Bağırsaktan gelen sesler? Kafayı yiyicem artık!

wannabehappy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2017
176
30
48
28
Merhaba öncelikle. Şuan ne yapacağımı bilmiyorum doktora gidicegim ama morelim çok bozuk. Geçen yıl ara ara oluyordu. Bu sene daha fazla oluyor korkudan derse gidemiyorum çünkü siraya oturduğum an gaz şişkinlik hissediyorum. Sürekli dersten çıkıyorum. Çok fazla etkiliyor beni. Ne yapacağımi şaşırdım. Neden oluyor bilmiyorum rezil olucam diye korkuyorum. Bide genel olarak panik birisiyim son 2 aydirda psikolojik olarak allak bullak oldum. Yazin bayramdan beri husursuzum mutlaka olamiyorum. Sürekli endişe korku halı yüzünden ishal oluyordum. Şimdide sürekli ses geliyor? Ama midemden değil karnimdan geliyor. Psikolojik tarafıda var ama kesinlikle fizyolojik olarakta bu durum var ses geliyor çok fazla siktigim an. Düşününce derste bayilicak gibi oluyorum. Bu durumla karşılaşan oldumu? Ne yapmalıyım? Kendimi kötü hissediyorum. Son sınıfım ve derslere giren emek beni çok üzüyor ne olur fikir verin

Kardeşim aynı anlattığınız gibiydi. Sırf bu yüzden devamsızlıktan sınıfta kalacaktı. Ama tamamen psikolojik. Zaten bağırsaklarımız en ufak bi psikolojik durumda etkileniyor . Kendinizi rahat bırakırsanız geçecektir

Yediklerinizden olabilir mi?
Bilmiyorum ama psikolojimi çok bozdu ve bugün karnım ağrıyor. Hastaneye gideceğim ama psikologadami gitsem karar veremedim. Çünkü düzelme olsa da herşeyi kafama takıyorum. 1 ay önce durduk yere agliyodum. Şimdide duzeldim derken bu çıktı

Emin olun tamamen psikolojik. Kardeşimin hiçbir sıkıntısı yok şu an. O guruldama biraz özgüven eksikliğinden oluyor galiba. Rezil olacam korkusuyla da daha kötü oluyor tabi ki. Psikoloğa gidebilrsiniz en azındn içiniz rahat eder belki çözümü vardır. Bu sorunu birçok kişiden duydum. Yalnız değilsiniz

Teşhisi gastroenterelog koyuyor.Önce fiziksel bir rahatsızlığnız olmadığından emin olmak için bazı tetkikler yapar.Bir şey yoksa IBS teşhisi koyar.

Teşhisi gastroenterelog koyuyor.Önce fiziksel bir rahatsızlığnız olmadığından emin olmak için bazı tetkikler yapar.Bir şey yoksa IBS teşhisi koyar.
Bugün karnım da agriyor. Birde sürekli ishal durumu var. Dün bı derste hiç olmadı. Yediklerimlede alakalıdır illaki. Bu ara hep süt çay içiyorum ondan mı acaba? Ama dünyam karardı sanki

Bugün karnım da agriyor. Birde sürekli ishal durumu var. Dün bı derste hiç olmadı. Yediklerimlede alakalıdır illaki. Bu ara hep süt çay içiyorum ondan mı acaba? Ama dünyam karardı sanki
İlk IBS teşhisi almadan önce bende panik bozukluk veanksiyete atakları başlamıştı.Sonra da 3 hafta süren bir ishal durumu oldu ve altından bu rahatsızlık çıktı.Size tıbben zararı olmayan ama hayat kalitenizi düşüren bir şey.

Bende sadece kayınvalidemlere gidince gaz doluyorum psikolojik tamamen kendimi çok sıktığım için bağırsana vuruyor evde hiçbir şey olmuyor sıkıntıyla paralel bi durum.

Ne zaman oldu ve suan nasılsınız?

Ben irritabl bagirsak sendromu oldugunu dusunuyorum. Huzursuz bagirsak sendromu da deniliyor, altinda yatan sebepler genelde psikolojik oluyor. Uzuntu, stres durumlarinda daha da tetiklenir. Ishal de kabiz da yapabiliyor arkadasim. Bol su, muz, ve probiyotik tuketmende fayda var. Kefir, ev yogurdu sık sık tuketmeni tavsiye ederim. Gecmis olsun.

Ozaman bişey yoksa psikolojik ilaç kullansam geçermi? Çok umitsizim şuan dersleri ve bolumumu seviyorum bana çok iyi geliyor aslında ozguvenli bilirdim demek ki değilmişim

Ozaman bişey yoksa psikolojik ilaç kullansam geçermi? Çok umitsizim şuan dersleri ve bolumumu seviyorum bana çok iyi geliyor aslında ozguvenli bilirdim demek ki değilmişim
Bence kafana gore ilac kullanimindan uzak durmalisin. Birseyi duzelteyim derken baska birseyi bozma. Dedigim gibi bol bol probiyotik gidalar tuketmelisin.

24 yaşındaydım başladığında,şu an 46 yaşındayım.22 yıl normal insandan çok fazla gazla yaşadım.Alıştım zamanla ama özellikle yemeklerden sonra karın şişliği nefessiz bırakabiliyordu hep ve estetik olarak da hamile gibi duruyordum.Ama dedim ya alışınca normaliniz bu oluyor.Psikiyatrik ilaçlar fayda ediyor ama ben 1 yıl kullanıp bıraktım.Sürekli bu tip İlaçlar almayı sağlıklı bulmuyorum çünkü.

Ya zaten çok takıntili biriyim. Hayatım zehir oldu herşeyi kafaya taktım. Annem de psikologa gitmem için beni zorluyordu. Şimdi ise başladım sürekli oturmam gerekiyor ve ne yapacağımı şaşırdım.

Benim de oyle sesler gelirdi berbat bisey. Ta lisedeyken teşhis kondu bana. Kalin bagirsakta iltihap dendi. Simdi ülsere donusmus. Mutlaka dahiliye uzmanina gorunun.

Gaz problemi yaşadığım için ( alt üst cikaramiorm) aynı sorun bendede var. Aof sınavlarına girmeden önce iki kez wc giriorm sınav rahat geçiyor wc girmeden derse girme başka çözüm yollarida vardr tabi kolonoskopi olana kdr böyle devam edicm:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…