Bahçe dublekste oturanlar yardım lütfen

dreamsareforever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2015
140
123
103
35
Merhaba sevgili KK üyeleri,

Düşen konut kredisi faizlerinden faydalanıp bir ev almaya karar verdik ve bahçe dubleks bir daire beğendik. Yaklaşık 60m2 bir bahçesi var fakat evi alırsak tapuda bahçe bize ait görünmeyecek. Bahçe, apartmanın ortak alanı olarak görünüyormuş fakat bizim bahçemize bizim evimiz dışında herhangi bir ulaşımı yok apartman sakinlerinin. Eşim tapuda bahçenin bize ait olmamasından rahatsız oldu ve diğer apatman sakinlerinin apartman yönetimi kararıyla girişe bir merdiven yaptırarak bahçeyi kullanma istemeleriyle ilgili bir risk olduğunu, bu olmazsa bizim bahçeyi serbestçe kullanmamızdan rahatsız olacaklarını düşünüyor. Örneğin kimseyi rahatsız etmeden bahçede oturmamıza bile karışabilirler ya da bir ağaç bile diktirmek istemeyebilirler diyor. Ben evi çok beğendim, ısrarcı da olmak istiyorum fakat bu konular kafamı kurcalıyor. Hukuken bunun bir dayanağı var mı?

Bir diğer konu ise evin su alması riski. Salon ve mutfak bahçeye bakıyor. Mutfağın büyükçe bir verandası var fakat salon bahçeye sıfır gibi. Evin camlarını kontrol ettirdik oldukça kaliteli fakat daha önce gittiğimizde duvarlarsa çok az rutubet vardı, bir arızadan dolayı su bastığını yaptıracaklarını söylediler ve bir daha gittiğimizde izler tamamen gitmişti, yaptırmışlardı yani. Bahçe dublekste oturup su basması gibi bir sorun yaşayan var mı? Ya da genel olarak avantaj ve dezavantajları nelerdir biraz bahseder misiniz?

Apartmanin arka ve on bahcesi kanunen apartmana aittir. Esinizin dedigi gibi dilerlerse kapi actirip kullanabilirler. Bahcede herkesin ortak hakki vardir. Genellikle boyle bir sey olmaz, zemin kat kullanir bahceyi ama tabi takintili bir komsu veya komsulara denk gelirseniz yapabilecek bir seyiniz yok.

adamlar sadece boyatarak o rutubeti gizlemis olabilirler, aman dikkat, rutubet cok zor.

onun disinda hic olmadi depo niyetine kullanmak isteyebilirler sanki diger haneler de, yani sahsen ben olsam hakkimsa isterdim gibi geldi.

Su basan ev sürekli rutubet oluyor. Yani benim evim öyle en azından. Bir de rutubetli bir yerde yaşıyoruz belki onunda etkisi vardır. Ve sürekli ay su basacak mı ay çeşme mi patladı gibi yürek heyecanıyla yaşıyorum.

Bence apartmamda dubleks ya cati dublexi olmali yada mustakil olmali ilerde komsularin bahcede hak idda etmeleri gibi bisey soz konusu olurmu? belirsizlik var .bence bir avukata sorun illa almayi düsunuyorsaniz.

4 yıl önce kiradan kurtulmak mantığıyla giriş kat ters dubleks bı ev aldık.Almaz olaydım.Son 1 sene kredi bitsin anında tasinicam.Aylik 600e yakın doğalgaz öde ısınmaz.Dubleks olmasi ayrı bı dert zaten küçük çocuk olunca dahada büyük dert.Surekli ev düzensiz ne nerede unutuyorsun bile bazen.Ayni paraya 2+1 alin gerekirse ama dubleks almayın.Bahce konusunda bir fikrim yok

Ben bahçe katına bayılırım sahip olduğum ev de dubleks değil ama bahçe katı. Ama bahçe tapuda bizim o yüzden bahçede komşuların söz hakkı yok. Ev sahibi olarak da kiracı olarak da bahçe katında oturdum vr maalesef bir miktar rutubet ve aşırı yağışta içeri sızmadan kurtuluş olmuyor ona göre düşünün

Bir de apartmanda bahce pek de iyi bir sey degil. Yukardan izmarit atan mi dersin, sacini tarayip fircasindaki saclari asagi atan mi. Kedisinin tuvaletini temizlerken kakalari asagi atan bile gordum aparman dublesiyle cati daha iyi bir fikir gibi.

