- Konu Sahibi Bana bir is lazim
-
Düzce 'de canım..Bir Çerkes köyünde oturuyoruz..En dandik evlerden biri bizimki...Köy sözüm ona ama hep bu tarz evler var..Merkeze 10 dakika uzaklıkta...1.100 ödüyoruz kirasını... 240 m.kare...Ön bahçe 1 dönüm..Arka bahçe 2 dönüm..
İçi öyle aman aman değil,çok modern sayılmaz ama sıcak yuva hissi uyandırıyor insanda....
Bir dezavantajı daha..Bahçe kapısını kapatmaya üşenirsem inekler giriyor.....
Eğer 110 bin başvuruda bulunmuşsanız banka evin değerini daha yüksek göstermiş ve size 110 bin verecek demektir..Exper evin daha yüksek olacağını bildirmiş olmalı eğer arkadaşın dediği gibi 77 bin verse size siz 110 bin başvuruda bulunamazdınız evin %75 banka geri kalan %25 peşin verirsiniz..
İyiymiş yine fiyatı...Çok pahallı sayılmaz..Tabi evin tadilata ihtiyacı olup olmadığı da önemli...
Biz de şu an bahçe içinde dubleks bir evde oturuyoruz ama kiracıyız...Arka bahçemizde meyve ağaçları var.. Hepsi organik..Yani kurtlu kurtlu...
Kendi evimize çıkmak istiyoruz ama, kısmet artık...
Ekleyeyim evin fotoğrafını...
Avantajları : Büyük olduğu için eşyaların rahat rahat sığıyor,istediğin zaman elektrik süpürgesi vs çalıştırabiliyorsun..Komşular rahatsız olur kaygın olmadan...Sesin kötü de olsa şarkılar söyleyebiliyorsun...Olabildiğine özgürsün yani...En büyük rahatlığı bu....İlkbahar gelsin bahçeye çiçekler ekicez inşallah..
Dezavantajları..Bahçe içinde olduğu için böceği sineği ,haşeratı bol malesef..Eve taşınmadan evvel temizlik sonrası ilaçlattık...Arada ilaçlatıyoruz...Bu yüzden evdeki hemen hemen tüm halıları kaldırdım...Merdiven inip çıkmak sorun ama alıştım...Ev sporum benim
Haa bir de bütün evi ben temizliyorum..Yardımcı tutmuyorum,genelde memnun kalmadığım için...Eşim tek yardımcım........
10 yıl olucak sanırım aylık 1500 tl taksıtle banka 110.000 cıkardı dıye hepsını vermez heralde dımı ne kadarını verıcek acaba
günaydın arkadaşım kredi onaylanmadan eksperin eve bakması lazım degilmi aslında çünkü babam krediye çekeceginde önce eve gelip bakmışlar böyle bir ev varmı yokmu yada inşaatmı bitememiş mi diye onlardan baktıktan sonra krediyi onayladılar 110 binlira onaylanmış hepsini verirler arkadaşım siz sadece sigorta yaptırsanız içinden bir miktarı alırlar sigortanızı yaptırın mutlaka hangi faiz oranı ile çektiniz krediyi eksper krediyi onaylamadan önce eve bakması gerek eger krediniz onaylandıysa çekebilirsiniz
yaaa bende kesınlıkle oyle bılıyorum önce eksper sonra kredı işleri dıye ama anlamadım ama şöyle bır durum var bızden once o eve baska bır alıca talıp olmus banka eksper göndermiş acaba tekrar gıtmıycekmı onlara banka 105,000 vermıs bız 110,000 istedik onaylandı kredınız dıye aramıslar eşimi eşimde şimdi eksper gıdıcek dıyor bızden once evın degerıne 145,00 demıs eksper bılmıyorum karısık mı oldu sankı bıraz
