Bahar temızlıgı lıste 3

BirTutamMutluluk20

azerinnn
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
29.255
37.329
798
Simdi geldik evin en zor bolumune,mutfaga.
Hayatımızın en önemli ve en değerli zamanlarını mutfaklarımızda geçiririz. Yaşamımız için temel gereksininim ihtiyacını giderdiğimiz mutfaklarımızda kendimiz ve sevdiklerimiz için en sağlıklı yemekleri ve en lezzetleri kurabiyeleri pişiriyoruz. Güne zinde ve enerjik başlamak için yaptığımız kahvaltılar, mutfağımızdan çıkan lezzetler olarak hayatımıza renk katıyor. Mutfakta yapılan pazar kahvaltılarını en keyifli kılan birlikte olmuş olmanın verdiği huzurla mutlu zaman geçiriyoruz. Dolayısıyla bu yapılarımızda temizlik zorunlu hale gelmiş oluyor.Bi de bahar temizligi soz konusu olunca kollari sivamamiz gerekiyor(Alinti)
timthumb.php

Iste listemiz:46::46::46::46:

*Oncelikle perdeyi,tulu,varsa masa ortusunu alip yikanmasi icin makineye atiyoruz
*Haliyi supurup ya da silkeleyip yikanmasi icin kaldiriyoruz
*Ortaligi topluyoruz ayak altinda,tezgah ustunde size mane olacak hic bir seyin olmamasi gerek
*Tavani supurgeyle supuruyoruz bunlar orumcek agi icin
*Sirayla tavani,avizeyi,pencereleri,duvarlari siliyoruz
*Ardindan buzdolabinin icini temizlemeye basliyoruz copleri torbaya atiyoruz,cikan bulasiklari ister yikanmasi icin bir kenara koyun ya da makineniz varsa makineye dizin(tezgahin ustune koymayin)
*Simdi sira geldi dolaplara once ust dolaplari,ardindan tezgahi sonra da alt dolaplari icli disli temizliyoruz
*Dolaplari temizlerken tozlanmis ya da kullanmadigimiz tabak canaklari da makineye diziyoruz
*Fayanslari ovuyoruz
*Davlumbazi siliyoruz
*Tezgahin ustunde olan kucuk ev aletlerini,ocagi,lavaboyu da bi guzel temizliyoruz
*Masa ve sandalyeleri de siliyoruz
*Ekmek sepetini temizliyoruz
*Sebzeligi temizliyoruz
*Firini temizliyoruz
*Copleri toplayip atiyoruz cop kovalarini camasir suyuyla yikiyoruz
*Supurge aciyoruz
*Beyaz esyalari siliyoruz
*Bulasik makinesini calistiriyoruz
*Yerleri dip kose siliyoruz
*Kapiyi siliyoruz
*En son tulu de takip mutfaktan cikiyoruz
:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Bu baslik altinda mutfagin temizliginde kullandigimiz urunler hakkinda fikir alis-verisi yapa biliriz:34:
Not:Liste kendime aittir hic bir yerden alinti yapilmamistir.​

Son düzenleme:
canım ne kadar güzel anlatmışsın temizlik yapasım geldi :1:
bahar temizliğime başlayınca uygulayacağım..
mutfakta benim en büyük yardımcın cillit beng :))

azerin ben listeyi bir günde yetiştiremiorm maalesef en az minimum 2 günümü alıyo ben ilk önce mutfak temizliğine buzdolabından başlıorum

*buzdolabını tamamen boşaltıorum içini banyoya götürüp önce köpüklü suyla yıkıyıp duruluorum sonnada buzdolabının içini cifle silip karbonatlı suyla duruluorum karbonat koku oluşumunu engelliyo sonna buzdolabına yeni örtülerini serip yerleştirp kapatıorum bu iş zaten hiç olmazsa 3 saatimi falan alıyo inan abartmıorum yane:)

*buzdolabı bittikten sonna mutfak dolaplarının içine dalıorum bardaklarımı çamaşır suyuyla yıkıorum hepsini elde yapıorum bulaşık makinasına güvenmiorum bu konuda:) çatal bıçaklarımı büyük bi tencereye koyup tursilmatikle kaynatıorum parlatıyo:)
tencerelerimi yıkıorum hepsini kuruluorum:) sonra dolalarımn içlerini cifle silip yeni örtülerini serip yerleştiriorum:)
bu şekilde alt dolaplarımı çekmecelerimide temizliorum:)

*sonna fırına geliyo sıra fırını hafif ısıtıi p yağ çöz sıkıorum her yerine 10 dakka bekleyip cifle telliorum heryerini bi tek yağ zerresi kalmaya kadar sonra duluorum tepsilerimi tekrar yıkayıp telleyip durulayıp fırına koyyorum fırını tekrar en yüksek derecede 15 dakka çalıştırıorum ki içindeki kimyasallar buharlaşsın diye

*sonra tüm bharatlıklarımı kavnozlarımı boşaltıp yıkayıp kurulayıp içlerini geri dolduruorum

