Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlenir?

SABIRRR

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
32
1
28
İstanbul
Bende eşimde çabuk hastalnıyor salgın hastalıkları çabuk alıyoruz neler yapmamız yememiz gerekiyor yardımlarınız için tsk ederim . Hayatta en önemli şey başta sağlık!!!

C vitamini iceren besinler,ceviz,badem fistik gibi besinler,yesil yaprakli sebzeler,balik,kirmizi et.beyaz et.yumurta ,kuru baklagiller bagisiklik sistemi icin iyidir ,ama once bir doktora gidebilirsiniz belki ilac verebilir

bitkisel olarak çörek otu siyah üzüm çekirdeği zerdeçalı toz halinde balla karıştırıp hergün bir kaşık yiyebilirsiniz
hergün yatmadan bir sarımsak çiğneyerek yutabilrsiniz (ilaç gibi yutmak etki etmiyor)
brokoli brüksel lahanası karnabahar gibi lifli yiyecekleri pişirmek yerine meyve sıkacağında elma havuç ve kiviyle sıkıp içebilirsiniz..
ilaç olarak omega 3, e vitamini,çinko selenyum gibi destekler alabilrsiniz ımmunex kullananlar oldukça memnun ..
ozon terapi yaptırabilirsiniz...
bitkisel çaylaradan hergün 1 fincan yeşil çay veya adaçayı veya ekinezyalı çay veya kuşburnu çayı içebilirsiniz..
ve en önemlisi spor yapmak..

güzel konu vala c vitaminide ii gelir hergün meyve şart. ben yiyeyimiyom ama doktorlar öle diyo ben ozon terapiyi merak ettim?

arkadaşım bende çok sık hasta olurdum amaa kansızlık için arı sütü arı poleni ve propolis tüketiyorum.bunu kullandığımdan beri hiç hasta olmadım.propolis zaten doğal antibiyotik olarak geçiyor.yalnız öyle aktarda her satılana inanmayın organik olmasına dikkat edin.

kendimden örnek vermek gerekirse eşimde bende senede 1 veya 2 kez hastalanırız o da mevsim geçişlerinde ve bikaç gün sürer en fazla.
sigara kullanmıyoruz,bol miktarda mevsim meyveleri tüketiyoruz....onun dışında ceviz,fındık,fıstık,badem,kuru incir,kuru kayısı vazgeçilmezimiz kahvaltıda bile bi kase içinde illaki bulundururum ve anında biter:)
bal,pekmez,zeytinyağı evimin demirbaşları...
tüm yeşil yapraklı sebzeler folik asit içeriyor tüketilmesi şart.
sakatatlar(ciğer,böbrek,dalak) A vitamini içeriyor
kümes hayvanlarının tümü protein bombası zaten,bol bol tavuk tüketmeli
kurubaklagillerin çoğu antioksidan içeriyor
sarımsağı ise anlatmama gerek bile yok
bağışıklık sisteminin ayakta durabilmesi için kesinlikle güçlü beslenmek şart...

En son dört sene önce bir grip geçirmiştim şükür çabuk hastalanan biri değilim
Sağlığıma da dikkat ettiğim söylenemez ne bulursam yerim :)))))))

Son düzenleme:
Herşeyden yiyin haftalara bölün sebzeleri kuruları ve özellikle hergün bol bol meyve yiyin sıvı tüketimine de dikkat edin

eşim çok sık hastalanırdı annem taze güvercin yumurtası getirtti tanıdık bi markete her akşam yatarken bir bardak sütün içine iki tane kırdım anlamayacağı şekilde karıştırdım yaklaşık 15 tane içti böyle böyle. daha fazlada içirecektim ama midesi almadı çok şükür baya oldu hiç hastalanmadı nazar değmesin en etkili şey bu bence daha evvelden bağışıklık sistemini güçlendirmesi için vitamin takviyesi de almıştı ama fayda etmedi en çok güvercin yumurtası işe yaradı yani tavsiye ederim.

süper konu ya bende gecen gun arastırıyordum......
butun kötu hastalıkların sebbei bu bagısıklık sistemi....
adamı yakalamaya görsun yakaısnı bırakmaz......
özellıkle dıyet yapanlar çok sağlıklı beslenmelıyız....

şaka gibiyim ya bıldırcın yumurtası yazacakken güvercin yazmışım düzeltmeye çalıştım düzeltemedim siz anlayın artık

Son düzenleme:
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek için 10 Altın Yöntem
1- Sigara İçmeyin ve içilen ortamlardan uzak durun!
2- Stresten uzak ve mutlu bir hayat yaşayın
3- Günde en az 3 porsiyon yeşil sebze tüketin
4- Günde en az 1 porsiyon probiyotik yoğurt yiyin
5- Günde en az 2 Lt su için
6- Öğün atlamayın, yemeklerinizi düzenli yiyin
7- Fazla kilolarınızı verin. Obezite bağışıklık sistemini zayıflatır.
8- Gecede en az 7 saat uyuyun.
9- Haftada en az 3 gün, günde 1 saat egzersiz yapın. Hareketli yaşayın
10- Yalnız kalmayın, sevdiklerinizi arayıp hatırlarını sorun.
Sizin kadar şanslı olmayanlara yardımcı olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…