inan benım durumum senden daha kötüydü ev gezmekten basım dönuyordu ve aksam yataga gıdıcek halım kalmıyordu en sonunda ıllallah ettık alalım ne olursa olsun dedık evın fiyatı 128000 tl 3+1 125 metrekare kullanıslı gözüküyor ust katta fransız balkon camları kesınlıkle toprak yok etrafında kredı için eksper beklıyoruz ne kadar verırse emlakcının dedıgıne gore bızden önce bır eksper 105000 tl vermıs inşallah bızede o kadar verırler üstünü ihtiyac kredısı ile tamamlıycaz ödeme planı cıksın burda paylasırım sende görmüş olursun canım Allah hepimizin gönlune gore versın
arkadaşım bende öyle biliyorum önce eve bakmaları gerekiyor babam öyle demişti çünkü ortada ev varmı yokmu inşaat mı bitmemiş işte bir sürü ıvır zıvır önce eve bakarlar kredi sonra onaylanır madem krediniz onaylanmış çekmeniz gerek yoksa onay vermezlerdi
Allah Allah kafam karıştı suan acayıp
eksper gıdınce haber mı verıcekler pekı bıze bız eksperın gıttıgını nerden bılıcez bırde dedıgım gıbı bızden öncekı alıcılar aynı bankadan eve eksper göndermişler acaba eksperin tekrar gıtmeme gıbı bır durumu olabılır mı
kredi onaylandıgına göre eksper gitmiş demektir arkadaşım yoksa krediyi onaylamazlar ki evi görmeden hiç bir banka krediyi onaylatmaz siz yinede bir bankaya telefon açın sorun belki daha önce gidildigi için gitmeden onaylamış olabilirler peki sizden önce başvuran ailenin kredisi onaylanmamış mı birde aldıgınız ev sıfır mı yoksa 2.el mi eger 2.el ise tapu fiyatı düşük olur
AYYY inşallah
ev sahıbı bizden önceki alıcıdan 135 falan istemiş bankada onlara 105.00 verınce ustunu tamamlayamamıslar ekspere verdıklerı 500 tl bosuna gıtmıs onların durumuna dusmek ıstemıyorum bıze ev sahıbı 128,000 tlye bıraktı banka onlara 105.000 verıdgıne gore bundan dusuk veremıycegını söyluyor emlakcı cunku eksper bır kez bu fıyatı verdı dıyolar ayrıca ev 3 yıllık bına
evin tapusu birinin üzerine ise 4 binlira ödemezsiniz o zaman tapuyu çünkü eski oturdugumuz yeri satınca alan kişi ödemişti tapu masrafını ve yarı yarıya düşmüştü 2.el oldugu için sıfır evlerde tapu yüksek oluyor
hımmm ne kadar olur acaba bızım tapu masrafımız bu durumda
2 el olarak geçiyorsa yani şuan tapu birinin üzerineyse yarı yarıya olur muhtemelen birde eviniz ters dubleskmi yada apt dairesine mi ait dubleks inş rutubet felan olmaz birde bahçesinde haşere türü şeyler
tapu suan baskasının üzerine zaten ıkıncı el durumunda oldugunu dusunuyorum
apartman dairesi bahce ters dubleks canım
rutubetle ilgili bir şey dıyemem ama haşere olucagını sanmıyorum etrafında hiç toprak yok bahçesi oldugu gibi fayans cünkü ev sahıbı rutubetle ılgılı bır sorun yasamadıklarını söyledi ama ne kadar dogru bılemem eve gırınce koku almadım akan bır yer falanda yoktu
peki kısmet olurda alırsanız siz bahçe olarak mı kullancaksınız yoksa fayans olarak mı eger fayans olursa salıncak falan koyabilirsiniz yada küçük bir çardak gibi bişeyler yaptırabilirsiniz sonuçta bahçe geniştir biraz ve etrafı çevrilidir inş en kısa sürede ev sahibi olursunuz
peki kısmet olurda alırsanız siz bahçe olarak mı kullancaksınız yoksa fayans olarak mı eger fayans olursa salıncak falan koyabilirsiniz yada küçük bir çardak gibi bişeyler yaptırabilirsiniz sonuçta bahçe geniştir biraz ve etrafı çevrilidir inş en kısa sürede ev sahibi olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?