Merhaba. İmkaniniz varsa kaplamasiz demir döküm tencere kullanın delikanlının yemeklerinde, yemeklerine demir geçişi oluyormus. Farketmediginiz glüten ve sut hassasiyeti kabizlik yapıyor olabilir. Deneme amacli süt ürünlerini ve gluteni kesin bir süre. Bunlar olmasa bile unlu şekerli besinler kabız yapabilir, bağırsak florasini bozabilir. Ben bebeğime ekmek verdiğimde mutlaka kabız olur. Ev eristesi ya da makarna nadiren az miktarda veriyorum sadece. Bir de bol süt veren ineklerin sütünde insanlar için zararlı bir grup protein oldugunu okudum bir doktorun yazısında. Dışardan alınan süt açık bile olsa bol süt veren inekten olup olmadigi bilinemeyecegi için koyun ya da keçi sütü kullanın diyordu. İmkaniniz varsa ve probiyotik için yoğurt kefir vermeniz gerekiyorsa koyun ya da keçi sutunden kendiniz yapın. Kefiri kendiniz yapamazsaniz danem markasınin tamamen doğal urettigini okudum bir kaç yerde.
Son olarak instagramda @dromersaltan hesabıni incelemenizi oneriyorum. Belki sorularınıza da cevap verir.