*mikrodalgamın içini siliorum

*çöp kovasını çamaşır suyuyla yıkıorum

bunlar zaten sabah 8 de başlayınca akşam 8 e kadar tüm günümü yiyo

ertesi gün mutfağa tekrar giriorum
*duvarını siliorum
*masasını cifliorum
*sandalyeleri duşta yıkıorum
*mutfak dolaplarının yüzünü tekrar siliorum
*mutfağın tezgahla dolap arasınd akalan fayanslarını ve yerlerini cif ve diş fırçasıyla fırçalıorum:)
*beyaz eşyaları çekip altını siliorum
*beyaz eşyaların yüzlerini siliorum
*camını kapısını siliorum perdesini yıkıorum bu arada tabi tezgah üstünde ne varsa onlarıda yıkıorum
*en son perdesini takıorum
*halısı yıkamay gitcekse onu veriorum temizse sirkeleyip çamaşır sulu suyla halı fırçasıyla üstünden şöyle bi fırçalayıp serip mutfaktan çıkıorum:) ve buda bütün günüme mal oluyo:))

sonra noluyo 3 gün kendime gelemiorum ayaklarımın üstüne basamıorum ama çok mutlu oluorum:)

azerin ben listeyi bir günde yetiştiremiorm maalesef en az minimum 2 günümü alıyo ben ilk önce mutfak temizliğine buzdolabından başlıorum

*buzdolabını tamamen boşaltıorum içini banyoya götürüp önce köpüklü suyla yıkıyıp duruluorum sonnada buzdolabının içini cifle silip karbonatlı suyla duruluorum karbonat koku oluşumunu engelliyo sonna buzdolabına yeni örtülerini serip yerleştirp kapatıorum bu iş zaten hiç olmazsa 3 saatimi falan alıyo inan abartmıorum yane:)

*buzdolabı bittikten sonna mutfak dolaplarının içine dalıorum bardaklarımı çamaşır suyuyla yıkıorum hepsini elde yapıorum bulaşık makinasına güvenmiorum bu konuda:) çatal bıçaklarımı büyük bi tencereye koyup tursilmatikle kaynatıorum parlatıyo:)
tencerelerimi yıkıorum hepsini kuruluorum:) sonra dolalarımn içlerini cifle silip yeni örtülerini serip yerleştiriorum:)

*sonna fırına geliyo sıra fırını hafif ısıtıi p yağ çöz sıkıorum her yerine 10 dakka bekleyip cifle telliorum heryerini bi tek yağ zerresi kalmaya kadar sonra duluorum tepsilerimi tekrar yıkayıp telleyip durulayıp fırına koyyorum fırını tekrar en yüksek derecede 15 dakka çalıştırıorum ki içindeki kimyasallar buharlaşsın diye

*sonra tüm bharatlıklarımı kavnozlarımı boşaltıp yıkayıp kurulayıp içlerini geri dolduruorum

*duvarını siliorum
*masasını cifliorum
*mutfağın tezgahla dolap arasınd akalan fayanslarını ve yerlerini cif ve diş fırçasıyla fırçalıorum:)
*camını kapısını siliorum perdesini yıkıorum bu arada tabi tezgah üstünde ne varsa onlarıda yıkıorum
*halısı yıkamay gitcekse onu veriorum temizse sirkeleyip çamaşır sulu suyla halı fırçasıyla üstünden şöyle bi fırçalayıp serip mutfaktan çıkıorum:) ve buda bütün günüme mal oluyo:))

sonra noluyo 3 gün kendime gelemiorum ayaklarımın üstüne basamıorum ama çok mutlu oluorum:)
:46::46::46::46::46::46:valla selinim soyle tadini cikara-cikara bi guzel okudum yazini:16:kendim yapmis gibi oldum yeminlen:27::9:masallah ya sana:16::16::46::46::46::46::nazar:

*duvarını siliorum
*masasını cifliorum

:53::53::53::53::53:karşında saygıylaaa:42::42:eğiliyorum selinnn

yeni evliyim, temizlik konusunda çok tecrübeli değilim. bu bilgiler benim için faydalı oldu. bakalım ben de girişicem bahar temizliğine :13:

Suan cok fena bahar temizligi yapasim evi şöyle bir dagitip temizleyip sonra toparlayasim geldi.. ama gel gor ki yagmur çamur demeden pazar pazar calisiyorum...ama yarin izin gunum aslinda evim.genel.olarak temiz ama temizlik asla bitmez

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu ara asprin e takmış durudayım. nere kirlense onu sıkıyorum :) yağ pas kireç her türlü lekeyi çko kolay çıkarıyor. Çalışan olarak çok mutluyum bu ürüne :)

Selam kizlar mutfak dolaplarim akrilik yani parlk ve neyle silersem sileyim leke kaliyor bez izi kaliyor. Degisik cila turu bisey var akrilik dolaplar icin ama pek ise yradigini soyleyemem. Tavsiyeleriniz nelerdir.

Back