• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahar Temizliği Sorunsalı

chentiq

Hytmda grkli dğşmlri klylkla ve nzkçe ypyrm
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2011
6.950
12.556
448
Sevgili hatunlar.

Bahar temizligi denilince aklınıza ne gelir? Ne zaman baslarsiniz, ne kadar surede bitirirsiniz?

Neler yaparsınız neleri yapmazsiniz. Ben ilk kez kendi basima bahar temizligi yapacagim hemde iki kucuk cocukla.. siz hamarat hatunlardan isimi kolaylastiracak her seyi ogrenmek istiyorum.

Hangi deterjanlari nerelerde kullanirsiniz. Puf noktalariniz nelerdir.

Bir de kullandiginiz aletleri edavatlari yazar misiniz. Buradan hali fircasi ogrendim mesela sac killarini halidan toplamak icin. Bunun gibi seyler.

Sevgili hatunlar.

Bahar temizligi denilince aklınıza ne gelir? Ne zaman baslarsiniz, ne kadar surede bitirirsiniz?

Neler yaparsınız neleri yapmazsiniz. Ben ilk kez kendi basima bahar temizligi yapacagim hemde iki kucuk cocukla.. siz hamarat hatunlardan isimi kolaylastiracak her seyi ogrenmek istiyorum.

Hangi deterjanlari nerelerde kullanirsiniz. Puf noktalariniz nelerdir.

Bir de kullandiginiz aletleri edavatlari yazar misiniz. Buradan hali fircasi ogrendim mesela sac killarini halidan toplamak icin. Bunun gibi seyler.
Canim benimde 2kucuk cocugum var. O yuzden normal temizlik bile cok zor oluyor. Ama uyuduklari zaman gucum neye yeterse onu yapiyorum. Herseyi ayni gun yapiim diye bi kaygim yok. Mesela once kendi yatak odamdan basladim. Odamda banyom var. Onu yikadim. Tavanini sildim. Sonra gardirabami bosalttim. Sildim tekrar yerlestirdim verilecek kiyafetleri falan ayirdim. Kisliklari yazliklari duzenledim. Sonra bazamin icindeki esyalari bosaltip orayi temizledim. Lambalari sildim. Kaloriferi artik yakmiyoruz. O yuzden petekleri sildim. Geri kalanlari da oda oda yapmayi dusunuyorum. Perdeler yikanacak cam silinecek. Kapilar var. Duvarlar var. Dolaplar var. Is dunya kadar. En son da halilari yikamaya verdikmi dip kose bi silip supurunce is biter. Ama ne kadar surer bilemem. Benim astim gecmisim oldugu icin cok fazla kimyasal kullanamiyorum. Arap sabunu yerler kapilar gibi yerlerde,sivi el sabunu camlarda dolaplarda duvarlarda kullaniyorum. Bide krem temizleyici kullaniyorum leke cikarmak icin ve wc lavaboda. Baska neler yapilir bende burdan ogreniim.

Bn gebe olduğum için bu yıl bi bayan tutcam. Mayıs ayının ilk haftası duşunuyorum. Hem doğumumda da ev temiz olur.. Duvarlar silinecek , kapılar, camlar, banyolar ve lavabolar kokluce temizlenecek, halılar yıkanacak, perdeler yıkanacak, kullandığım yastıklar elyafları dokulecek.... Ben kışlıkları kaldırdım zaten gardrob duzenimide yaptım bunlara artık ihtiyacım yok..
bide saydıklarımın hepsini aynı hafta yapıcam ki evin temiz olduğu yerden belli olsun. Yoksa içime sinmiyo

Canim benimde 2kucuk cocugum var. O yuzden normal temizlik bile cok zor oluyor. Ama uyuduklari zaman gucum neye yeterse onu yapiyorum. Herseyi ayni gun yapiim diye bi kaygim yok. Mesela once kendi yatak odamdan basladim. Odamda banyom var. Onu yikadim. Tavanini sildim. Sonra gardirabami bosalttim. Sildim tekrar yerlestirdim verilecek kiyafetleri falan ayirdim. Kisliklari yazliklari duzenledim. Sonra bazamin icindeki esyalari bosaltip orayi temizledim. Lambalari sildim. Kaloriferi artik yakmiyoruz. O yuzden petekleri sildim. Geri kalanlari da oda oda yapmayi dusunuyorum. Perdeler yikanacak cam silinecek. Kapilar var. Duvarlar var. Dolaplar var. Is dunya kadar. En son da halilari yikamaya verdikmi dip kose bi silip supurunce is biter. Ama ne kadar surer bilemem. Benim astim gecmisim oldugu icin cok fazla kimyasal kullanamiyorum. Arap sabunu yerler kapilar gibi yerlerde,sivi el sabunu camlarda dolaplarda duvarlarda kullaniyorum. Bide krem temizleyici kullaniyorum leke cikarmak icin ve wc lavaboda. Baska neler yapilir bende burdan ogreniim.
Duvarlari silmek sart mi peki? Ben bir tasindigimizda badana yaptirdim o kadar. 3 seneyi gecti. Bir kere duvar silmeye kalkismistim cocugun sanat eseri yaptigi duvari. Ne yapsam kar etmedi. Ben de biraktim :)))

