevinirim

benimde 2 çocucuğum var biri 3.5 diğeri 2 yaşında ...bizde bahçeşirden ev alıcaz ama iyi bir devlet okulu bulup sonra ona yakın ev alıcaz...araştırmalarıma göre
abdi ibrahim i.o varmış yanında da atatürk lisesi. bölge hakkında fikri olanlar varmı acaba...ev ve okul seçimimizde yardım bekliyoruz..moskovadayız...kendimiz bölgeyi araştırmaya gidebilcek konumda değiliz.. yarrrdıııımmmmm lütfen

Ben Bahçeşehir de oturuyorum ve 3 yaşında ki kızımı minik dehalar anaokuluna verdim çok memnunum eğitim ve hijyen konusunda çok titizler. Çok sıcak aile ortamları var biz çok memnunuz tavsiye ediyorum :) instagram facebook normal internet siteleri de var bir girin araştırın isterseniz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…