Bahçe dublexte oturuyorum. Bizim evımızın şahsi kullanım alanı ev kapısından, sitedeki yaya yoluna kadar. Yani herkesin evi ortak bahçe ve havuza baktıgı ıcın herkesın sınırı hemen hemen aynı yere kadar. Ortak kullanımda degılız. Ama sızınkı apartman mülkiyetine ait oldugu ıcın ısterse duvardan merdıven acıp kullanabılırler. Ben olsam o evı almazdım esınız haklı. Ayrıca su basması olayını 2 basamak merdıvenle yukselterek halletmısler evı yaparken ama 3ayda bir ve özellikle yaz aylarında ilaçlatıyoruz. Böcek, haşerat derdi inan bitmiyor. Ay kene mi geldi örümcek mi oldu derdi var mecburen duzenlı ılaclatmak zorunda kalıyorsunuz. Ha bir de eger bahceye cıkmadan balkon falan varsa sabah aksam şarıl şarıl yıkamanıza asla izin vermezler. Kuzenımın evı tıpkı alacagınız ev gıbıydı. Komsuları sıkayet etmıs şarıl şarıl balkon yıkıyormus da apartman bahcesı camur oluyormus komsunun tavugu komsuya kaz gorunuyor malesef. Sıze de kıl olabılırler neden kullanıyorsunuz dıye. Iyı dusunun derım

Eşiniz haklı. Almayın bence. Bahçesi size ait olmayan evde misafir gibi oturursunuz. Herkes kullanmak isteyebilir. Kötü komşuya denk gelebilirsiniz. Rutubet sıkıntısı da var bence gözünüzü boyamak için hemen kapatmışlar gördüğünüz yerleri. Kesinlikle güvenilir gelmedi bana. Hem ısınmaz da o ev.

Ben size komik bir ani anlatiyim
Ev alacagimiz donem bir ev beğendik
İki katli bir ev , alt kata baktik almak icin , adam bahceye havuz yaptırmış nasil sahane bir evdi anlatamam ve bahceye sadece evin icinden giriliyor baska hic girisi yok
Biz öldük bittik eve bayildik
Almadan bir arastiralim dedik , meger ust katta oturan adam zirt pirt kapiyi caliyormus , havuza giricem deyip eve dalip havuza giriyormus sabah aksam
Dedim olur mu boyle sacmalik , kanuna gore bahce apartmanin sayildigi icin adama hic bir yasal yaptirim uygulanamiyormus
Zaten evi alan bir sene sonra dayanamayip satiyormus , her sene el degistirmis ev
Tabi almadik , yani bahce apartmanındir , esiniz hakli

bahçe de apartmanın yapıldığı arsa içerisine dahil olduğundan arsa payı sebebiyle tüm daire sahiplerinin bahçede payı var diye biliyorum. bizim apartmanda da bahçe katı var ancak inip kullanmıyor kimse, sadece oturanlar kullanıyor. fakat mesela bizim bahçe katındaki komşu (biz bi üst katındayız) penceremizin altına gelecek şekilde bir alanı baya çatısıyla falan kapatıp kış bahçesi yapmak istediğini söyledi. doğal olarak izin vermedik. yaptırsaydı yıktırma hakkımız vardı.
bu gibi şeyler dışında orda oturmasına, masa sandalyesini yaymasına elbette ses etmiyoruz.

Asla tavsiye etmem yağmur yağar isgi nin gideri almaz daire yi su basar börtü böceği demiyorum bile.
Rutubet bitmez kışın çok soğuk olur .Binanın giriş kapı sesi ve girip çıkanların sesi çok rahatsız eder
Bahçeye masa kurarsın komşun bir şeyler silkeler daha bir sürü şey.he bahçe de senin olamaz binadakilerin hepsinin orada hakkı var arsa payı yani.

bu evi almak mantıklı değil. bir kere yere sıfır, yerin altı ile bağlantısı olan ev çok zor ısınır.
ikincisi eşin bahçe konusunda haklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…