Bu arada herkese merhaba yeni uyeyim burayi gorunce de abine oldum cik fazla mesaj var nastan sona okuyamadim. Tup bebek yontemine baslamayi dusunuyorum zor bir yol mu ustume kamyon devrilmis gibiyim bugunden beri ne dusunecegimi ne okuayacagimi bilemez oldum doktor yuzde kirk elli basari orani dedi insaallah yorulmadan hepimize nasip eder. İgne korkum fobim var ustelik😊 igneleri kalcadan mi vuruyorlar cikolata kistlerim rahmin fonksiyonunu etkiliyormus asilama pek etkili olmaz dedi gurkan bey nasil bir donem beni bekliyor bilmek istiyorum
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba canım, ben sana süreci özetleyeyim,
reglin 2. günü gidiyorsun,eğer rahim ve yumurtalıklar uygun ise tedaviye yani iğnelere başlıyorsun.
İğneler ince uçlu hissetmiyorsun çoğu zaman ve göbekten yapılıyor genellikle
Benimde fobim var, kendim yapamıyorum, dolayısı ile her seferinde iğne yapacak birine ihtiyacım oluyor.
Genelde eşim yada merkezde muayeneye gittiğim zaman hemşireler yardımcı oldular bana,
Neyse, 2.günden itibaren yaklaşık 2-3 günde bir kontrole gidiyorsun, iğnelerin dozu ayarlanıyor.
Reglin yaklşaık 12-13. günü yumurtaların toplanıyor.Anestezi alıyorsun dolayısı ile birşey hissetmiyorsun.Eşinde aynı gün sperm veriyor.
Bundan sonra olay laboratuvarda gerçekleşiyor. Doktorun tercihine göre , 3. gün yada 5. gün rahmine oluşan embriyoyu yerleştiriyorlar.Bazı doktorlar ise yumurta toplandığı ay değil bir sonraki ay embriyoyu yerleştiriyolar. 12-15 gün arası sonuç belli oluyor. Bu kısımda da bir takım ilaç iğne tedavileri devam ediyor.
Ben 2. denemenin içinde olan biri olarak sana şunu söyleyebilirim.
İğne, ilaç vs korksamda 1-2 dak acısı sonra geçiyor ancak çok değişik duygu durumları yaşıyorum.
Bir gün umut dolu öbür gün umutsuz. Sonuçta şunu kabul etmek gerekiyor sanırım.
Allah'ın takdiri ve herşeyin bir zamanı var, biz ne yaparsak yapalım herşey elimizde değil.
Bahçeci Fulya'ya gelince bence çok profesyonel çalışıyorlar,
doktorlar güven veriyor her an ulaşabiliyorsun dolayısı ile bence bu iş için en doğru yerdesin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım, umarım en yakın zamanda kavuşuruz bebeklerimize