Mezeler - Ordövrler Bahar Çiçeğim

WunderLost

Yaprak döker bir yanımız, bir yanımız bahar bahçe
Pro Üye
Anneler Kulübü
24 Mart 2020
9.921
35.689
32
Herkese merhaba hayırlı ramazanlar
Sahur için hem hafif hem doyurucu güzel görüntüsüyle de sofrayı şenlendirecek olan köftemsi bir labne tarifi hazırladım sizler için
Malzemeler

• 1 yumurta
• 1 çay bardağı galeta unu
• Bir dal yeşil soğan
• Bir tutam maydanoz
• Bir tutam dereotu
• 1er çay kaşığı tuz, pulbiber, nane
• 3 yemek kaşığı labne
Sosu için
• 2 yemek kaşığı tereyağ
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İçini doldurmak için
• Labne
Eveeeet hazırsak başlayalım yapımı çok eğlenceli çocuklarınızı da mutfağa dahil etmek isterseniz tarif tam size göre

Malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz kıvam almasını sağlıyoruz

Sonra avcumuza ceviz büyüklüğünde parçalar alıp çiğköfte yapar gibi sıkıyor sonra ortasına baş parmağımızla bastırıp tezgaha diziyoruz tüm hamur bitene kadar bu işlemi uyguluyoruz

Şimdi uygun bir tavada tereyağını eritiyoruz o erirken biz de parmağımızla oluşturduğumuz çukurların kenarlarını düzleyerek(sandal yapar gibi) ortalarına 1 er çay kaşığı labne ekliyoruz.

Eriyen tereyağına 1 çay kaşığı toz biberi ekleyip kızdırdıktan sonra hazırladığımız yaprakları(bunlar bahar çiçeğimizin yaprakları çünkü) tavaya diziyoruz.
Bir kaşık yardımı ile alttan sosları alıp yapraklarımızın üzerine gezdiriyoruz ve iştee hazır

Sofralarımızda Pınar Labne ile çiçek açsın

Ellerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Çok teşekkür ederim böyle bir tarif düşünmek hazırlamak beni mutlu etti iyi ki bu yarışma var sağ olun
Elerine sağlık bol şans
Teşekkür ederimm
Ellerinizeee sağlık ☺

Bundan ben dee yapmalıyıım çok lezzetli görünüyor
Yaparken kokusu o kadar cezbediyor ki insanı zaten mutlaka deneyin şimdiden afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…