Duvarlari silmek sart mi peki? Ben bir tasindigimizda badana yaptirdim o kadar. 3 seneyi gecti. Bir kere duvar silmeye kalkismistim cocugun sanat eseri yaptigi duvari. Ne yapsam kar etmedi. Ben de biraktim :)))
ya kalorifer içerde kış boyu çok is yapıyo. Bn şahsen yazı o isle geçiremem. Şuan bile bakımca midem bulanıyo..

Boyasi silinebilirse silmesi cok zor olmaz. Ama diilse zaten silemicegin icin yine badana gerekir. Duvarlarin kirine bagli oda.

Boyasi silinebilirse silmesi cok zor olmaz. Ama diilse zaten silemicegin icin yine badana gerekir. Duvarlarin kirine bagli oda.
Silinebilen boya. Ama kalem lekesi cikmiyor. Benim kalorifer hic is yapmadi. Neden yapar ki?

Hayirli olsun topikin canim
Kiz sag olasin da bu o bahar temizligine baslayacagimiz topik degil.. :D:D:D buradan bilgiler edinmeye calisiyorum neler yapsak diye. Bahar temizligine baska topikte baslayacagiz hep beraber :))))

Silinebilen boya. Ama kalem lekesi cikmiyor. Benim kalorifer hic is yapmadi. Neden yapar ki?
Bizimkide is yaptigi icin silmiyorum ki. Ama illaki kirleniyor duvarlar. Benim oglumunda bi kac cizme denemesi olmustu. Ben krem temizleyiciyle silip gecirmistim. Ama petekteki yazilar cikmadi. Sanirim isiyla beraber kuruyup iyice yerlesmis.

Duvar silmek işkence yaa.
Kadına sildiriyoruz diyen arkadaşlar var.
Ben o kadına da kıyamam ki :(

Bizimkide is yaptigi icin silmiyorum ki. Ama illaki kirleniyor duvarlar. Benim oglumunda bi kac cizme denemesi olmustu. Ben krem temizleyiciyle silip gecirmistim. Ama petekteki yazilar cikmadi. Sanirim isiyla beraber kuruyup iyice yerlesmis.
Ee cikmayinca insanin yorulduguna degmez ki.. yok mu bunjn bir caresi bir kolayi. Sil sil bitmezz ki duvarlar.....

Ee cikmayinca insanin yorulduguna degmez ki.. yok mu bunjn bir caresi bir kolayi. Sil sil bitmezz ki duvarlar.....
Valla canim ben islak bezi doluyorum cekpasin ucuna. Tavandan yere kadar siliyorum. En kolay oyle oluyor. Zaten en kirli yerler oglumun yetisebildigi yerler oluyor. Onlarida cikmazsa hemen bi krem temizleyiciyle siliyorum geciyor.cok ugrastirmamisti gecen sefer. Oda oda yapincada daha kolay oluyo zaten.

Halılar yıkamacıya. .
Perdeler, camlar, dolaplar dökülür yıkanır . .
Dip bucak ev komple elden geçer . .
Miss olur. .

:KK76::21::-)

Bekliyorum bahar temizliği topiğinizi canım ne zaman için düşünüyorsunuz?

Bekliyorum bahar temizliği topiğinizi canım ne zaman için düşünüyorsunuz?
saadece bahar temizligi icin acmayacagiz ama. Yani hem boyle dip kose temizlik olacak hem de manevi bir seyler katacagiz ruh ve zihin temizligimiz icin . O yuzden 3 aylari bekliyoruz.

Chentiq aspirin fısfıs denedinmi duvarlara ben oglumun boyadı yerleri onla sildim cikti
asprin denedim zoom denedim. Yagli boya mi calismis ne yapmissa :D sen dondun mu sahalara.. ne kadar oldu ufaklok. Nasil basediyorsun.. cok zor iki bebe yaaa :51:

Back
X