- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.329
- 798
- Konu Sahibi BirTutamMutluluk20
-
canım ne kadar güzel anlatmışsın temizlik yapasım geldi
bahar temizliğime başlayınca uygulayacağım..
mutfakta benim en büyük yardımcın cillit beng :))
azerin ben listeyi bir günde yetiştiremiorm maalesef en az minimum 2 günümü alıyo ben ilk önce mutfak temizliğine buzdolabından başlıorum
*buzdolabını tamamen boşaltıorum içini banyoya götürüp önce köpüklü suyla yıkıyıp duruluorum sonnada buzdolabının içini cifle silip karbonatlı suyla duruluorum karbonat koku oluşumunu engelliyo sonna buzdolabına yeni örtülerini serip yerleştirp kapatıorum bu iş zaten hiç olmazsa 3 saatimi falan alıyo inan abartmıorum yane:)
*buzdolabı bittikten sonna mutfak dolaplarının içine dalıorum bardaklarımı çamaşır suyuyla yıkıorum hepsini elde yapıorum bulaşık makinasına güvenmiorum bu konuda:) çatal bıçaklarımı büyük bi tencereye koyup tursilmatikle kaynatıorum parlatıyo:)
tencerelerimi yıkıorum hepsini kuruluorum:) sonra dolalarımn içlerini cifle silip yeni örtülerini serip yerleştiriorum:)
bu şekilde alt dolaplarımı çekmecelerimide temizliorum:)
*sonna fırına geliyo sıra fırını hafif ısıtıi p yağ çöz sıkıorum her yerine 10 dakka bekleyip cifle telliorum heryerini bi tek yağ zerresi kalmaya kadar sonra duluorum tepsilerimi tekrar yıkayıp telleyip durulayıp fırına koyyorum fırını tekrar en yüksek derecede 15 dakka çalıştırıorum ki içindeki kimyasallar buharlaşsın diye
*sonra tüm bharatlıklarımı kavnozlarımı boşaltıp yıkayıp kurulayıp içlerini geri dolduruorum
*mikrodalgamın içini siliorum
*çöp kovasını çamaşır suyuyla yıkıorum
bunlar zaten sabah 8 de başlayınca akşam 8 e kadar tüm günümü yiyo
ertesi gün mutfağa tekrar giriorum
*duvarını siliorum
*masasını cifliorum
*sandalyeleri duşta yıkıorum
*mutfak dolaplarının yüzünü tekrar siliorum
*mutfağın tezgahla dolap arasınd akalan fayanslarını ve yerlerini cif ve diş fırçasıyla fırçalıorum:)
*beyaz eşyaları çekip altını siliorum
*beyaz eşyaların yüzlerini siliorum
*camını kapısını siliorum perdesini yıkıorum bu arada tabi tezgah üstünde ne varsa onlarıda yıkıorum
*en son perdesini takıorum
*halısı yıkamay gitcekse onu veriorum temizse sirkeleyip çamaşır sulu suyla halı fırçasıyla üstünden şöyle bi fırçalayıp serip mutfaktan çıkıorum:) ve buda bütün günüme mal oluyo:))
sonra noluyo 3 gün kendime gelemiorum ayaklarımın üstüne basamıorum ama çok mutlu oluorum:)
azerin ben listeyi bir günde yetiştiremiorm maalesef en az minimum 2 günümü alıyo ben ilk önce mutfak temizliğine buzdolabından başlıorum
*buzdolabını tamamen boşaltıorum içini banyoya götürüp önce köpüklü suyla yıkıyıp duruluorum sonnada buzdolabının içini cifle silip karbonatlı suyla duruluorum karbonat koku oluşumunu engelliyo sonna buzdolabına yeni örtülerini serip yerleştirp kapatıorum bu iş zaten hiç olmazsa 3 saatimi falan alıyo inan abartmıorum yane:)
*buzdolabı bittikten sonna mutfak dolaplarının içine dalıorum bardaklarımı çamaşır suyuyla yıkıorum hepsini elde yapıorum bulaşık makinasına güvenmiorum bu konuda:) çatal bıçaklarımı büyük bi tencereye koyup tursilmatikle kaynatıorum parlatıyo:)
tencerelerimi yıkıorum hepsini kuruluorum:) sonra dolalarımn içlerini cifle silip yeni örtülerini serip yerleştiriorum:)
bu şekilde alt dolaplarımı çekmecelerimide temizliorum:)
*sonna fırına geliyo sıra fırını hafif ısıtıi p yağ çöz sıkıorum her yerine 10 dakka bekleyip cifle telliorum heryerini bi tek yağ zerresi kalmaya kadar sonra duluorum tepsilerimi tekrar yıkayıp telleyip durulayıp fırına koyyorum fırını tekrar en yüksek derecede 15 dakka çalıştırıorum ki içindeki kimyasallar buharlaşsın diye
*sonra tüm bharatlıklarımı kavnozlarımı boşaltıp yıkayıp kurulayıp içlerini geri dolduruorum
*mikrodalgamın içini siliorum
*çöp kovasını çamaşır suyuyla yıkıorum
bunlar zaten sabah 8 de başlayınca akşam 8 e kadar tüm günümü yiyo
ertesi gün mutfağa tekrar giriorum
*duvarını siliorum
*masasını cifliorum
*sandalyeleri duşta yıkıorum
*mutfak dolaplarının yüzünü tekrar siliorum
*mutfağın tezgahla dolap arasınd akalan fayanslarını ve yerlerini cif ve diş fırçasıyla fırçalıorum:)
*beyaz eşyaları çekip altını siliorum
*beyaz eşyaların yüzlerini siliorum
*camını kapısını siliorum perdesini yıkıorum bu arada tabi tezgah üstünde ne varsa onlarıda yıkıorum
*en son perdesini takıorum
*halısı yıkamay gitcekse onu veriorum temizse sirkeleyip çamaşır sulu suyla halı fırçasıyla üstünden şöyle bi fırçalayıp serip mutfaktan çıkıorum:) ve buda bütün günüme mal oluyo:))
sonra noluyo 3 gün kendime gelemiorum ayaklarımın üstüne basamıorum ama çok mutlu oluorum:)
Selam kizlar mutfak dolaplarim akrilik yani parlk ve neyle silersem sileyim leke kaliyor bez izi kaliyor. Degisik cila turu bisey var akrilik dolaplar icin ama pek ise yradigini soyleyemem. Tavsiyeleriniz nelerdir.
yok canım denemedim ama,şuan sirkeyle silersem mutfağa giremem ki silemem de malum gebelikten acayip hassasım kokulara hemen içim kalkıyor.Beyaz sirke denediniz mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?