- 1 Aralık 2015
- 140
- 123
- 103
- 35
- Konu Sahibi dreamsareforever
-
4 yıl önce kiradan kurtulmak mantığıyla giriş kat ters dubleks bı ev aldık.Almaz olaydım.Son 1 sene kredi bitsin anında tasinicam.Aylik 600e yakın doğalgaz öde ısınmaz.Dubleks olmasi ayrı bı dert zaten küçük çocuk olunca dahada büyük dert.Surekli ev düzensiz ne nerede unutuyorsun bile bazen.Ayni paraya 2+1 alin gerekirse ama dubleks almayın.Bahce konusunda bir fikrim yokMerhaba sevgili KK üyeleri,
Düşen konut kredisi faizlerinden faydalanıp bir ev almaya karar verdik ve bahçe dubleks bir daire beğendik. Yaklaşık 60m2 bir bahçesi var fakat evi alırsak tapuda bahçe bize ait görünmeyecek. Bahçe, apartmanın ortak alanı olarak görünüyormuş fakat bizim bahçemize bizim evimiz dışında herhangi bir ulaşımı yok apartman sakinlerinin. Eşim tapuda bahçenin bize ait olmamasından rahatsız oldu ve diğer apatman sakinlerinin apartman yönetimi kararıyla girişe bir merdiven yaptırarak bahçeyi kullanma istemeleriyle ilgili bir risk olduğunu, bu olmazsa bizim bahçeyi serbestçe kullanmamızdan rahatsız olacaklarını düşünüyor. Örneğin kimseyi rahatsız etmeden bahçede oturmamıza bile karışabilirler ya da bir ağaç bile diktirmek istemeyebilirler diyor. Ben evi çok beğendim, ısrarcı da olmak istiyorum fakat bu konular kafamı kurcalıyor. Hukuken bunun bir dayanağı var mı?
Bir diğer konu ise evin su alması riski. Salon ve mutfak bahçeye bakıyor. Mutfağın büyükçe bir verandası var fakat salon bahçeye sıfır gibi. Evin camlarını kontrol ettirdik oldukça kaliteli fakat daha önce gittiğimizde duvarlarsa çok az rutubet vardı, bir arızadan dolayı su bastığını yaptıracaklarını söylediler ve bir daha gittiğimizde izler tamamen gitmişti, yaptırmışlardı yani. Bahçe dublekste oturup su basması gibi bir sorun yaşayan var mı? Ya da genel olarak avantaj ve dezavantajları nelerdir biraz bahseder misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?