Bağırsak düğümlenmesi, vitamin eksikliği, kabızlık sorunu

S_A

E.Z
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2010
3.240
273
33
Merhabalar,

Oğlum 17 aralık 2017 doğumlu. Geçtiğimiz ay 12 aralıkta acilen bağırsak düğümlenmesinden ameliyat oldu. Ameliyat sonrası hayatımıza beslenme olarak kısa süre sonra kaldığımız yerden devam ettik fakat kabız olmaması için neler yapacağım konusunda tıkanmış bulunmaktayım. Her gün sebze çorbasını yer her gün sabah babaannesi ile gün kurusu kayısı keyfi yapar fakat kakası 2 güne bire düştü. Bu bağırsak ameliyatı geçmişi olduğu için çok korkutuyor beni.

Buna ek olarak acil demir damlasına başlamamız gerekiyor. Demir damlası demek ekstra kabızlık demek. Demir harici doktor polivit diye bir multivitamin be chinko da yazdı. O ikisine başladım fakat demire cesaret edemedim henüz. Chinko ve poliviti kullananlar var mı?

Bana ne önerirsiniz?

Merhaba. İmkaniniz varsa kaplamasiz demir döküm tencere kullanın delikanlının yemeklerinde, yemeklerine demir geçişi oluyormus. Farketmediginiz glüten ve sut hassasiyeti kabizlik yapıyor olabilir. Deneme amacli süt ürünlerini ve gluteni kesin bir süre. Bunlar olmasa bile unlu şekerli besinler kabız yapabilir, bağırsak florasini bozabilir. Ben bebeğime ekmek verdiğimde mutlaka kabız olur. Ev eristesi ya da makarna nadiren az miktarda veriyorum sadece. Bir de bol süt veren ineklerin sütünde insanlar için zararlı bir grup protein oldugunu okudum bir doktorun yazısında. Dışardan alınan süt açık bile olsa bol süt veren inekten olup olmadigi bilinemeyecegi için koyun ya da keçi sütü kullanın diyordu. İmkaniniz varsa ve probiyotik için yoğurt kefir vermeniz gerekiyorsa koyun ya da keçi sutunden kendiniz yapın. Kefiri kendiniz yapamazsaniz danem markasınin tamamen doğal urettigini okudum bir kaç yerde.

Son olarak instagramda @dromersaltan hesabıni incelemenizi oneriyorum. Belki sorularınıza da cevap verir.

Reactions: S_A
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…